vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Tulo

Ring P1 och lätt&lagom..

13 feb 2014 14:40
Jag bara älskar Ring P1! Det sänds på P1 varje morgon klockan 9,30. Tycker det känns underbart att lyssna på folk som vågar säga vad dom tycker och tänker. Helt klart ett tips från mig till alla lätt&lagomfolk här på ord som tydligen tror att det finns likhetstecken med att ha åsikter och vara arg och missnöjd med livet. Då får ni höra hur underbart det är med människor som faktiskt kan ha en åsikt.

I Ring P1 pratar man om allt mellan himmel och jord och det är högt i tak! Underbart tycker jag! Invandringen är ofta uppe på tapeten, (oj oj oj vad hemskt och otäckt va?) tågtrafik, sjukvård, just nu är det mkt OS, språket, skolan mm mm. d
Jag tycker det är fantastiskt att det finns ett sånt här program och ännu bättre att det finns folk som vågar ha en åsikt. Jag har ringt ett antal gånger, pratat hundrädsla, teknikrädsla och polisen bla.

Lite intressant är det ju när invandrare ringer och diskuterar invandring. Hur går det ihop? Dom är ju naturligtvis vara rasister.. Vår möjlighet till att diskutera och yttra våra åsikter är ofta uppe på tapeten och många säger att andra människor vill kategorisera dom negativt för att dom säger vad dom tycker och tänker.
Jag tror jag vet precis varför dom gör det. För att dom är säkert en av alla dessa, som vårt land svämmar över av, som aldrig vågar säga vad dom tycker. Som avslutar nått dom sagt med att säga "men säg inte att jag har sagt det" så fort dom yppat något lite hetare än väder, melodifestivalen och fredagsmys.

Jag känner massor av såna människor. Sverige svämmar över av dom. Min irländska vän säger "Sweds are so fucking boooring!" och jag kan bara hålla med. Generellt sett så är vi som folk så tråkiga. Och jag tycker lite synd om dom. Dom vågar inte skratta högt, absoluuut inte sjunga bland folk, dom vill inte prata med någon dom inte känner på bussen eller i affären, inte dansa utan sprit i kroppen, dom säger inte ifrån när någon behandlar dom illa, dom avskyr folk på jobbet men sitter och ler med dom på kafferasten och pratar gardinuppsättningar och annat som är sådär lagom så det aldrig finns några åsikter som går emot.

Jag säger som Bagheera i Djungelboken.. -Jösses!

Kram/
Tulo



Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Althea: (13 feb 2014 15:00)
Men om man tycker att invandring är bra. Hår som växer fritt är bra. Kvotering är jättebra. Främlingsfientlighet är dåligt. Sexism är idioti. Har man inte åsikter då?

semla: (13 feb 2014 21:54)
Jag är också för att våga säga ifrån när en blir upprörd. Men du blir ju jätteupprörd och/eller tycker att det är skitlöjligt varje gång folk ifrågasätter dig? Jag får det inte att gå ihop, riktigt.

Kleo: (14 feb 2014 12:49)
Jag gillar också Ring P1 - det gör mig både rasande, lycklig och förvirrad i en salig blandning.:)
Satt ofta i telefonslussen för det programmet när jag jobbade på radio. Det sållas hårt bland de som ringer in, men det kan man knappast tro när man lyssnar.

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

568 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Tulo en ros

Tulos senaste Ord

» Mitt år i backspegeln.
28 dec 2023 08:51
» På torsdag bär det iväg..
13 aug 2023 12:17
» Husbil och funderingar.
7 jun 2023 10:58
» Hur svårt ska det vara?
2 dec 2022 23:39
» Han som jobba på NASA..
8 jun 2022 23:19
» En sista natt.
8 aug 2021 01:03
» Varför är jag rädd?
15 jul 2021 22:03
» Dos 1 -check.
20 maj 2021 11:02
» Snart vet jag.
11 maj 2021 20:59
» Hej mitt i natten.
1 maj 2021 00:31

Dagens namn: Amalia, Amelie
:: reklam ::