vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Tulo

What a difference 6 months makes..

16 feb 2015 13:16
Hade det varit val idag så tror jag inte att jag hade röstat på det jag gjorde i september. Jag börjar tro att vi svenska är alla uppfostrade till att vara dörrmattor till vem som helst som vill torka fötterna på oss. Och jag ser inte att någon i detta landet verkar vilja stå upp för varesig sig själva eller vårt land, så som vi känt det.

Vad har då hänt de senaste 6 månaderna kan man fråga sig. Poliserna i Sthlm får molotovcocktails slängda på sig och polisbilarna vandaliserade. Paris hände, Köpenhamn hände. Problematiken i Malmö mellan muslimer och judar kom på tapeten och det står ju pinsamt klart att det som händer i andra länder, importeras hit, och vad säger vi om det.. Inte mkt!

Min pojkväns två tvillingtjejer på 16 blir förföljda och stalkade av en något äldre kille i samma skola, som inte varit här så länge så vitt jag förstår. Han anser att de är värda att dö för och han älskar dom djupt tydligen.. Att de säger att de inte är intresserade, att skolan talar om att de ska få bli lämnade ifred är inget som hjälper. Lite motstånd kanske bara triggar, vad vet jag. Nu är det polissak och man får väl bara hoppas att det hela får en lösning innan något allvarligt händer.

"Svenskar" åker och hjälper IS att våldta, döda och strida för att sedan få löfte ifrån vår underbara regering att när dom kommer hem ska ett jobb stå och vänta och möjligheter att få psykologisk hjälp.. Hmm, fattar ni hur mkt jag var tvungen att kämpa för att få gå och prata med någon i hela min jäkla soppa med min stalkergranne? Inte precis någon som stod med öppna famnen och vinkade in mig precis. Men såklart, jag har ju inte kämpat för islam så jag borde väl kunna klara mig på egen hand.. Dessa "svenskar" är ju helt och klart inte svenskar för hade de varit det så hade de INTE åkt och tagit värvning för IS! Väldigt enkelt!

Vi tror tydligen att för att muslimer kommer hit och föder sina barn här, så blir dom per automatik svenska med våra värderingar och inser vad som är rätt och fel. Men de som nu åker åt andra hållet visar ju tydligt att så inte är fallet. Mannen i Köpenhamn i helgen visar ju också, att så inte är fallet. Det finns tusen exempel som visar att så inte är fallet.

Jag lyssnade på Människor & Tro på radion i helgen. Jag önskar att jag inte hade gjort det. Det handlade om hur en grupp kvinnor hade börjat samlas för att studera Koranen i deras moské. Det rummet som tillhörde kvinnorna (hela moskén är tydligen avgränsad och män och kvinnor får inte vara i samma delar) blev förlitet efter ett tag, då det blev fler och fler kvinnor som ville vara med. Då började de använda korridoren för sina studier men då blev det problem. Mattorna togs bort, för korridoren var männens och de ville inte att kvinnorna skulle få sitta på mattorna för det var risk att mensblod skulle komma på mattorna!?!? Vilket såklart gjorde dem orena..

Mm.. Dessa orena kvinnor föder ju era barn, så jag antar att det inte är ett problem 24/7 i alla fall..
Hur kan denna diskriminering vara OK i ett land som Sverige? Hur kan en invandrare få 30 000:- för att han varit tvungen att ta en kvinnlig chef i handen på jobbet?
VI BOR I SVERIGE! Här ska vi vara jämnlika. Och passar inte galoscherna så kan dom ju åka hem igen då, anser jag!

Men jag förstår ju att Sverige är drömland för människor att åka till, för vi säger ju inte flaska om nått.

Jag skulle önska att vi kunde ta hit folk som inte hade möjligheten att ta sig hit själva. Åka dit och plocka ut hungriga och utsatta stackare, som inte är läkare mm och rimligen borde klara sig bättre i dessa länder eftersom dom är rika, och så hjälper vi dem.

Och när de får hjälp, så får de också ett krav på sig att leva efter svenska regler. Här är alla lika värda, ingen är oren, och våld är inte tillåtet. Vill någon bli lämnad ifred, så blir den det! Tjejer har samma rättigheter som killar, och säger en tjej att "jag vill inte att du följer efter mig, jag vill inte vara ihop med dig" så respekteras det.

Jag var och åkte skidor med min älskling i helgen. På vägen hem stannade vi i en liten stad, om det ens är en stad, men likväl.. Det var mörkt och när vi skulle gå in på ICA och kliver ur bilen så är det kanske 20 personer där, svårt att säga åldern men kanske 19-25.. Ingen trevlig stämning direkt, och det kändes direkt obehagligt att gå igenom dem påväg till och från bilen.

Om vi är här nu, var är vi om 30-40 år? Har vi öppet krig då mellan alla dessa nya svenskar som tar med sig sina problem hit? Hur lever våra barnbarn? Med rädsla varenda gång de går utanför dörren? Eller vad ska hända för att problemen som är i mellanöstern ska stanna i mellanöstern?
Inte vet jag, men jag tycker allt detta är väldigt obehagligt!

/Tulo

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


semla: (16 feb 2015 13:53)
Dels vurmar du för våra fantastiska svenska värderingar (att alla är lika värda?) och önskar att de som flyttar hit ska ta över dem. Dels tycker du att vi svenskar är ryggradslösa dörrmattor som inte står upp för det vi tror på. Dels vädrar du själv unkna värderingar som går ut på att folk som inte är som vi automatiskt är sämre. Det känns minst sagt dåligt genomtänkt, detta.

semla: (16 feb 2015 14:12)
Vi står ju för det vi tror på! Alla människors lika värde. Att folk inte föds onda utan är värda en chans. Att hjälpa folk som behöver vår hjälp. Det finns gott om "helsvenska" män som stalkar, misshandlar, våldtar och förtrycker kvinnor - det är inte ett problem som vi fått på halsen från andra länder och kulturer. Psykopaten på Utøya var ju ganska jättenorsk och blond och allt. Det finns extremister inom alla rörelser. Det finns dokumentärer om kristna sekter med snedvridna värderingar och allmän galenskap. Så enkelt att bestämma sig för att det som vi känner till är det rena och goda, medan allt som kommer utifrån är hotfullt och galet. Kallas även rasism.

Tulo: (17 feb 2015 02:51)
Jo, det finns massor av helgalna människor precis överallt, vita, svarta och gula med.. Jag menar verkligen inte att de per automatik är sämre!

De har ju bevisligen en väldigt stark känsla för sitt arv och sin religion, annars hade dom ju inte efter att ha fötts här och fått god utbildning här fått för sig att vända tillbaka och ge sig in i vad jag antar de anser är ett heligt krig.. Eller?

Och de verkar onekligen vara betydligt mkt snabbare att kämpa för de de anser vara sin rätt, annars hade ju inte flyktingar vägrat att bo i Östersund, eller vägrat att flytta ifrån en flyktingförläggning som måste evakueras. De kommer hit och ställer krav på vad de anser är deras rätt på ett sätt jag tror de flesta konflikträdda svenskar aldrig hade gjort om de dykt upp på västbanken som flykting.. Eller menar du att man aldrig någonsin kan generalisera om skillnaderna mellan nationaliteter?

Är svenskar generellt lika benägna att protestera som fransmän tex, som när något upprör dom kör ut med sina traktorer, lastbilar och blockerar hela vägnät när något inte faller dom i smaken. Har det någonsin hänt i Sverige? Knappast..

Det finns ju naturligtvis hur många trevliga invandrare som helst, jag har träffat massor! Betyder det att det inte ska finnas någon gräns alls på hur många som kommer hit?

Och jag tycker absolut att vi ska hjälpa de som behöver hjälp, men är det verkligen de som kommer hit? Är de de svaga i konflikterna som har möjlighet att ta sig hit, eller är det de som har det ganska bra och därmed råd att komma?

Vi är ju dörrmattor när vi inte ser till att VÅRA lagar efterlevs när man kommer hit.. Här är det inte ok med diskriminering, men ändå är det ok när dom gör det, vi till och med betalar för deras rätt att göra det. För de ska komma hit och leva som om dom fortfarande var kvar där.. Hur kan det vara så?

Varför säger vi inte att dom lämnar problemen på västbanken just på västbanken och att den förföljelse som judarna lever under i Malmö är inte ok?!

Tekniskt sett så behöver ju större delen av världens befolkning vår hjälp, då en övervägande del lever i fattigdom och under 2 dollar/dag. Hur många kan vi ta emot utan att vi tillslut är minoriteten, och då är det ju så dags att börja tycka att deras problematik som de tar med sig inte går att hantera. Vi har människor som kommer hit och begår brott innan de ens fått sitt uppehållstillstånd. VARFÖR får de då stanna kvar?

Istället skickar vi ut små sjuka barn som funnits i detta land i flera år ibland. Det är ju helt galet tycker jag!

Kristna sekter finns det säkert gott om, men hur många kristna självmordsbombare har vi sett de senaste 10 åren?

Althea: (17 feb 2015 06:53)
Vilka är dom? Vilka är invandrare?
Minns du Den där konflikten mellan protestanter och katoliker på en ö inte så långt bort? Inga självmordsbombare, men en hel del explotioner...

semla: (17 feb 2015 09:23)
Vi och dom...

semla: (17 feb 2015 11:49)
Kristna västvärlden har skövlat, plundrat, mördat och förtryckt i århundraden. Våld tar sig olika uttryck men varför är det ena värre än det andra? Galningen i norge var väl rätt självmordbombastisk, ändå? (Vill inte skriva ut hans namn.) Enda skillnaden är att han kallblodigt sköt ner folk (barn och ungdomar!) en efter en istället... Snäppet värre, IMHO. Vi är alla människor.

c: (17 feb 2015 14:05)
Lite befriande ändå att du äntligen kommer ut som rasist och inte hymlar längre.

simone: (17 feb 2015 18:15)
Fast du menar ju att "dem" (jag tolkar det som du menar muslimer och inte invandrade finnar eller amerikaner tex) är sämre. Du räknade ju upp massa saker som tydligen gör dem "osvenska" (trots att de är födda i sverige) och därmed Sämre än oss "andra" svenskar (dvs vi som inte är muslimer).

semla: (19 feb 2015 10:55)
http://www.expressen.se/kronikorer/bilan-osman/patriarkatet-anpassar-sig-till-varje-samhalle/

Althea: (19 feb 2015 11:23)
@semla läste den igår. Så himla bra skrivet!!

semla: (19 feb 2015 12:07)
Eller hur! Blir så trött när folk inte tänker steget längre. Det är att göra det så enkelt för sig själv att bara döma ut en viss gruppering som man själv tycker verkar lite underlig. Så destruktivt på så många plan.

Tintomara: (19 feb 2015 17:01)
Det viktiga är väl hur folk bar sig åt, och inte var de kommer ifrån?
De flesta av annat ursprung bär sig nog bra åt, men det är de andra som märks!
Jag tycker inte att vi ska acceptera kvinnoförtryck bara för att det är någon kultur. Som den där moskén dar kvinnorna inte fick sitta på mattorna i korridoren för att de kanske kunde vara orena = menstruerande. Det är inte okej! Flickor som inte får vara med på gympan eller lära sig simma och cykla - det är inte okej! Exempelvis.

Tintomara: (19 feb 2015 17:06)
För den delen kanske Tulo vet mer om muslimer än många andra. Vi hade en muslimsk vänfamilj som vi gästade och som gästade oss och som vi for på husbilssemestrar med på åttiotalet. De var palestinier men bodde i Qatar och senare Tyskland. Hur kul som helst och intressant också. Fast sen tappade vi kontakten så småningom p g a skilsmässa och sånt.

semla: (19 feb 2015 17:09)
Det är en sak att kritisera ett beteende, det är en helt annan att börja prata om hyfsat godtycklig kollektiv bestraffning.

Tintomara: (19 feb 2015 18:01)
Semla, vilken bestraffning?

Tulo: (19 feb 2015 19:50)
Har ni tittat på senaste avsnittet av Uppdrag granskning? Har ni lyssnat på Studio P1 senaste halvåret? Har ni hört att deras mål är ett kalifat? Jag tror inte ni har det, för då är det ju helt märkligt att ni tydligen inte tycker att det är ett problem. Naturligtvis är större delen av de av annat ursprung bra, men vad hjälper det? När det finns de som är födda och uppvuxna här, högutbildade, åker tillbaka och gör jihad? Dom skadar sig och åker tillbaka hit, får vård och sen återvänder igen.. Vill ni att era skattepengar ska gå till det?? Då tycker jag att ni är lika goda kålsupare ni med. Jag tycker att ni är precis lika skyldiga som de som åker dit ner, och ni kunde lika gärna stå brevid när dom mördar, våldtar och kämpar i deras sjuka krig!! Fy faan säger jag!

För ett par dagar sedan så handlade det om yttrandefrihet och hur omvärlden inte anser att Sverige längre har yttrandefrihet i ordets rätta bemärkelse längre. Varför? Jo, just av den anledningen som C gav uttryck för hör ovanför. För att så fort någon öppnar munnen med kritik så kommer ordet rasist som ett brev på posten.

Ja, då är jag nog det då. Jag har precis som Tinto säger haft muslimska vänner sedan barnsben, haft en muslim i den närmaste familjen. Men ni har tydligen inte förmågan att se skillnaden.

Ni är så bekymrade om att vara PK och så himla förstående och har så stor vilja att ligga som dörrmattor så ni bryr er inte om att Säpo vet om flera grupper som finns i vårt land idag, som är redo att utföra terrorattacker här. Jag undrar om det skulle vara någon av er eller någon av era närmaste som råkar illa ut i en terrorattack, om ni fortfarande tycker att det är så himla bra att Sverige ligger som en dörrmatta för alla som vill dra hit all skit dom en gång flytt ifrån.
Det är ju bara en tidsfråga innan det kommer även hit.

Jag hoppas att ni känner likadant om sådär 20-30 år..
Herregud vad ni är korkade helt ärligt! Ta och se er omkring, se på dokumentärer och lyssna på radion och sen kan ni komma och uttala er om hur underbara dessa människor är. Titta på videon när IS bränner folk, eller när dom slänger homosexuella ifrån höghus till hurraropen ifrån folket. NI kunde lika gärna vara där själva och gett knuffen!

Spendera nu någon timme med att kolla på Uppdrag granskning. Om ni törs!

simone: (19 feb 2015 19:55)
fast den retoriken du kör tulo är inte ok. ingen av oss har försvarat isis tex. det skulle vara lika absurt som att jag skulle beskylla dig för att försvara tex de amerikanska soldaterna som torterat och våldtagit irakier, som säger att de inte ser muslimer som människor.

jag kan i alla fall inte diskutera med dig när du gör personliga påhopp.

Tulo: (19 feb 2015 20:13)
Åh, men rasist är ok? Ni säger att man ska "tänka steget längre" att "alla är människor" och att det minsann finns svenskar som våldtar osv..

Titta på uppdrag granskning och se hur deras tankegångar är, och sen fundera på vilken enorm mängd vi släpper in, och när deras barn som FÖDS HÄR, går i skola här och sen ändå vill att islam ska ta över världen. Vad händer när vi redan idag har grupper som fortsätter sina schismer som dom hade en hel värld bort, här??

Ni sitter visst på era jäkla hästar och tycker att oj oj oj vad öppna och villiga vi är till att hjälpa. Till vilket pris som helst!

Och jag menar att de som gör sånt här! De som vill att islam ska ta över världen, de som åker dit och strider, de är då FAAN inte svenska! Sen skiter jag i om dom är första, andra, tredje generationen som är född här. Ut med dom, låt dom aldrig mer komma tillbaka och dom kunde lika gärna slänga ut hela deras familjer med. Så kanske dom fattar att det inte är ok att ha svenska förmåner, svenskt medborgarskap och samtidigt göra sånt.

Tulo: (19 feb 2015 20:17)
Semla: Ja, man kan tycka att svenska värderingar är bra samtidigt som man tycker att svenskar är jävla dörrmattor som tror att samtal med extremister ska leda till att dom ska förstå och plötsligt inse att deras tankar är fel. Sjukt! Hur ska man möta detta med samtal, samtal som dom inte tydligen inte redan fått under hela sin uppväxt och skolgång här?

c: (19 feb 2015 20:58)
Suck. Yttrandefrihet innebär inte att man får säga precis vad man vill utan att bli emotsagd eller få kritik för det.

Det är klart att det finns individer som vill illa, som begår brott, som binds samman av grupptillhörighet och som är hänsynslösa mot andra grupper för att nå sina mål. Det finns överallt, i alla kulturer, i alla tider. Det är fruktansvärt det som händer med IS just nu, det tycker jag med.

Men Sverige är ingen dörrmatta. Vi försöker hjälpa de flesta som ber om hjälp. En del spottar bara tillbaka och förstör som tack, så är det. Det innebär inte att vi inte ska fortsätta försöka hjälpa, för att säga nope och stänga alla gränser och isolera oss kommer inte göra situationen bättre och det är jävligt osolidariskt mot alla som drabbas av t ex just IS.

Det är tyvärr så att genom att hjälpa MÅNGA, så kommer vissa som inte går att hjälpa utan som vill tillbaka och strida för ära, heder, religion, what have you, att slinka in de med.

Men terrorbrott begås inte bara av muslimer. Inte mord och våldtäkter och stalking heller (det är t ex en mycket vit och vidrig man som hyllas som nån slags sexdröm på bio just nu... )

Jag har inget emot att vara politisk korrekt, jag ser det som något bra. Det som du häver ur dig? Det är rasistisk dynga, det använder jag MIN yttrandefrihet till att säga.

Tintomara: (19 feb 2015 21:24)
Självklart ska vi hjälpa! Men vi måste våga prata om hur vi ska handskas med dem som missbrukar vår hjälp och vägrar rätta sig efter våra lagar. Det har inget med rasism att göra! Ni som inte vågar ta den debatten spelar SD rakt i händerna!

Althea: (19 feb 2015 21:30)
Vad spännande att ni vet ALLT om muslimer för att ni känt EN familj. Jag har jobbat inom sfi i flera år och stött på flertalet muslimer. De beter sig inte på ett sätt, har inte samma syn på vad islam är eller hur det bör utföras. Dels måste man skilja på shia och sunni för att sedan skilja på länder och kulturer. en muslim är inte lik den andra. De avskyr det isis gör. Självklart finns det fanatiker, det är knappast en överraskning. Men en muslimskkonspiration låter lite väl löjligt, speciellt då shia och sunni inte går till samma moské och i vissa fall inte ens gillar varandra. Hur många muslimer finns det i Sverige? Med tanke på hotbilden? Var realistiska för tusan.

Althea: (19 feb 2015 21:32)
För övrigt är jag hellre pk och möter mina medmänniskor med öppet sinne och utan en massa fördomar än att klumpa ihop människor i en enda stor grupp och ropa ut "vi och dom". Jag har jobbat allt för länge med dem du kallar invandrare för att inse att vi är alla bara människor med olika erfarenheter och ryggsäckar! Och nej, jag tycker inte isis är okej.

Tulo: (19 feb 2015 21:33)
C: Jag har då aldrig sagt att vi ska stänga gränserna och isolera oss. Du verkar läsa som djävulen läser bibeln.

Men då kan väl du som vet så bra, tala om för de som anser att just pågrund av att folk slänger ur sig ordet rasist så fort någon har något att säga om invandring i detta landet, så är det i förlängningen detsamma som en förminskad yttrandefrihet (eller obefintlig som dom menade) eftersom att folk inte säger vad de tycker, vågar skriva vad de tänker av rädsla för att de ska få det ordet slänga efter sig. Det är en sak att kritisera, och en annan att göra det enkelt för sig och bara säga att alla som anser att invandringen vi har idag inte fungerar är rasister.

Sverige är i allra högsta grad en dörrmatta. Vi låter de som strider komma hit, skadade, för att vila upp sig och sen åka dit igen.

Slinker dom in? Tror du att deras lojalitet ska vara till Sverige? Över islam? Mm, dream on..

Komiskt att Danmark, nu har en debatt som rasar över att de anser att de har agerat oansvarigt i sin invandringspolitik när dom inte tar emot mikroskopiskt få jämfört med oss, vad ska vi då säga när vi planerar för att ta emot 1 miljon inom en 10 års period.. Det räcker att 1 % av dessa gör sin jihad i detta landet så är vi fucked! Vi är inte ett tillräckligt stort land för att klara av att ta emot dessa mängder av människor på ett bra sätt, och ett mindre bra sätt lär ju bara göra dessa problem vi nu ser ännu större. Och ändå gör ingen någonting!

Jag tittade på Hallonbåtsflyktingen härom dagen. Bra film. Den visade hur han drömde om att komma till Sverige i sin barndom.
Ett Sverige som var ganska underbart. Undrar om våra barnbarnsbarn kommer känna samma lycka och lugn när de är små. Det tvivlar jag på!

Och du får gärna tycka att jag är rasist, för vet du.. Det skiter jag högaktningsfullt i!
Såg du på Uppdrag granskning?Tulo: (19 feb 2015 21:48)
Althea: Då tycker jag du också ska titta på Uppdrag granskning om du nu tycker att det låter så löjligt.. Och du.. Nu är det så att jag inte baserar mina åsikter på de jag känt, utan det var bara för att förklara att vi även haft muslimer i vår familj och bekantskapskrets, lika lite som jag tycker du ska låta dina åsikter enbart bygga på de du träffat bland de som läser på SFI.. Lika jäkla korkat båda två! De du träffat har säkert inte samma åsikter som de som blir radikaliserade men OM dom nu hade varit det.. Tror du att de hade suttit och talat om det för dig på SFI?
Förmodligen lika troligt som att dom ringer Säpo och talar om när dom tänker åka tillbaka till IS..

Tulo: (19 feb 2015 21:58)
Althea: Förresten.. Vad var det som var så himla bra skrivet? Att 17 kvinnor dött i Sverige i relationsrelaterat våld? Säkert lika många procentuellt som dör i hedersrelaterat våld runt om i andra delar av världen.. Så himla löjligt! Tror jag törs lova att det är procentuellt fler kvinnor och barn som dör i andra delar av världen under handen av deras nära och kära än vad vi har här.. Nu finns det ju väldigt lite statistik gällande detta men om man ska ta Marocco som exempel för där finns det en undersökning så hade 60% av kvinnorna blivit utsatta för våld år 2009.. Sida jobbar jättemkt för att motverka detta både i Mellanöstern och Afrika.. Men visst, det är precis samma situation här i Sverge.. Det vet ju alla!

Det bor förövrigt ca en halv miljon muslimer i Sverige idag.

Althea: (19 feb 2015 22:00)
Nja nu misstolrkas du rätt grovt. Mina åsikter bygger inte på det, snarare var min poäng att det är rätt korkat att dra alla muslimer över en kant eller klumpa ihop människor i grupper de inte vill eller bör ingå i. Eftersom du är drottningen på personliga påhopp vilket du visat både en och femton gånger så tänker jag lämna diskussionen, blir föga konstruktivt om vi ska kalla varandra korkade eller liknande. Jag ska se uppdrag granskning, lugn lugn. Sen kan du ju läsa länken Selma postade.

Tintomara: (19 feb 2015 22:12)
Jag skrev verkligen inte att vi vet allt om muslimer! Det finns så många olika typer av muslimer dessutom. Tagga ner, Altea!

Tintomara: (19 feb 2015 22:17)
Och det finns flera här som ägnar sig åt personliga påhopp.

semla: (20 feb 2015 09:07)
Eh... kan inte debattera på den här nivån.

semla: (20 feb 2015 09:11)
Du utgår alltså ifrån att 1. Ingen utom du har sett på ett antal program som du har sett och 2. Att en inte kan ha sett programmen och ÄNNU fler program + läst spalkilometer i frågan och ÄNDÅ TYCKA ATT DU RESONERAR fel? Bra utgångspunkt i en diskussion, verkligen.

semla: (20 feb 2015 09:15)
Tinto: Nej ,det fins inte flera. Det är bara T, faktiskt. Vi andra pratar om vad T skriver, inte vem hon är. Jag trodde att du hade lite koll på sådana definitioner?

Tulo: (20 feb 2015 09:32)
semla: Haha, enligt er är jag ju rasist.. Eller hur.. Är det då inte vem jag i era ögon är? :D Och jag är säker på att ni också läser spaltkilometer, och därför förundrar det mig att ni tydligen trots detta anser att dessa människor är ok! Och med dessa människor menar jag inte muslimer som grupp, utan de militanta muslimer som vill ta över världen i ett kalifat! Och du.. Om jag är den enda här som håller på med personliga påhopp, så undrar jag 1, varför ni ens kommenterar och 2, om ni ens läst vad ni skrivit under åren? För ni ska ha rätt att tycka att folk resonerar fel, men när jag gör det så är det personangrepp! Står för precis allt jag skrivit här och ja, jag står för att de som sitter här och bara tror att våra svenska skolor, resonemang och andra chanser ska få radikaliserade muslimer att hålla Sverige och vår kultur, rättigheter, vår säkerhet högre än deras jihad är precis.. öh.. vad var det nu igen.. Korkade!!

Tulo: (20 feb 2015 09:36)
Althea: Vem har dragit dom över en kant? Jag skriver precis vad jag menar, de som åker iväg och strider för IS borde inte få komma in i landet igen! Om du vill kalla dom för grupp, fine by me! Jag anser också att vi tar in en väldigt stor grupp människor, som vi inte kan ta hand om, vilket ökar risken för att de ska hamna i ett utanförskap som gör att de är mer mottagliga för terroristorganisationers kampanjer. Och slutligen.. Nu är jag ju inte direkt ensam om att oroa mig för detta, etern svämmar över med experter som säger exakt samma sak, dag ut och dag in. Vilket du nu borde veta, om du hänger med så bra..?

c: (20 feb 2015 09:40)
Nej, jag har faktiskt inte sett Uppdrag granskning, men jag har läst mycket om IS och det jag läser skrämmer mig givetvis (jag är nämligen inte korkad, som du slänger ur dig att vi alla är däruppe).

Men din tes Tulo verkar vara den här: i Sverige är vi svenska, annars kan du och din familj dra härifrån. Jag håller inte med. Det betyder väl ändå inte att jag är medansvarig för IS handlingar... ? ("Titta på videon när IS bränner folk, eller när dom slänger homosexuella ifrån höghus till hurraropen ifrån folket. NI kunde lika gärna vara där själva och gett knuffen!")

Jag vet inte om du har sett filmen Trevlig folk, som handlar om det somaliska bandylaget? Där skapar en eldsjäl något som de somaliska unga männen kan brinna för: att vara representanter för sitt land i en konstig sport i VM. Det skapar stolthet och kärlek hos dem och de gör det för sitt lands skull. Den kärlek de känner för Borlänge, där de bor, minskas inte av det. Men det är ok att bo i Sverige och -vara somalier- med allt vad det innebär.

Du inleder din text med att säga att du förmodligen skulle ha röstat annorlunda i ett val idag. Jag gissar att du med det menar att SD hade fått din röst idag? Apropå problematiska värderingar... Men det kanske inte alls var det du menade och ursäkta mig i så fall för att jag drog förhastade slutsatser.

semla: (20 feb 2015 15:07)
Eh. :) Jag lägger inte mer energi på det här. HEJA C!


semla: (20 feb 2015 15:14)
Bara en sak till, T: Som så många andra gånger skriver du först en sak och sedan liksom låstas du som om du inte riktigt skrivit just det utan bara en liten bråkdel av det. Det går liksom inte att diskutera med någon som i ena andetgat säger sig stå för precis allt hen skriver, och i nästa förneka typ hälften av det. Hade det bara varit här hade jag kanske besvärat mig med att försöka förklara nogrannare, men jag vet ju sedan tidigare att det är lönlöst. För övrigt är anledningarna till att jag kommenterar alls 1. för att jag känner för det 2.för att det är en fråga som är viktig för mig 3. för att jag ibland glömmer bort att ditt sätt att resonera är totalt obegripligt för mig, och dessutom provocerar mig rätt rejält

simone: (20 feb 2015 20:51)
mycket är åt helvete. världen är det i stort. men det beror ju på att tex islamofobin växer, rasismen växer, sexismen växer. med det växer utanförskap som kan få vissa människor att begå brott tex. att människor gör dåliga saker i religionens namn betyder inte att det ÄR religionen. varför kan vi inte börja se de strukturer och hur olika maktförhållanden spelar in i människors liv istället? de bakomliggande strukturerna. vad assimilering gör. det är ju helt absurt att säga att något bara ÄR så utan att titta på VARFÖR det är så.

drar mig också ur diskussionen här, för som jag påpekade förut så kommer vi ingenstans med personliga påhopp.

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

536 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Tulo en ros

Tulos senaste Ord

» Bästa vägen.
28 nov 2018 13:47
» Weekend i Italien.
22 nov 2018 13:46
» En tumme för polisen.
15 nov 2018 09:53
» Idag är det pappas dag.
11 nov 2018 19:13
» Andedräkten ligger tung..
7 nov 2018 22:00
» Hoppas och hoppas.
4 nov 2018 21:34
» Ett år utan pappa..
16 aug 2018 00:21
» Olja och vatten.
25 maj 2018 18:42
» Lördag.
24 mar 2018 13:05
» Sorg.
17 mar 2018 12:49
» Sorgen efter pappa..
14 jan 2018 13:07
» Snart går planet..
7 sep 2017 22:09

Dagens namn: Sten, Sixten
:: reklam ::