vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Tulo

Efterspel till nyår..

13 jan 2015 22:36
Mkt ska man vara med innan man ligger i jorden. Men detta tar nog priset i alla fall.. På nyår var vi hemma hos en väninna, vi har firat nyår tillsammans fem år i rad nu. Hon och hennes sambo har precis köpt nytt hus och hon frågade mig samma dag som det stod klart om vi ville fira med dom.

Tidigare har vi antingen använt oss av catering eller också lagat maten själva. Då har ett par stått för förrätt, ett annat för huvudrätt osv. I år bestämde vi oss för att dela på allt, och det vi skulle dricka skulle vi ta med själva.

Nyår kom, och när vi kom till deras hus vid 18 tiden blev jag lite förvånad att inget var klart, och det faktum att förrätten skulle ena paret stå för precis som ifjol. Brydde mig inte så mkt, utan satte igång och göra snittar och började med huvudrätten.

Allt var frid och fröjd tills min vän några dagar senare skickade ett sms där hon skrev att hon räknat ihop summan och det blev 350:- /par. Jag tänkte inte mkt på det, mer än det verkade lite dyrt för porterstek men inget mer än så.

På kvällen ringer kompisen och säger att kvinnan i det andra paret blivit skitarg, och ville se kvitto för hon kunde inte fatta hur lite kött och potatis kunde bli så dyrt. Jag frågade om hon hade kvar kvittot, det hade hon. Jag sa att det var väl lika bra att hon skickade kvittot så fick hon se, och att hon lika gärna kunde skicka det till mig med då, så fick den andra tjejen skämmas lite för att hon tvivlade..

Kvittot kom och på det är det allt möjligt som vi INTE använt på nyår.. 1.5kg oxfilé, babyolja, massor med läsk, chips, plastfolie, ungsfolie, bakplåtspapper, stekpåsar osv osv osv.. Dessutom kom ett kvitto på nästan 800:- ifrån Systemet. Hmm, plötsligt blev det ju jäkligt odd!

Jag pratade med henne senare, och sa att jag tänkte inte betala för oxfilé, sprit och babyolja men det vi använt var helt ok. Hon tyckte det lät bra. Dagen efter ringer jag upp den andra tjejen och hon var vansinnig. Dom hade verkligen inte förstått att dom skulle betala nått, och sen var cirkusen igång.

Jag räknade ut på kvittot vad som skulle ingå, eftersom jag lagat maten var det ju enkelt, och fick det till 162:- per par. Jag skickade 200:- till dom, eftersom min älskling hade fått en nubbe Baileys till maten.

Förutom detta så hade vi handlat åt dom påvägen, och lämnat en Champagne flaska där också. Men tro nu inte att de var nöjda med det.. Nejdå, när jag ringer och försöker reda ut allt så får jag reda på att kompisen är arg över att dom inte fått mer.. Varför? Jo, för att hon hade köpt blockljus att ha på bordet och det hade hon inte gjort annars, så självklart skulle de jäkla ljusen betalas av oss alla. Men snälla du, sa jag. Ska du ha betalt för att du tände ljus på nyår? Dom ljusen har väl en brinntid på sådär 120 timmar, sa jag.. Ska vi betala för att de var tända 5 för oss då?

Ja, det tyckte hon.. Och jag kan bara säga att jag är helt chockad! Vilja ha betalt för bakplåtspapper mm som vi inte använde, bara för att hon köpt det för att ha på nyår är ju helt galet! Men du, sa jag.. Om du hade slut på bakplåtspapper så hade du väl köpt det ändå? Eller ska du aldrig mer ha bakplåtspapper hemma?

Jaja, ni anar ju själva.. Vi kom ingen vart med detta!
Och jag bara tänker att pengar.. Pengar är väldigt viktigt för vissa. Så viktigt så att de vill ha betalt när det tänder ljus för sina vänner! Sjukt!

Kram/
TuloTillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Althea: (14 jan 2015 07:57)
Ibland blir jag helt chockad över vissa människors snålhet. Låter helt vansinnigt.

bellavit: (15 jan 2015 12:24)
Låter som ett nyårsfirande jag och min sambo var på. Vi kom överens om att jag och min sambo skulle stå för kostnaden för potatisgratängen vi skulle göra och halva priset på oxfiléen. Allt annat kunde de stå för som förrätten och efterrätten, och vin till maten, men ville man ha något mer utöver det fick man kosta på det själv.

Vi fick veta att de köpt oxfilé för si och ville ha då halva. Självklart! Men vips så får vi veta att vi skulle betala mera.. Och då visade det sig det hade köpt chips och godis - en jävla massa. Sa att vi vägrade betala det, och det var lugnt, men då fick vi inte ta del av det. Men vi sörjde inte, utan köpte vårt eget snacks. Men så råkade min sambo ta en godis och då jävlar - då skulle vi vara med och betala häften, men vi vägrade.

Och detta var den vänskapen. Och jag sörjer inte direkt att jag har mist dom som vänner.


Och på detta.. Några månader efter fick jag höra att av då en gemensam vän till oss hade också ramlat i denna fälla.

bellavit: (15 jan 2015 12:29)
Och detta med att de ville ha mera pengarfick vi veta dagen innan Nyårsafton så gissa om det var dålig stämning runt middagsbordet… och resten av kvällen och natten.. men på morgon runt 06-07 så smög vi ut medan de sov… Och de gillade de inte heller, för när hon och hennes kille vaknade och vi inte var där så ringde de och undrade om varför vi inte väckte dom och sa hejdå. Humm..

Althea: (15 jan 2015 12:58)
Jag trodde såna här människor bara fanns på film :O

Tulo: (25 jan 2015 17:54)
Känns verkligen jättekonstigt, hela situationen. Men ändå skönt att vi inte är de enda som råkat ut för nått sånt här, för man börjar ju undra om det en själv det är fel på. Jag skulle aldrig komma på idén att göra såhär, och detta verkar ju ha kostat mig en vän. Men när jag tänker efter så är det inte såna vänner jag vill ha ändå.

Tulo: (25 jan 2015 17:56)
bellavit: Förstår mig verkligen inte på folk som vill tjäna pengar, alternativt inte bjuda sina vänner.. Alltså, köpa lite chips och godis för en nyår, hur kan man vilja ha betalt för det? Hur kan man vilja ha betalt för att man tänder ljus.. Helt galet!

Pelargonia: (29 jan 2015 18:31)
Jösses... Känns så trist och förtar definitivt feststämningen:(

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

528 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Tulo en ros

Tulos senaste Ord

» Ett år utan pappa..
16 aug 2018 00:21
» Olja och vatten.
25 maj 2018 18:42
» Lördag.
24 mar 2018 13:05
» Sorg.
17 mar 2018 12:49
» Sorgen efter pappa..
14 jan 2018 13:07
» Snart går planet..
7 sep 2017 22:09
» Pappa är nu min ängel..
27 aug 2017 17:20
» Somewhere over the rainbow..
15 aug 2017 12:14
» Mitt i stormens öga.
8 aug 2017 14:07
» Han har åkt igen..
27 jun 2017 23:08
» Min pappa..
22 jun 2017 19:08
» This ain´t my first rodeo..
23 maj 2017 13:02
» Många mil blir det..
24 mar 2017 21:37

Dagens namn: Hedvig, Hillevi
:: reklam ::