vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Tulo

Hur ska jag få tummen ur??

10 mar 2009 08:21
Alltså nu är de mars och om 3 månader är det juni.. Och jag är faan fetare än någonsin.
Något måste göras.. Men HUR???

Viktväktarna har jag ju gjort förut och gått ner typ 10 kg som jag höll borta i ca 5 år..

Nutrilett eller nått annat pulver..

Nån här som har nått bra tips?? Nån mer som behöver gå ner några kg eller har gått ner?

Kram/ Tulo
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Princess: (10 mar 2009 09:01)
Jag gick ner ungefär 15 kg på 6 månader och har hållit det sen dess. Bestämde mig en lördagnatt, på söndagen slängde jag allt onyttigt jag hade hemma. Jag vet att det låter klyschigt, men jag levde efter "gör av med mer kalorier än du stoppar i dig". Jag var ute och gick ca. 1,5 timme varje dag, åt fullkornsmat och grönsaker, lät bli godis och glass, samt drack massor med vatten. Var sällan hungrig, jag åt men åt nyttigt och lite mindre. Kilona rasade ganska fort och det var roligt! Men jag vet ju att du kämpar och kanske vill ha mer konkreta tips, men så gjorde jag! Kram Princess

FanJenny: (10 mar 2009 09:17)
Jag har gått ner en del på senare tid. Jag har börjat prioritera maten, äta vanlig mat när jag är hungrig/sugen men minska på portionerna. Och så promenerar jag när jag ska nånstans, och tränar två dagar i veckan. Det är ganska små saker jag gjort känns det som, men det är en ganska stor förändring i min attityd. Vet inte själv vad som ändrats men det kom av sig självt. Inte så bra råd kanske. Haha.

tigern: (10 mar 2009 10:07)
Jag har gått ner 7kg sen i september bara genom att äta mindre kolhydrater och mindre onyttigt (men inte slutat helt). Sen promenerar jag en del, men ingen extrem motion. Jag har inte bråttom, har gått ner många kilon snabbt förut, och då har jag också lagt på mig de där kilon igen, lika snabbt.

Har aldrig testat några pulver eller andra dieter. Jag tror på att äta varierat och rätt mängd. Många äter alldeles för mycket kolhydrater, och man behöver inte göra något drastiskt och rensa kroppen, utan bara äta mindre kolhydrater. Min pappa gick ner 35kg på ett år genom att promenera och äta bättre.

Rabiata: (10 mar 2009 11:07)
Jag skippade pizzan, åt mer grönt och har nu gått ned 14 kilo på några få månader. Tränat har jag inte gjort för jag tycker att det är så gräsligt tråkigt.

steinway: (10 mar 2009 11:30)
Jag bytte P-piller. Har gått ner tre kilo på fem veckor.

Emma: (10 mar 2009 14:29)
Här har du en till i samma sits som du är i. Jag har slutat nu med chips och godis och nu är det bara läsken som är kvar. Men ät nyttigt, sluta med allt som med socker i sig och börja promenera så funkar det säkert. =)

aniara: (10 mar 2009 14:31)
Du vet ju hur du ska göra. Viktväktarna bygger ju på principen som alla dieter bygger på.. äta nyttigt, lite mindre man gör av med. Det finns tyvärr inga genvägar.

steinway: (10 mar 2009 14:39)
körde inte du på LCHF som fungerade?

Tintomara: (11 mar 2009 06:55)
Lycka till. Jag ska också... endera dan.

Tulo: (11 mar 2009 09:38)
TACK för alla svar!! Vilka härliga resultat flera av er fått!! Jag vet ju hur man ska göra det är ju bara så jäkla lätt att trilla dit.. Jag testade ju LCHF men fick lägga av för jag fick total förstoppning som knappt gick att avhjälpa med laxermedel.. Var nog lite för lite fibrer för mig tror jag. Annars var det ju gott och så..

Nu skiner solen och jag ska ta och gå ut med hundarna och bränna några kalorier den vägen. Sen får det nog bli VV för jag är nog sån så jag behöver stå och skämmas lite för att ta mig i kragen! ;-)

Garbo: (12 mar 2009 14:25)
Jag har ingen aning om vad du väger eller hur mycket du vill gå ner, men oavsett:
Inte pulverbanta!!!!! Då förlorar du vatten och muskler och det vill du nog inte. När du sen börjar äta mat igen, har du mindre muskler = lägre förbränning i vila och då kommer du att gå upp snabbt som ögat.
Det är också rätt svårt att träna bort en regelrätt övervikt, men en kombination av att röra på sig lite mer varje dag och äta lite bättre, är bra. Men du som har hund är säkert redan ute och går många timmar i veckan? Kanske kan det vara kul med en stegräknare för att tävla med sig själv, eller utmana en kompis? En lång, snabb morgonpromenad innan frukost bränner fett bra. Särskilt om du tar en kopp kaffe innan.
Om du inte styrketränar redan, skulle det säkert kickstarta förbränningen. I början ser man snabba resultat. 15 min varje kväll? Det finns en jätterolig bok för vanligt folk av Paolo Roberto, "Träna en kvart om dagen" från Fitnessförlaget. Säljs på Ica till och med! Går du mycket har du säkert starka ben, då kan det vara en idé att fokusera på styrkeövningar för rygg, axlar och mage. Då får du dessutom en bättre hållning som ger ett slankare intryck.

Klipp ut en bild på en i dina ögon kanonsnygg, frisk kvinna, gärna i bikini och sätt upp på kylskåpet. Då blir det kanske lättare att få tummen ur?

¤ Tvärstopp med godis, förstås. Kakor/fikabröd helförbjudet. Abstinensen ger sig efter 2-3 dagar. Dag 2 brukar vara jävligast. Se till att du har saker att göra då. Tokstäda. Garderoben kanske? Eller vad som helst bara det inte går att äta samtidigt.
¤ Ingen alkohol! När levern ska ta hand om alkohol, läcker den ut fett i kroppen, redan efter så lite som en öl/ett glas vin.
¤ Drick aldrig saft/läsk etc utan bara vatten som måltidsdryck. Drick öht mycket vatten hela dagen för kroppen signalerar ofta törst/vätskebrist som hungerskänslor.
¤ Inga lightprodukter!!!
¤ Byt till mager ost.
¤ Byt ut yoghurt, fil, müsli osv mot osötade produkter. Det gör underverk! Det är ofta så sjukt mycket socker i fruktyoghurt och flingor! Piffa upp med färsk frukt/bär om du saknar den söta smaken.
¤ Ät 6 ggr/dag på regelbundna tider tex kl 7, 10, 12, 15, 18, 21, men små portioner.
¤ Hoppa aldrig över mellanmålen! Då ökar risken för att överäta nästa gång. Ta en grov macka, ett par frukter, eller lite yoghurt.
¤ Ät grönsaker till alla mål
¤ Byt ut vit pasta och ris mot fullkornsvarianter.
¤ Inget vitt bröd! Hela korn och frön ska det vara.
¤ Ät om möjligt bönor/linser istf pasta och potatis. Quinoa är kanon, har du provat det istället för ris?
¤ Var ärlig mot dig själv: ta inte för stora portioner. Lägg upp en portion på tallriken och sen är det bra, ta aldrig om! Det enda du möjligen får ta om av är grönsaker.
¤ Ät varm mat, det ger bättre mättnadskänsla än kall.

Unna dig en ätardag en gång/vecka då du får köpa godis, fika en smarrig bulle, dricka vin till maten etc. Men bara en dag! Och välj gärna nåt annat än de värsta kaloribovarna glass och choklad, tex gelégodis.

Lycka till! :)

Garbo: (12 mar 2009 14:26)
oj vad långt det blev...
*rodnar*

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

536 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Tulo en ros

Tulos senaste Ord

» Bästa vägen.
28 nov 2018 13:47
» Weekend i Italien.
22 nov 2018 13:46
» En tumme för polisen.
15 nov 2018 09:53
» Idag är det pappas dag.
11 nov 2018 19:13
» Andedräkten ligger tung..
7 nov 2018 22:00
» Hoppas och hoppas.
4 nov 2018 21:34
» Ett år utan pappa..
16 aug 2018 00:21
» Olja och vatten.
25 maj 2018 18:42
» Lördag.
24 mar 2018 13:05
» Sorg.
17 mar 2018 12:49
» Sorgen efter pappa..
14 jan 2018 13:07
» Snart går planet..
7 sep 2017 22:09

Dagens namn: Henrik
:: reklam ::