vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Tulo

Facebook..

12 sep 2012 01:39
En liten reflektion såhär mitt i natten. Fb är ju på många sätt ett helt underbart forum. Jag har själv fått kontakt med människor som jag aldrig skulle ha lärt känna annars och det roligaste av allt, jag har återfått kontakt med människor som jag kände när jag var tonåring och det är ju precis hur kul som helst!

Men sista tiden känner jag att jag retar mig på en del saker också, och nu har jag en särskild sak i åtanke. Människor som skriver alltför intima meddelanden till sina pojkvänner/flickvänner/sambos/äkta hälfter rakt ut på loggen och sen har långa och många kommentarer om saker jag tycker dom lika gärna borde kunnat skicka på sms eller ringt till varandra om.

Ta tex en kille som vi kan kalla A, som skriver till sin flickvän T. Dom har varit tillsammans i ca 7 månader och alla nära dom vet hur stormigt/bråkigt det varit/är. Senast för några veckor sedan slutade en kväll på lokal med att hon fick åka hem till sig efter ett rejält bråk istället för att sova över hos honom som var planen från början. Hur som helst.. Om man tittar på deras relation med utgångspunkt vad dom skriver till varandra FB, så framträder en bild som är helt olik den turbulenta vardag som vi ju vet att dom har. Dessutom så ringer A till min tjejkompis S minst 3 gånger om dagen, och visar ett intresse som helt klart inte är ok om man har ett förhållande.. Vilket gör följande inlägg bara ännu dummare..

Exempel: A till T: Min älskling, skynda dig hem nu.. Jag har gjort lunch till dig och massagebordet står uppställt. Och vi får inte glömma det viktigaste, desserten.

T till A: Åh, du gör mig så lycklig. Jag ska skynda skynda och längtar till desserten.

A till T: Ingen njuter av det så som vi. <3

Ja, ni fattar grejen.. Och jag har massor av liknande exempel från både dom och andra som håller på..
Det är ju pinsamt anser jag! Och jag kan inte låta bli att undra VEM vill veta allt detta om deras privata? Eller är det bara så att dom så gärna vill övertyga andra om hur bra dom har det när det egentligen inte alls är så himla bra.. Ibland får jag sån lust att skriva nått kul/ironiskt till dom när dom håller på och min polare S känner precis lika dant. Än har vi hållt oss men det blir svårare och svårare.

Jaja, detta är ju ingen stor grej egentligen.. Tycker bara det är så pinsamt att folk inte begriper bättre och det får mig att undra vad hela idén är..

Kram/ Tulo

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Monchichi: (12 sep 2012 01:53)
Alla berättar den historia om sig själva som de vill att den ska berättas. På facebook blir det tydligare eftersom man dessutom inte ser det som är mellan raderna osv. Det är inte bara att övertygande och spel för andras gallerier utan en önskan som vi själva har också för vem har inte tagit bort saker som man inte vill att andra ska se på fb. Vissa regisserar bara sin verklighet lite mer än andra.

Althea: (12 sep 2012 07:01)
Facebook är en låtsas verklighet som folk tar alltför allvarligt. Vet de som surar ihop för att någon inte vill vara vän. På Facebook. Men noga. Om folk kunde spendera hälften av tiden på sitt riktiga liv istället för att tro att Facebook är det riktiga. Suck!!!!

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

536 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Tulo en ros

Tulos senaste Ord

» Bästa vägen.
28 nov 2018 13:47
» Weekend i Italien.
22 nov 2018 13:46
» En tumme för polisen.
15 nov 2018 09:53
» Idag är det pappas dag.
11 nov 2018 19:13
» Andedräkten ligger tung..
7 nov 2018 22:00
» Hoppas och hoppas.
4 nov 2018 21:34
» Ett år utan pappa..
16 aug 2018 00:21
» Olja och vatten.
25 maj 2018 18:42
» Lördag.
24 mar 2018 13:05
» Sorg.
17 mar 2018 12:49
» Sorgen efter pappa..
14 jan 2018 13:07
» Snart går planet..
7 sep 2017 22:09

Dagens namn: Hjalmar, Helmer
:: reklam ::