vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Tulo

Stalkergrannen.

30 aug 2012 10:50
Var ute och gick med hundarna, pratar i telefon. Vägen är lång, rak men liten. Hör ett motorljud bakifrån som bara blir starkare och starkare. Säger till vännen i telefon att vänta lite och fokuserar på hundarna, eftersom dom var lösa, för att vara säker på att dom håller sig vid min sida. WROOOOM!!! Jag skrek till, blev så oerhört rädd. Bilen passerar mig i säkert 150km och på sin höjd 1,5 -2 meter ifrån mig, vägen är en liten väg och han försökte inte ens hålla sig på "sin" sida utan kör mitt i vägen.
När den passerat ser jag vems bil det är, det är min grannes bil. Han som förföljt mig länge och väl, sms´at, stått utanför mitt hus, ringt och även kommit in i mitt hus oinbjuden och vägrat gå innan han fått en kram osv. Han som var intagen på mentalsjukhus förra sommaren och som enligt hans bror och svägerska är "riktigt riktigt sjuk".

Jag hör vännen i telefon som bara skriver "VAD VAR DET DÄR???" och jag bara skriker tillbaka att det var grannen. Han frågar var jag är, för han kan inte tro att jag är på min vanliga väg med tanke på hur högt motorn skrek när han körde förbi. Jag kan knappt svara utan säger att jag ringer snart och lägger på. Benen bär knappt, jag svettas och kopplar upp hundarna snabbt. Dom är stissiga runt benen och jag förstår ju att det är för att dom märker att jag är helt konstig.

Jag ser att det kommer en cyklist en bit bort och jag väntar in honom, det är en man som jobbar på fotbollsklubben som ligger lite längre bort. Jag ropar och frågar om han såg det, och han svarar att "Det var ju han som bor nere vid dig, är han inte klok eller?" och sen säger han att "han körde normalt förbi mig och sen när han fick se dig så bara han gasade och gasade".

Jag känner mig illamående när jag pratar med honom och hör honom säga att han kan intyga vad som hänt och jag tackar och börjar gå igen. Benen är som gelé.

Ringer polisen som säger att jag får börja göra en anmälan varje gång han gjort nått. Att jag ska ringa 112 om han kommer in i mitt hus.. Suck.

Ringer upp hans svägerska och bror som bor rakt över vägen, i samma hus som honom och också är mina grannar. Jag presenterar mig och hon säger direkt -Hur är det med dig? -Vaddå, säger jag. Har du hört? -Nej, jag har inte hört nått men jag antar att det handlar om K? -Ja, sa jag men varför tror du det? -Det har legat i luften länge, svarar hon. Jag berättar och hon säger att dom inte vet vad jag ska göra, eller vad dom ska göra. Han är galen och oberäknelig. Vi pratar en stund, jag är upprörd. Hon förstår. Vi lägger på och säger att vi ska höras av.

På kvällen skulle jag iväg och fira min systers barn. Jag hade ingen lust. Jag ville bara krypa ner i min säng och försvinna. Jävla karljävel!! Ditt jävla miffo har jag lust att vråla! Tror du att jag skulle ta i dig med tång??? LÅT BARA MIG VARA IFRED!!!!!

Jag vet inte vad jag ska göra åt detta. Kanske låta en vän till mig arrangera att någon "hälsar" på honom och säger till honom att lämna mig ifred. Polisen är ju då inte till någon hjälp alls.. Vad gör man? Jag vill ju inte behöva flytta men det känns helt omöjligt att bo med honom 50 m rakt över vägen..

Kram/ Tulo

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Althea: (30 aug 2012 11:01)
Usch! Det där är ju hemskt. Gör polisen ingenting? Du har ju ett vittne att han gasade när han såg dig. Kontakta polisen igen och försök att få dem att inse allvaret. Eller får du be en biffig och sträng vän gå in till honom och tala allvar(bara det inte blir värre då)
Fy så hemskt
KRAM!

eMissen: (30 aug 2012 20:48)
åh herregud. men han skulle väl inte fatta om han fick påhälsning? är man galen så är man. och polisen kan inte göra nåt, fy fan! jag röstar på flytt faktiskt. och det är orättvist nåt så in i bomben. önskar du kunde flytta till en paradisö, det tycker jag du är värd!

Tulo: (30 aug 2012 20:52)
Pratade med hans mamma nyss och hon säger att hon tror att han slutat med sina mediciner och att hon känner på sig att det snart kan gå riktigt illa, att han är som en bomb som kan gå av precis när som helst.. Känns skit!! Hon ska kontakta hans läkare och se vad dom kan göra och jag antar att jag bara får huka mig så länge.. Funderar fortfarande på att ge han en påhälsning men är rädd att det gör det ännu värre och måste fundera. Polisanmälan ska göras men tyvärr lär det inte hjälpa i nuläget.. Först om han gör nått ordentligt och då vet man ju inte om man finns kvar att anmäla det.. Stor kram till er från en himla tillplattad Tulo! :´(

eMissen: (30 aug 2012 22:01)
men det är ju vi som ska krama dig!! kan du bo hos nån annan ett tag? under tiden kanske de får honom att äta medicinen igen? det känns ju verkligen inte som ett tryggt ställe... kan nån bo hos dig, så du inte är själv? jättekram till dig!!!

Tintomara: (31 aug 2012 00:30)
Ett antal stora svarta hundar och en vuxen son - helt själv är du ju inte. Men mot en bil i rasande fart hjälper det ju inte förstås. Kan du inte ta hundarna i bilen när du ska ut med dem och köra en bit bort? Så du inte behöver gå på vägen just nu?
Det är svårt att veta vad som skulle hjälpa eller stjälpa, för en psyksjuk människa kanske inte reagerar som man tror att ahn ska. Normala människor skulle väl bli lilvrädda av den sortens påhälsning du tänker på, men...
Kram!

Bonita: (31 aug 2012 17:50)
Ja risken finns att det bara blir värre av att fixa påhälsning och att det dessutom kan ställa till det för dig med ordningsmakten. Gör det inte även om jag förstår tanken fullkomligt.

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

536 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Tulo en ros

Tulos senaste Ord

» Bästa vägen.
28 nov 2018 13:47
» Weekend i Italien.
22 nov 2018 13:46
» En tumme för polisen.
15 nov 2018 09:53
» Idag är det pappas dag.
11 nov 2018 19:13
» Andedräkten ligger tung..
7 nov 2018 22:00
» Hoppas och hoppas.
4 nov 2018 21:34
» Ett år utan pappa..
16 aug 2018 00:21
» Olja och vatten.
25 maj 2018 18:42
» Lördag.
24 mar 2018 13:05
» Sorg.
17 mar 2018 12:49
» Sorgen efter pappa..
14 jan 2018 13:07
» Snart går planet..
7 sep 2017 22:09

Dagens namn: Sten, Sixten
:: reklam ::