vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Tulo

Bye bye 2008!

31 dec 2008 11:11
Tänk nu är mitt förskräckliga 2007 ett helt år borta, 2008 har kommit och gått och har på många sätt varit ett underbart år!

Januari: Det började ju med en rivstart genom att en av hundarna blev Svensk Vinnare precis i början av januari! Helt underbart att stå längst fram i mördande konkurrens, särskilt som angivaren stod utanför ringen och tittade på. Sedan föddes en valpkull på mammas födelsedag och jag andades frisk luft.. Det nya året var pågång och påväg!

Februari: Fullt upp med förberedelser inför årets Englandsresa med hundarna. Fick influensa men åkte ändå på uppfödarträff.. Mindre smart.. Tveksamt om jag skulle komma iväg men skam den som ger sig!

Mars: Reste trots sjukdom och risk för hjärtsvikt ensam hela vägen till England med bil! Vansinne möjligen men jag kände mig så jäkla stark när jag kom hem, jag kan precis ALLT jag bestämmer mig för!! Härlig känsla!
Resan var så rolig trots vattendrivande tabletter och ont. Jag älskar ENGLAND!!

April: Valparna lämnade oss och våren kom. Alltid lika härligt när hela marken här är täckt av vitsippor! Vi fick en champion till i hushållet, vilken lycka! Sonen tog mopedkörkort och jag får börja inse att han är så stor och duktig. Han är min stora stolthet och största "achievement" i livet helt klart!

Maj: Fler framgångar för kenneln nu ifrån flera duktiga valpköpare. Vi var en sväng till Danmark och krossade sundet i strålande sol. Härlig helg! Sonen fick sin moped och sen var det ett väldigt oroande och förmanande.. "Glöm inte att se dig för, tänk på att det kan släppa om du kör på grusväg" osv.. Detta har jag ärvt av min far och jag kan bara inte låta bli att tjata och oroa mig.

Juni: Sonen slutar skolan med bra betyg och ger sig av på sin första stora resa ensam! USA!! 15 år är han och jag undrar var tiden tagit vägen!! Han klarar resan med bravur och jag känner mig stolt över att han klarar sig så bra på egen hand! Men han var för rolig när han sa till flygplanspersonalen att "jo, han har visst knivar i väskan!" det glömmer jag aldrig!! :-) Vi spenderade sista veckorna i juni med att göra oss redo för besök ifrån USA och Australien som skulle komma till Världsutställningen... Städning.. :-(

Juli: Fullt upp med besök från alla håll, utställning i dagarna 3 uppe i Stockholm med finfina resultat, sedan en helg i Halland och månaden avslutades med semester i Dalarna! En härlig månad och vi fick äntligen ordentlig användning för husbilen!

Augusti: Träna som en galning inför höstens jaktprov! Kul, nervöst och utvecklande!

September: Dags att prestera. Blev både vin och vatten. Mest jag som brister mentalt! Blir nervös och gör misstag som inte är hundens fel.. :-( Men vi får till den viktigaste meriten och huu så härligt! Åker ut själv med husbilen i Värmlands djupa skogar och spenderar natten ensam där med min hund. Kände mig inte så lite rädd när jag hörde något yla och pappa så hjälpsamt på telefon säger att "du vet där finns det både varg och björn i skogarna".. som för att upplysa mig lite bara.. Kände mig tuff när jag åkte hem levande. Skogen är väldigt mörk när man är ensam i den!

Oktober: Till Norge går resan med kompisen. Vi hade jättekul och jag har nog inte skrattat så mkt på jag vet inte när. Min älskade lilla Kajsa blir överkörd och blev tvungen att avlivas. Jag är otröstlig och har dåligt samvete. VARFÖR stängde jag inte luckan när hon kom in.. VARFÖR.. Saknar henne och gråter och gråter. Min söta fina sammetskatt!!

November: Oro för att mannen ska förlora jobbet. Mkt funderingar på hur vi ska lösa det om det händer. Dom klarade sig bra i nedskärningarna och han sitter säkert än så länge.. Phu, skönt! Men inser ändå att jag vill göra förändringar för att kunna bli en såndär som Tinto.. Som sparar MASSOR varje månad!! Måste bara pränta in.. Inte köpa.. Spara!!

November avslutas med att vi vinner rubbet på den stora norska utställningen! 2 nya titlar på hunden, gratulationerna bara väller in och jag är så lycklig och stolt över honom!! Resan till utställningen var hur kul som helst med min kompis C som jag sällan träffas. Vi skaffar en ny katt till vår stora katt, han vill ju ha en kompis. En liten.. ack så liten.. tjej kommer in i våra liv och vänder upp och ned på det. Hon är en skepparkatt och använder hela vårt hus som hennes skepp och mast!

December: Årets sista stora utställning slutar med.. Att vi vinner!! Helt otroligt och jag är så lycklig över att detta året verkligen blev så annorlunda från 2007!!
Sonen köper sin första kostym och går ut skolan med några höjningar i betyget!
Syster och jag åker till Ullared och ännu mer skratt och galna minne. "Är detta stora vägen till Ullared??" Vi tar in en övergiven katt i vårt hus och hon anpassar sig sakta men säkert. En underbar katt.. hur kan folk bara lämna dom åt sitt öde??
Julen avlöper i lugn och ro och jag är tjockare än någonsin!

Nu blir det ett nytt år.. Björnens år för mig. Mitt löfte är att jag ska ge faan i kolhydrater, jag är beroende på riktigt!
Jag har insett under året att jag är stark, hoppas bara att jag är stark nog att stå emot det vita för jag MÅSTE det!

Men som min kära mor Tinto har präntat in i mig sedan den dag föddes.. Jag kan allt jag måste, så det borde ju gälla detta med!

2009, välkommen! Du får kämpa för att slå 2008 på fingrarna men gör ditt bästa!! ;-)
Kram/ Tulo

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

568 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Tulo en ros

Tulos senaste Ord

» Mitt år i backspegeln.
28 dec 2023 08:51
» På torsdag bär det iväg..
13 aug 2023 12:17
» Husbil och funderingar.
7 jun 2023 10:58
» Hur svårt ska det vara?
2 dec 2022 23:39
» Han som jobba på NASA..
8 jun 2022 23:19
» En sista natt.
8 aug 2021 01:03
» Varför är jag rädd?
15 jul 2021 22:03
» Dos 1 -check.
20 maj 2021 11:02
» Snart vet jag.
11 maj 2021 20:59
» Hej mitt i natten.
1 maj 2021 00:31

Dagens namn: Amalia, Amelie
:: reklam ::