vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Tulo

Alkohol is king..

16 jun 2011 09:57
I alla fall om du frågar min kompis M.
Goa, rara, roliga M som spelar gitarr som en gud och som bär mer sorger med sig än vad jag nog förstår. Och självförakt.

Förstår att det är många år sedan han vände sig till den vän som aldrig säger nej, aldrig säger emot utan bara ger bedövning, lindring och en stund av lugn, alkoholen. Finns ju egentligen bara ett litet problem, och det är att alkohol också förgör, förstör och förtvinar. Hela liv. Allt det glada blir snart väldigt mörkt och ensamt. Och dit in i djupet når nog inte någon. Inte ens jag.

Inte för att jag inte försöker. Jag försöker banne mig tills jag blir blå i ansiktet. Finnas där som stöd, som utdelare av glada tillrop och som axel när allt känns sådär bedrövligt som det verkar göra för honom med jämna mellanrum.

Vi har precis befunnit oss i ett mellanrum. Hela helgen. Jag säger vi för jag är ju lika mkt med i smeten som han känns det nästan som. Han ljög om att han tog antabusen i fredags, och när jag ringde på lördagsmorgonen så var han redan stupfull och då var klockan bara 10.

Jag blev arg. Vilket jag ju såklart förstår inte hjälper ett skit, men ibland kan man ju bara inte hålla sig. Eller snarare, ibland kan inte jag hålla mig.. Han sa tyst.. "förlåt, förlåt för jag är sån himla idiot".

-Förlåt hjälper faan inte ett jävla skit, när du väljer att supa bort ditt liv, sa jag argt. Prova du om du inte kan krypa in i den där jävla burken och gömma dig, för det är ju det du allra helst vill. Sitt där du med burken som sällskap, för jag orkar faan inte se dig förstöra ditt liv mer.

Ja, såklart gjorde ju inte detta det hela så mkt bättre såklart. Vi sa hejdå och på kvällen åkte jag förbi hans lägenhet och gick in. Full och mer eller mindre okontaktbar var han. Försökte prata med honom, men vill vilken nytta.. Inget jag säger kan ju hjälpa, jag vet ju detta.

Jag lämnade honom som han låg och åkte till några andra vänner en stund. Då började sms´en ramla in och jag svarade på några men sen gav jag upp. Vad är idén att försöka resonera med nån som har en telefon i ena handen och en burk i andra liksom. Han sms´a mer hela kvällen/natten men jag svarade inte.

Vaknade på morgonen och kände mig taskig som inte svarat. Ringde och han var helt kanon. Kl var 08. Ringde hans mamma och talade om hur det stod till och blev övertalad att åka och hämta henne och köra henne dit. Väl där möts jag av en syn som bara kan beskrivas som ett jäkla kaos. Och M som knappt är kontaktbar. Som har spenderat natten i fyllecell (!!) och som inte ätit på 3 dagar.

Han har blåmärken överallt och skärsår. Han vet inte vad som hänt.. Jag känner mig bedövad. Men jag tvingar mig att se det! Jag tvingar mig att ta in allt, misären, blåmärkena, hans blodsprängda ögon som ser på mig med ett uttryck av rädsla och ensamhet på en gång.. Allt.

Jag behöver se det! Jag behöver få in i min hjärna att inget jag gör kommer att hjälpa. Inga glada tillrop i världen kan få honom att se möjligheterna han har när han inte vill. Detta är inte mitt krig att utkämpa. Det är hans. Och jag får helt enkelt ta ett steg tillbaka för att låta honom nå botten och sen kan jag bara hoppas att han letar sig upp.

De sista tre månaderna har han varit nykter. Då är han den M som jag gillar. Den som ritar massa roliga grejer åt mig, spelar gitarr och som har så himla rolig humor att jag kan börja skratta flera timmar efter ett roligt sms han skickat..

Men varje fall blir djupare och djupare. Och hur mkt jag än tycker om att umgås med honom så kan jag inte falla med honom.

Jag finns här som vän när det behövs. Det kommer jag alltid att göra. Men det är inte lätt. Alkohol is king! Tyvärr..

Kram/ Tulo

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

568 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Tulo en ros

Tulos senaste Ord

» Mitt år i backspegeln.
28 dec 2023 08:51
» På torsdag bär det iväg..
13 aug 2023 12:17
» Husbil och funderingar.
7 jun 2023 10:58
» Hur svårt ska det vara?
2 dec 2022 23:39
» Han som jobba på NASA..
8 jun 2022 23:19
» En sista natt.
8 aug 2021 01:03
» Varför är jag rädd?
15 jul 2021 22:03
» Dos 1 -check.
20 maj 2021 11:02
» Snart vet jag.
11 maj 2021 20:59
» Hej mitt i natten.
1 maj 2021 00:31

Dagens namn: Holger, Holmfrid
:: reklam ::