vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Tulo

Vad gör jag med min tonåring??

13 okt 2008 11:33
Han är 15 år och världens raraste kille. Men några saker bekymmrar mig och jag vet verkligen inte vad jag ska göra..

Vi hade utvecklingssamtal idag. Vissa saker var positiva men även lite negativt. Läraren frågade sonen vilka långsiktiga mål han hade för sina studier.. "Vet inte" säger sonen..
Om du själv får välja vad det ska stå på ditt betyg om när du står där i juni nästa år? "Vet inte.." återigen.
Vi försöker få han att säga några konkreta mål på var han vill komma men det är liksom tvärstopp. Han är ju duktig i skolan men det är hopplöst att få honom att konkret komma med exakta mål... Tillslut gav vi upp och konstaterade att han får jobba på att bli mer målinriktad. Ok, det var det första.

Det andra är att han umgås inte så mkt med andra kompisar på fritiden. Han är med i "gänget" i skolan och ibland går dom iväg och käkar pizza tillsammans eller hittar på något. Men ofta sitter han hemma med sin dator och pratar med andra kompisar via skype och är väldigt svävande på målet när man frågar honom om situationen.

Men har är inte mobbad och så vitt jag förstår så känner inte han själv att han har några problem med kompisar men han tar liksom inte för sig och han vill inte ha någon LAN kväll här eller film kväll eller så.. I fredags var det tydligen disco och han gick inte och när jag idag fick reda på det så frågade jag varför och då sa han bara att han inte ville...

Sista gången han var på disco var för något år sedan och då hade han sett fram emot det jättemkt och sen tror jag att han blev besviken över att det inte blev så som han ville och kanske är det därför han inte vill gå igen.

Vad ska jag göra? Ska jag hjälpa honom med detta med kompisar på någotvis (går det?) eller ska jag låta honom umgås med de han vill när han vill eller vad??
Hur ska jag få honom bli mer målinriktad??

Hjälp!!
/Tulo


Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Betty: (13 okt 2008 13:09)
Jag tycker att han låter som en bra och alldeles normal kille. Det är inte lätt att vara målmedveten om man inte vet vad målet är, sånt kan ta tid att komma på. Och alla måste inte vara så himla sociala. Om du tror att HAN mår dåligt av situationen kan du ju försöka göra nåt, men tänk efter om det är för hans skull. Om man själv är väldigt social kan man ju ha svårt att fatta att ens barn inte är det, och tro att det är nåt fel fast det inte är så. Men jag bara gissar, det öär ju du som känner honom.

Tulo: (13 okt 2008 13:48)
Jag tror du har rätt! Jag är ju väldigt social och hans pappa med.. Tror att jag har lite svårt att förstå varför han inte är likadan antar jag..

En kompis till mig som också är ensambarn sa att när hon var yngre så tyckte hon att det var väldigt skönt att komma hem och vara ifred efter skolan som ju är en väldigt hektisk miljö. Sonen säger detsamma.

Jag är bara orolig att hans ska tycka att det är jobbigt och inte vilja tala om det.
Tack för kommentaren! :-)


Pussel: (14 okt 2008 12:51)
Han låter som mig i den åldern, förutom att jag var tjej då. Det kanske inte är det optimala att alltid sitta hemma, men det kan vara det bästa alternativet. Jag gillade aldrig att gå på disco och gick kanske på tre totalt som jag inte själv tvingades vara med och ordna.

Jag var visserligen inte ensambarn och hade syskon att bråka med därhemma, men jag vet inte om det spelar så stor roll i sammanhanget.

Och mål, jag har aldrig vetat vad jag vill (inte ens nu när jag är färdigutbildad) men har ändå alltid varit duktig. Jag hade gärna haft mål, men det är inte alltid så lätt.

Tulo: (15 okt 2008 22:48)
Hej Pussel,
Tack för kommentaren! Jag har insett att jag nog inte behöver vara så orolig egentligen.. Har pratat med flera som har tonåringar som är precis på samma sätt. Tror att man umgås på lite annorlunda sätt nu än när jag var liten.

Jag kanske måste "get with the times.." ;-)

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

533 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Tulo en ros

Tulos senaste Ord

» En tumme för polisen.
15 nov 2018 09:53
» Idag är det pappas dag.
11 nov 2018 19:13
» Andedräkten ligger tung..
7 nov 2018 22:00
» Hoppas och hoppas.
4 nov 2018 21:34
» Ett år utan pappa..
16 aug 2018 00:21
» Olja och vatten.
25 maj 2018 18:42
» Lördag.
24 mar 2018 13:05
» Sorg.
17 mar 2018 12:49
» Sorgen efter pappa..
14 jan 2018 13:07
» Snart går planet..
7 sep 2017 22:09
» Pappa är nu min ängel..
27 aug 2017 17:20
» Somewhere over the rainbow..
15 aug 2017 12:14
» Mitt i stormens öga.
8 aug 2017 14:07

Dagens namn: Leopold
:: reklam ::