vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Tulo

Tappar tron..

29 jul 2014 20:20
Ligger på soffan med en liten ond klump i magen och väntar på att en hund som varit ute på prov hos, vad jag trodde, en underbar norsk familj ska komma tillbaka.
Eller ja.. Så jäkla underbar var dom ju inte när allt kom omkring. Jag vet att allt känns så mkt värre just nu, för jag har en tik som nyss valpat och jag har inte sovit ordentligt på över en vecka. Dessutom är jag sjuk och allmänt labil.

Hur som helst.. Detta är världens godaste hund, och det är både jag och familjen överens om. Han är precis en sån hund dom vill ha, osv osv osv.
När dom var här så tyckte dom att allt var så himla bra, priset var inga problem och vi var så eniga om allt gällande hundfostran osv så man kunde nästan höra fåglarna sjunga.

En vecka senare så hör dom av sig och säger att dom inte tycker att priset är ok, utan dom vill pruta. Varför? Jo för att hunden inte kan användas i avel..?!?
Nej, men det är ju liksom hela anledningen till att han placeras om från första början.. Och det har dom ju vetat hela tiden. Och jag har alltså begärt 1/5 del av det ursprungliga priset för den valpkullen, han är 1 år, såååå snäll, balanserad, lydig och vacker så jag fattar liksom inte grejen.

När dom var här så hade jag besök av en kennel som skulle använda min hane, dom har två tikar i höglöp med sig som står 10 meter ifrån denna 1 åring och gör lekinviter och vänder upp rumpan för att han ska vilja gå dit och allt jag gör är att säga hans namn mjukt för att han skall vända och komma till mig istället!! Allvarligt, det är ganska jäkla otroligt bra faktiskt..

Då var dom så himla imponerade, och de besökande kennelägarna trodde inte sina ögon och nu står allt på att dom ska pruta 2000:- och alltså ha honom mer eller mindre gratis.. En renrasig, registrerad, vaccinerad osv osv osv väluppfostrad vacker hund, ska vara näst intill gratis?!?

Detta gör mig så himla ledsen och besviken, för jag känner mig som en så elak person som har låtit honom vara där nu i typ 10 dagar på prov, fästa sig vid dom och sen ändå få åka hem. Men jag kan ju inte bara ge bort hundar heller..

Jag har lagt ner massor med jobb och pengar på denna hunden, och ge bort djur ska man inte göra. Det ger inte dom nått som helst skydd och han är ju en bra hund och inget rea-projekt..

Och här hemma är en valpkull, en löptik samt en hane som skall hållas isär och snart kommer då också denna lilla hem till matte igen. Jag som trodde att dom var lika underbara som dom verkade.

NÄR ska jag få in nån jäkla personkännedom i min skalle, undrar jag!

Kram/ Tulo


Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

568 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Tulo en ros

Tulos senaste Ord

» Mitt år i backspegeln.
28 dec 2023 08:51
» På torsdag bär det iväg..
13 aug 2023 12:17
» Husbil och funderingar.
7 jun 2023 10:58
» Hur svårt ska det vara?
2 dec 2022 23:39
» Han som jobba på NASA..
8 jun 2022 23:19
» En sista natt.
8 aug 2021 01:03
» Varför är jag rädd?
15 jul 2021 22:03
» Dos 1 -check.
20 maj 2021 11:02
» Snart vet jag.
11 maj 2021 20:59
» Hej mitt i natten.
1 maj 2021 00:31

Dagens namn: Jonas, Jens
:: reklam ::