vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Tulo

Allergier, barn och annat..

16 mar 2012 21:13
Min kompis M har en dotter som fått problem med allergi mot bla kanin, pollen osv. Och familjen har både hund, häst, kanin mm. Dottern har inte jättmkt problem men nog för att det skulle bli utredning. Väl i väntrummet på det stora sjukhuset i staden är det klart att på denna avdelningen är alla former av husdjur detsamma som paria! Stora anslag med "Säg nej till pälsdjur" osv satt på väggarna. Överallt!!

M blev minst sagt modsluten och det blev då rakt inte bättre inne hos doktorn. Han sa att rida skulle dottern då rakt inte göra mer, och han hade minsann jobbat med allergier i 30 år och hur kunde hon ens tänka sig att tösen skulle få fortsätta att rida. Helst skulle även hunden (som hon faktiskt inte är allergisk emot) ut ur huset osv. Nu är det så att dottern har inte jättestarka symtom. Lite snuva periodvis och om det är i samband med annan sjukdom kan hon bli lite extra tät i luftvägarna om hon kelar med kaninen.

Hur som helst, min kompis M sa ju att sluta rida kommer inte på fråga om hon inte absolut behöver och hon blev ju idiotförklarad av läkaren. Men så tänker jag..
Jaha, ska hon nu då plötsligt inte utsättas för något alls då? Hur sjutton ska hon då få nått skydd mot det? Om dom nu bara plockade bort allt som hon reagerade på det minsta, så hon inte utsätts för det mer.. Ja, vad händer då när hon väl kommer i kontakt med det? Kan lugnt säga att så hade jag aldrig gjort med mitt barn.. Och så lär inte hon göra med sitt heller! När hon är extra dålig pga pollen, så får hon ta det lite extra försiktigt i kontakt med de andra djuren. Annars fortsätter livet som förut!

Min son fyllde nyss 19 år. Och detta fick mig att börja titta på gamla bilder på när han var bebis.. På varenda bild som är tagen utomhus så är han smutsig så det räcker till och blir över. Han leker med sand, gegga, klättrar över hunden, pussar på hästen, håller i kaninungar jag herregud.. Att han lever är ett under! (Obs, skämt) Men faktum är att han har levt precis så som jag tror man ska ha barn för att dom ska utveckla ett skydd mot det dom behöver skydd emot..

Min farmor dog ju för några år sedan och jag besökte henne ofta på hemmet med någon av mina hundar i släptåg. Farmor älskade hundar.. Och när jag kom in på ålderdomshemmet så fick jag först gå in i mer eller mindre varenda rum samt allrummet för att låta de gamla få klappa lite på hundarna. Inte ett ljud om att nån skulle vara allergisk.. Prova att göra detsamma på ett dagis.. Inte möjligt idag tror jag! Vad säger det? Att ju mer vi städar, ju mer vi hittar sätt att undvika bakterier och anti-sprita oss i tid och otid.. Ju mer allergiska blir vi ju!? Lite skit rensar magen, tror jag!

Och i förra veckan såg jag reklamen för en tvål man inte ska behöva röra.. För oj, oj, oj.. Det kan ju bli bakterier på pumpen och fy och usch vad hemskt det vore! HALLÅ!! Ingen som tycker att det går till överdrift eller??

Hade egentligen en hel lång grej om barn och föräldraskap jag tänkt på länge, men det får bli ett annat ord.. Detta blir ju långt så det räcker till och blir över!

Kram!
/ Tulo

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Steinway: (16 mar 2012 22:17)
Jag förstår hur du tänker och ang. Tvålen så köper jag det, men vad jag lärt mig av allergier efter att blivit diagnosticerad med astma och allergier vid 6 års ålder är att man bör i allra högsta grad undvika det man är allergisk mot som barn, då är det större chans att kroppen får tid att läka i lugn och ro istället för att hela tiden behöva utsöndra massa antihistamin för att hålla allt i schack. I värsta fall kan det gå så långt att kroppen en dag inte orkar och då blir det ambulans till sjukhuset med astmaanfall.
Mina allergier blev dunderdåliga i puberteten, men eftersom jag tagit mina allergier på allvar är jag idag mer frisk än min bror som inte gjort detsamma och som alltid är snorig och sjuk. Med rätt medicinering och levnadsförhållanden som barn kan man förebygga större och allvarligare allergier som vuxen.

Steinway: (16 mar 2012 22:19)
Resultatet av astmaanfall kan bli att man blir tio gånger mer känslig än man var innan och det är DÅ det verkligen blir svårt. Allergier är ett jäkla Meck och det var dåligt av läkaren att idiotförklara din vän.

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

528 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Tulo en ros

Tulos senaste Ord

» Ett år utan pappa..
16 aug 2018 00:21
» Olja och vatten.
25 maj 2018 18:42
» Lördag.
24 mar 2018 13:05
» Sorg.
17 mar 2018 12:49
» Sorgen efter pappa..
14 jan 2018 13:07
» Snart går planet..
7 sep 2017 22:09
» Pappa är nu min ängel..
27 aug 2017 17:20
» Somewhere over the rainbow..
15 aug 2017 12:14
» Mitt i stormens öga.
8 aug 2017 14:07
» Han har åkt igen..
27 jun 2017 23:08
» Min pappa..
22 jun 2017 19:08
» This ain´t my first rodeo..
23 maj 2017 13:02
» Många mil blir det..
24 mar 2017 21:37

Dagens namn: Sibylla
:: reklam ::