vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Tintomara

Söndag

26 maj 2008 18:43
Redan i går hade jag plockat ihop det mesta av vad som skulle med till mamma. Och här är det väl dags att berätta vad som gjorde att den här morsdagsuppvaktningen inte riktigt följde det invanda mönstret.
Vanligtvis åker älsklingen och jag upp till elvakaffet, fikar och pratar och umgås med mina föräldrar (hans är döda) och äter en god middag som pappa lagat och åker så småningom hem efter lite mera prat och kaffe. Men i veckan blev pappa inlagd på sjukhus efter en hjärnblödning. Visserligen en liten, men ändå. Den hade orsakat synbortfall, och vad mer vet vi väl inte riktigt. Mycket oroande förstås, i första hand för pappa, förstås, men för mamma också, eftersom hon inte klarar i stort sett någonting längre. Pappa städar, tvättar och lagar mat, kör och handlar, skjutsar mamma till vårdcentralen och Röda Korset och allt annat. Mamma sitter mest stilla i sin massagefåtölj och stickar, läser, löser korsord och ser på TV och pratar i telefon. Hjärtat är dåligt och likaså rygg och ben, så hon har svårt att röra sig. Hur hon skulle klara sig utan pappa kan ingen förstå.
Min syster som bor närmre for till henne både fredag och lördag, och så kom ju vi på söndagen. Jag hade med kaffebröd, mat till morsdagsmiddagen, och lite annat lättlagat som kunde passa och som jag inte tror de köper själva, som t ex boil-in-bag-ris. Choklad fick hon också, och så hade jag plockat penseer och violer i trädgården till en söt liten bukett som hon blev glad för. Den doftade så gott också! (Tror jag ska ta in en till mig själv!)
Mamma var vid rätt gott mod. Hon är inte en sån som klagar, men hon säger ju som det är om man frågar. Vi tog in kaffet till soffgruppen i vardagsrummet, så hon slapp flytta sig, och så satt vi där och pratade och hade trevligt. Vi hjälpte henne med lite småsaker som hon behövde få gjort, och så småningom fixade vi middagen och åt. Hon gillade min köttgryta men kladdkakan orkade hon bara en liten bit av. Den var köpt, (Frödinge) och var verkligen mättsam!
Efter kaffet for vi vidare. Älsklingen skulle på möte med jaktlaget och jag skulle till äldsta dottern vars födelsdag skulle firas. Han släppte av mig där och fick med en mängd blommor i bilen så att han och Coffee knappt fick plats! Dels var det planterade krukor som skulle hem till T (som ju bor granne med oss) och dels örter som jag köpt (genom dottern) på barnbarnet L:s fritids försäljning. De hade dragit upp dem från frön på fritids. De var verkligen fina, jag fick nästan komplex! De måste han någon personal där med väldigt gröna fingrar! Det vore roligt om L blev intresserad av trädgårdsarbete. Hennes mamma är väldigt duktig, och det retar mig så att hon inte lyssnade på mig när jag ville att hon skulle utbilda sig till trädgårdsmästare! Det hade passat henne perfekt!
(Lyssna på era mammor, ungomar, och gör som de vill! De vet bäst, tro mig!)
Småningom, efter gott fika och tevlig samvaro, bland annat med två av Tulos valpar, for vi hem. Tulo och hennes familj tog med både mig och T hem. (Min bil hade ju Coffee och älsklingen och alla blommorna åkt till Tidaholm i!)
Ett av mina örhängen hade försvunnit, och Tulo glömde sin telefon (inte mobil) men annars gick allt bra.
När älsklingen kom hem fick T sina blommor och jag mina, och liksom flera andra kvällar på sistone blev jag plötsligt tvärtrött och kojade.
Det var söndagen det.
Om ni undrar så har pappa kommit hem från sjukhuset idag, så ordningen är återställd. Fast nu är vi (syrran och jag) lite oroliga att han ska få fler hjärnblödningar. Men vi får väl hoppas att han slipper det!


Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Heidi:: (26 maj 2008 23:21)
God betring til din pappa.Eg håpar han blir heilt bra igjen.

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Tintomara
705 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Tintomara en ros

Tintomara har skrivit om

död Skola och Jobb Dator Jobb Personligt hälsa Utmaning resa sjukdom Husdjur

Tintomaras senaste Ord

» Muslimer
13 aug 2017 00:57
» Anemi
12 maj 2017 23:59
» 😥
7 aug 2016 22:09
» Tiden går
24 jul 2016 10:28
» Karma?
23 maj 2016 15:51
» Saknad
22 mar 2016 00:34
» So shoot me
29 feb 2016 18:14
» Men...
25 feb 2016 11:22
» Årslista 2015
4 jan 2016 17:27
» Här är jag.
30 nov 2015 00:16
» Åren går
3 okt 2015 14:06
» Inget viktigt
21 sep 2015 02:09
» Dag och natt
5 sep 2015 00:43
» Det här med sorgen
9 aug 2015 22:48
» Helvetet
21 jul 2015 16:28

Dagens namn: Gun, Gunnel
:: reklam ::