vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Tulo

Äventyret till Ullared + IDOL Kevin!

19 dec 2008 10:05
Ja, det var så dags för Ullared. Efter mkt dividerande med både syster (som skulle med) och pappa (som inte skulle med men alltid tycker att han vet bästa vägen till alla platser I VÄRLDEN och därmed la sig i vilken väg vi skulle åka) så bestämde vi oss för den kortaste vägen, inte den som var snabbast enligt gps´en.

Hämtar upp syrran och hennes äldsta dotter kl 07.00 i vår närmsta storstad och det bar iväg. Innan vi hinner ut ur stan så hör vi på radion att det skett en olycka på vägen vi ska åka på, men eftersom det inte fanns något alternativ så åkte vi ändå den vägen tills vi kom där trafiken var stannad.

Då kom snilleblixten! Vi försöker ta oss runt på små parallella grusvägar så vi kommer förbi stoppet!! Svängde vänster av stora vägen och en annan bil följde efter. Den trodde förmodligen att vi visste vad vi gjorde. Efter ett evigt svängande och vändande fatta föraren i den bilen grejen och när vi möttes då vi försökte ta oss tillbaka ifrån en återvändsgränd mitt ute på ett fält så sa jag till honom att jag inte hade en aning om var jag körde.. Han verkade ha förstått det..

Tillslut tillbaka i kön på stora vägen när det visar sig att det finns en grusväg även åt höger ifrån stora vägen sett!! Snilleblixt 2: Den tar vi!! Gick väldigt bra i någon km på något sätt så förvandlades den fina grusvägen omärkligt till en liten gärdesväg täckt av väldigt djup lera och dessutom med stora hål.. "Kan vi ta oss fram här sa systerdottern T??" Vi har inget annat val sa jag och framåt skred det med min högst ordinära renault utan 4 hjulsdrift.
Plötsligt ligger ett ganska ordenligt träd över lervällingen. Vad att göra.. Jo syster och T fick ut och försöka släpa bort det och efter ett väldigt slit så lyckades det. Då ser vi att trafiken redan flyter på stora vägen.. Vi skratta så vi höll på och smälla av!!

Någon timme av lugn sen säger gps´en att vi ska svänga av vägen. Nya vägen såg väldigt liten ut men jag svor åt min fars jäkla vägtips och inte mer med det. Plötsligt blir den lilla vägen till en grusväg och vi får ett hysteriskt skrattanfall till..
Döm om vår förvåning när vi på den lilla lilla grusvägen kommer fram till massor av polisbilar vid en liten gård mitt ute i skogen!! Jag hinner se en liten eld innan jag svänger runt en lada och där står ett helt uppbåd av poliser, vissa i full mundering och andra i civila kläder men med polisens lilla hatt på huvudet. Hundar och människor i mängd!!

Vi skrattar ännu mer men jag lugnar mig när jag rullar fram i den något förvånade folkmassan och vevar ner rutan. "Är detta vägen till Ullared?" säger jag och syrran och T kämpar förtvilat för att inte brista ut i gapskratt!

"-Ullared???" säger poliserna i kör och då ser jag att en filmar oss i bilen. "Ja, detta är väl stora vägen till Ullared?" säger jag och det utbrister stor munterhet i polismassan. "Ni behöver inte åka till Ullared, vi har allt ni behöver här! De korta männen när snart slut men det finns långa kvar!" Det är långa vi gillar svarar jag och alla skrattar ännu mer och jag förklarar att vår gps tyckte att denna lilla 2.5 meter breda grusväg igenom skogen var den bästa vägen för oss att åka till Ullared.

Dom förklarar att dom var där på "tomteträning" med sina hundar. (Ingen aning om vad det innebär men hundar fanns det gott om.) När vi pratat lite till så ska jag åka och jag släpper lite på bromsen, bilen var i en nerförsbacke. Vad jag inte ser är att en av poliserna ställt sig PRECIS framför min bil och precis som jag tittar framåt och bromsar hoppar han undan och ännu mer skratt ifrån församlingen. "Om jag hade dödat honom nu, mitt bland er poliser, hade jag blivit fälld för vållande till annans död då?" frågar jag och dom skratta och skrek NEJ!! En flikade in att den gubben minsann varit död i flera år så det hade inte varit något problem..

Vid detta laget skrattar syrran och T hysteriskt och vi kör vidare. Vilken dag!!

Tillslut var vi i alla fall framme vid Ullared och det var ingen kö och ganska lugnt. Senare på dagen var ju Idolerna där och även Jill Jonsson och mitt när jag går där och handlar så dyker Idol-Robin upp. Han ni vet som blev 3:a. Jag stoppade honom och sa att jag minsann tyckte att han skulle gått till final! Han blev nog lite glad för han log och folks.. Let me tell you.. Ge den killen 10 år och han kommer att va en riktig HUNK! Vilka ögon!!

Senare ser jag plötsligt han komma med även Idolvinnaren Kevin i släptåg. Då släpper alla mina resterande hämningar (inte många efter en helt galen dag med syster och dessutom världens nackvärk) och jag får Snilleblixt 3!! Jag springer fram och gratulerar och frågar om han kan ringa min kompis som bara ÄLSKAR honom! Han säger ja och jag ringer upp min kompis Karin.
Han säger att det är mkt roligare om han pratar direkt så han tar telefonen och hon svarar tack och lov.

Efter att dom pratat lite så får jag tillbaka telefonen och hon var helt överlycklig! "Jag hörde direkt att det var han!" Tilläggas kan att hon är 43.. ;-)

Väl hemma ringer telefonen och det är en annan kompis till mig. Jag berättar i korta ordalag om dagen och kommer fram till Idol-Kevin biten.. Hon praktiskttaget skriker "ÅH, NEJ TULO!!! (Hon kallar mig inte Tulo men ni fattar) HAN SKULLE JU HA RINGT MIG!!" Hon är 42!! ;-)

Kram/Tulo

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


DEP: (19 dec 2008 10:50)
haha vilka tokigheter...och vilka snilleblixtar dem gillar jag:) hade också planer på att släpa med mor till ullared för att spana på idolerna....lite avis...de skulle ju ringt mig...tack för att du livade upp min dag..:)

astrud: (19 dec 2008 11:08)
XD

Tintomara: (19 dec 2008 14:44)
En liten undran: vad är det för "kvarvarande hämningar" du pratar om?
Jag har då aldrig märkt att du haft några...?

lingula: (19 dec 2008 19:19)
Ha ha ha!

Tulo: (21 dec 2008 18:25)
Kommer inte på några hämningar såhär rakt av men eftersom jag inte tidigare har sprungit ikapp tonårskillar och sen stått med galen min och bett dom ringa min kompis som en galen gammal tant så är jag säker på att dom finns.. Bara inte just då.. :-)

Ullared: (29 apr 2009 15:50)
I sommar drar inspelningen av "Ullared" igång, det är en samproduktion mellan Strix Television, Kanal 5 och Gekås Ullared. Nu letar vi efter Dig som ska besöka varuhuset och campingen under vår inspelning (22 juni - 26 juli).

Vi är intresserade av såväl den inbitna entusiasten som förstagångsbesökaren. Roliga sällskap och happenings är såklart också av intresse! Så ska Du eller någon du känner till Ullared i sommar, hör av Dig!

Skicka ett mail till oss om vem du är och varför just du vill vara med, till Ullared@strix.se eller ett brev till Strix Television, "Ullared", 120 87 Stockholm.
Bifoga gärna en bild på dig själv samt ett nummer och en adress där vi kan komma i kontakt med dig.

Vi ses i vimlet i sommar!

ullared@strix.se

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

537 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Tulo en ros

Tulos senaste Ord

» Vattenfasta..
7 feb 2019 10:58
» Bästa vägen.
28 nov 2018 13:47
» Weekend i Italien.
22 nov 2018 13:46
» En tumme för polisen.
15 nov 2018 09:53
» Idag är det pappas dag.
11 nov 2018 19:13
» Andedräkten ligger tung..
7 nov 2018 22:00
» Hoppas och hoppas.
4 nov 2018 21:34
» Ett år utan pappa..
16 aug 2018 00:21
» Olja och vatten.
25 maj 2018 18:42
» Lördag.
24 mar 2018 13:05
» Sorg.
17 mar 2018 12:49
» Sorgen efter pappa..
14 jan 2018 13:07

Dagens namn: Emanuel
:: reklam ::