vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Tulo

När den dagen kommer..

16 dec 2014 23:26
Mina föräldrar lever än, tack och lov, men det hindrar inte att det redan är problem att de en dag ska dö.. Mest vad gäller min pappa, (fast alla Tintos älskade böcker lär väl inte precis promenera ut ur huset av sig själva men det är ju ändå överkomligt att hantera) men med min pappas "affärer" är det annorlunda.. Och jag är redan oroad, och känner att det liksom inte kommer vara nog med att förlora sin förälder, det är oundvikligt att det för med sig andra problem.

Min pappa har varit samlare, och om ni hade sett hur mkt grejer han har så hade ni storknat, det vet jag! Det gör ALLA som får minsta inblick i hans prylar. Mkt av grejerna är fina antika samlingar, teaterkikare, rakhyvlar, kameror osv osv men på andra sätt så är hans samlande långt ifrån normalt. Han flyttade lokaler för grejerna för några år sedan och jag överdriver inte om jag säger att han hade minst !! 20 st !! EXAKT likadana kikare (ni vet såna där svarta, lite större, som man hade förr när man kollade på fåglar. Jag frågade; VARFÖR behöver du ha 20 st exakt likadana kikare? Du kan ju max använda ett par åt gången?
Gissa svaret? Det var olika optik i dom, inget som någon normal människa märker, men dock.. VEM i hela världen bryr sig liksom!?!

Han hade 2 st lägenheter på 2 rum och kök helt sprängfyllda med grejer, från golv till tak, och ni ska inte tro att han tog tillfället i akt att rensa när han flyttade allt till ett nytt ställe. Nejdå, ner i lådor och vidare bara. Allt detta, plus allt han köpt sedan dess, väntar oss den dagen han dör.

Och nu till problemet. Allt detta han har, är ju värt nått. Jag tror inte det är värt hälften av vad han tror det är värt, men visst sjutton är det värt en del.Han har ju köpt grejer för skit och ingenting bara för att sälja det till flera 1000 % förtjänst, fler gånger än jag kommer ihåg, så det finns inga tvivel om att han kan sin sak med antikviteter och att det nog finns guldkorn bland eländet. Men då kommer vi ju till hela arvssituationen, och det faktum att min syster alltid varit hopplös med pengar och har skulder upp över öronen.

Nu har min pappa kommit på den briljanta idén att han skulle skriva bort henne ur sitt testamente, för att hans samlingar inte skulle gå till att betala hennes skulder. Va??? Hur tänker han??

Gudarna ska veta att jag inte står på så god fot just nu med min syster, och jag är galet trött på hennes negativitet, penningproblem och emotionella utpressning som hon upphöjt till en konstform, men att pappa skulle testamentera för att få bort henne, det är ju nått så elakt tycker jag, så det kan jag bara inte blunda för.

Jag förstår mig inte på honom, förstår inte hur han på ålderns höst kan ha blivit så olik sin mamma, min farmor.
Hon skulle ge sin högra arm till vilken främling som helst som behövde den, hon gav bort allt hon hade om hon fick chansen. Min söta lilla farmor! Pappa planerar nått som är precis tvärtom.

Han hade 100 förslag på olika fördelningar mellan min son, hans sambo, min systerdotter, mig osv men jag skiter i om han gav rubbet till min son och mig. Det är ändå INTE ok!
Man gör bara inte så mot sina barn. Tycker jag.
Jag kan bara hoppas att han tar sitt förnuft till fånga. Annars vill jag inte ha med honom att göra. Jag kan inte stå vid sidan och se honom göra så mot min syster. Det går bara inte.

Men hur ska jag/hon/min son/mina syskonbarn/och hans kärringjävel till sambo ens kunna lösa det praktiska med att ta hand om alla hans prylar? Det känns ju som ett oöverstigligt problem som jag inte har en aning om hur vi ska lösa. Och mitt i det ska man försöka hantera att man förlorat sin pappa.. Ja, ni fattar ju.

En vacker dag när det är min tur, jo, förhoppningen är ju att det dröjer tills den där dagen är här, då jag ska dö. Men när den är här och jag väl gör det så hoppas jag också att jag har ordning på mina prylar, affärer osv. Så de som överlever mig kan fokusera på att känna det de känner och inte behöver få en avskedspresent som bara innebär kaos, problem, bråk och sorg. Det kallas tydligen dödsstäda. Och jag är ju inte där än, men jag hoppas att jag kommer ta mig den tiden och göra det om jag blir så gammal så det börjar behövas eller sjuk.

Det som går att sälja och som min son inte vill ha ska jag sälja. Det som jag inte vill göra mig av med får han ta hand om såklart, men jag vill inte att det ska vara ett heltidsjobb i månader och ökad stress för honom.

Sen kan man ju tycka att om det min pappa äger är värt så himla mkt, varför säljer han det inte själv då. Och gör nått kul för pengarna. Det skulle glädja mig mest! Och vill han inte det så kan han lika gärna dela ut dom direkt till de som ska ärva. Det skulle han ju aldrig göra, men vad är det att vänta på egentligen?

Om jag hade prylar med värde som står och samlar damm eller pengar på banken som bara sitter där, då hade jag gett dom till min lilla kille när jag fortfarande var i livet och glatt mig åt att se han göra nått som glädjer honom, under tiden jag finns kvar att glädjas med honom. Så det inte blir blodspengar som ska ge honom dåligt samvete varenda gång han använder dom.

Det sjuka är att jag är så jäkla ointresserad av farsans prylar, men ändå så oroar jag mig över hur vi ska klara av att reda ut allt när han är borta. Hade jag varit han hade jag velat låta mina barn slippa de känslorna.

Men det är ju bara jag..

Kram/
Tulo

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Tintomara: (16 dec 2014 23:44)
Och så ni vet, jag har uppmanat honom i åratal att sälja av och ha roligt för pengarna. Men jag tror han har OCD eller nåt.

Tulo: (11 dec 2018 12:50)
Himmel.. Nu dök detta upp som minne och nu sitter jag med skiten upp över ögonbrynen. :´( Jag saknar min pappa så himla mkt, samtidigt som jag känner mig arg över det helvete han lämnade efter sig.

Tulo: (25 apr 2019 21:44)
Och värre blir det hela tiden. Men nu ska jag göra om och göra rätt! Finns inget annat val!


Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

551 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Tulo en ros

Tulos senaste Ord

» Viruset från helvetet.
17 mar 2020 09:18
» Folk dör som flugor..
29 jan 2020 16:58
» Ibland..
19 jan 2020 20:14
» Ännu mer drömmar..
14 jan 2020 19:33
» Om jag hade pengar..
14 jan 2020 19:26
» Hemma igen.
12 dec 2019 08:14
» Äta bör man annars..
4 nov 2019 20:43
» Mina drömmar.
23 okt 2019 14:30
» Snart vet jag.
18 okt 2019 21:40
» Drömma kan man ju..
9 sep 2019 23:41
» Sommaren 2019
19 aug 2019 23:22
» Nederbörd.
31 maj 2019 18:48
» Newsflash..
27 maj 2019 23:34
» Bort, bort, bort..
19 maj 2019 10:36
» Vattenfasta..
7 feb 2019 10:58

Dagens namn: Yvonne, Jeanette
:: reklam ::