vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Tulo

Småhundar och småhundsägare!!

24 jul 2009 00:21
Alltså efter några dagar på kusten så finns det några saker som irriterar mig så gruvligt att jag nästan kokar över!!

1. Småhundar och deras ägare!
2. Skrikiga ungar som ingen orkar uppfostra!
3. Danskar och norskar som tror dom äger hela världen både i och ur bilar!

Men alltså högst på listan ligger dessa jävla småhundar som svämmar över världen med tillhörande ägare!!!
Åkte med 2 av våra hundar till kusten och passade på att besöka Marstrand en solig förmiddag. Inom loppet av 2 timmar hade 5 (!!) småhundar gjort utfall (alltså försökt attackera)mot våra hundar! Ytterligare en liten hund, som dessutom var lös, gjorde ett utfall mot en hund som gick framför oss och den hann precis bli infångad av sin matte innan den framförvarande hunden nöp till den men det var verkligen i grevens tid!

Vid detlaget var jag så sur på detta att jag gav kopplet till vår hane till min man och gick fram till de pinpinetta brudarna som ägde den lilla ilskna hunden och frågade om hur de hade reagerat om deras hund gjort samma sak mot min hund och den hade som resultat blivit biten. De såg högst oförstående ut och jag fick upprepa frågan. (Antar att all vätesuperoxid i håret inte bara gått hårt åt den naturliga hårfärgen utan även åt hjärncellerna)

Efter upprepningen frågade jag om det hade varit ok för dom om deras hund hade blivit biten.. "Jag vet inte" fick jag till svar.
"Nej, men det är ju så att om din hund hade blivit biten av min hund så hade det ju varit mitt fel även om det är du som inte har nån koll på din hund, eller hur?" sa jag.
Kanske, fick jag till svar.

Ja ja.. Att inte just detta meningsutbyte skulle ha någon riktigt bra slut det förstod jag ju innan jag gav mig in i det men jag föreslog i alla fall att dom skulle hålla bättre ordning på sin hund och sen gick jag.

Men nu undrar jag.. Vad är det som gör att alla dessa människor inte håller ordning på sina hundar? Hade någon av mina hundar slängt sig handlöst i kopplet och vrålat efter varje hund som kom inom synhåll och gjort regelrätta attacker så lovar jag att det inte dröjt länge innan de hade ställts krav på avlivning!!! Men dessa små JÄVLA monster ska kunna bete sig hur som helst!!
För just det.. Dom är ju små!!

Innan vi kom tillbaka till husbilen så hade jag nästan mord i blicken så fort en liten hund kom i närheten och önskade att jag skulle få chansen att sätta en välriktad 38 i nyllet på nån av dom!!

Men det är ju inte hundrnas fel egentligen, utan dessa jävla människornas fel! Som inte fattar att även stora hundar kan ta illa vid sig av att ha små jävla trasselsuddar i haserna utan förvarning stup i kvarten!
Och skulle dom sen säga "Nej, nu jävlar gick det för långt" och nypa ifrån, då är dom mördarhundar som borde avlivas!! Fast det inte är deras fel och sprutan borde ges till dom små jävlarna!!!

Detta gör mig VANSINNIG!!!!!!!!!!!!!

Kram / Tulo

Ps, även om det inte låter så hade vi i stort några helt underbara dagar på kusten!! Ds

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Tintomara: (24 jul 2009 00:47)
Det är väl så att många som skaffar små hundar gör det av andra orsaker än vi som har större. Inte alla dock, det finns väluppfostrade och tervliga småhundar!
Men de som ser hunden som en gullig leksak eller elegant modeattribut gör sig förstås inte besvär med nån uppfsostran.
Sen är dert fanktist svårare att fostra små hundar ibland, för de är ju mnöjliga att få tag i! Enstor hund kan du ta i nackskinnet eller om nosen eller nåt, men en liten springer bara in under bordet eller sängen! ;-)

Tintomara: (24 jul 2009 00:48)
Ursäkta alla stavfel. Mitt tangentbord är nu så slitet att jag mest gissar.

Aurora: (24 jul 2009 02:43)
Jag har två "små" hundar och har övat och tränat med dem varje dag sedan de kom till mig. De skäller fortfarande och vill hemskt gärna hälsa på andra hundar, även om det blir bättre och bättre. Men att döma alla över en kam och säga att du vill sätta en 38:a i nyllet på dem är väl lite väl magstarkt. Det gör ont i mig att läsa att du tycker så. Visst kommer småhundar iväg med sämre beteende än stora hundar men det betyder inte att de borde avlivas.

Tulo: (24 jul 2009 08:57)
Nej, det är fel att säga att man vill ge dom en 38, men det är ju sant och jag vet många som känner lika dant!

Varför ska mina hundar behöva bli attackerade och ta vid sig massor av gånger inom loppet av ett par timmar för att folk inte kan uppfostra sina hundar?? Och innan någon säger det så kan jag säga att JO de tar illa vid sig!! De visar tydligt att de inte vill ha konfrontation och skakar av sig flera gånger när det är över. (Hundars sätt att bli av med en dålig erfarenhet.)

Jag vet att om dom skulle göra lika dant mot en mindre hund så skulle folk bli galna! Men bara för att dom är större så ska dom klara av det, gång på gång på gång på gång..

Och eftersom ägarna så tydligt inte sätter gränser, dom säger ju till 99% inte ens till sina småjävlar utan ler och säger "haha, han förstår inte hur liten han är" som om det är nått GULLIGT!!?????????

Och jag tycker faktiskt att dom borde avlivas om dom inte kan uppföra sig! Det är samma öde som större "hundaggressiva" hundar får gå till mötes många gånger så varför inte undrar jag!!!???

kummin: (24 jul 2009 09:40)
Aurora: Jag läser inte Tulos inlägg som att handla om ALLA småhundar, bara om "de här jävla" småhundarna - alltså de som attackerar hennes.

Tulo: (24 jul 2009 10:35)
Precis kummin!! Jag känner massor av trevliga småhundar, men dom beter sig inte som om dom vore smittade av rabies!
Men då har dom ju ockås ägare som inser att det krävs ett visst arbete att få sina hundar dit och om de inte klarar det själva så får de hjälp! En hund, är en hund är en hund.. stor eller liten spelar ingen roll! Men småhundar får bara hålla på av någon anledning!

Aurora: (24 jul 2009 16:30)
Jag reagerade nog så starkt eftersom det hänt några gånger att en av mina småhundar sprungit fram och den andra hunden blivit aggressiv. Jag förstår att du bara vill dina hundars bästa ( som ALLA hundägare borde vilja). Nu förstår jag att jag kanske inte borde ta åt mig eftersom ingen av mina hundar någonsin varit det minsta aggressiva eller betett sig så som du beskriver det. Hoppas att din hund inte tog alltför illa vid sig av alla de idiotiska hundägarna som inte har vett att lära sina hundar att det inte är ok att hälsa på allt som rör sig.

crackgrrl: (28 jul 2009 12:47)
Men om det bara galler hundar som ar ouppfostrade, losa och aggressiva, varfor begransa sig till att klaga pa smahundar? Jag har en liten trasselsudd som ar valdigt valuppfostrad och jag har tappat rakningen sedan lange pa alla ganger som andra hundagare har slappt fram sina hundar utan att be om lov forst, sma saval som stora, och sedan inte ingripit nar deras jyckar kastat sig over min och nastan bitit honom. Vissa borde inte ha hund overhuvudtager, oavsett ras.

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

536 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Tulo en ros

Tulos senaste Ord

» Bästa vägen.
28 nov 2018 13:47
» Weekend i Italien.
22 nov 2018 13:46
» En tumme för polisen.
15 nov 2018 09:53
» Idag är det pappas dag.
11 nov 2018 19:13
» Andedräkten ligger tung..
7 nov 2018 22:00
» Hoppas och hoppas.
4 nov 2018 21:34
» Ett år utan pappa..
16 aug 2018 00:21
» Olja och vatten.
25 maj 2018 18:42
» Lördag.
24 mar 2018 13:05
» Sorg.
17 mar 2018 12:49
» Sorgen efter pappa..
14 jan 2018 13:07
» Snart går planet..
7 sep 2017 22:09

Dagens namn: Lucia
:: reklam ::