vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Tintomara

Onsdag

22 maj 2008 07:10
...är det inte idag, nej. Men jag var alldeles för trött för att skriva i går kväll. Jag stöp i säng vid 22-snåret eller så - skulle bara lägga mig och läsa en liten stund, men somnade som om jag varit klubbad, med ljuset tänt inedervåningen. Vaknade till vid midnatt och ändrade klockradion eftersom jag har sovmorgon idag och somnade om. Ljuset fick älsklingen släcka när han kom efter sitt sena skift, och det måste han ha gjort, för nu är det mörkt därnere.
Jag sover alltid djupt och märker aldrig när han kommer på natten, inte ens när han kryper ner i sängen.
I går hade vi studiedag. Inget program för denna hade aviserats förrän veckan innan, så jag var optimist och hoppades att det skulle vara en dag avsatt för eget arbete med PIM. (Datakurs på nätet som vi alla går.) Men i sista veckobladet grusades den förhoppningen. Det var en dag avsatt till information om och planering inför nästa läsår. Ja, ja, det beövs ju. Och jag jobbade ändå lite med PIM i arbetsrummet för det var ju inte möten hela dagen.
Min assistent A och jag var kallade till möte med personalen på särskolan. Vi får två elever som tillhör särskolan nästa år, (och en som inte gör det men vill) så vi kommer att behöva samarbeta mera med dem. Tyvärr slutar unga H som vi gillar bäst av personalen där. H*n har bara haft ett vikariat. Men det är inget fel på de andra, (fast OK, C kan vara lite påstridig ibland, men är ändå vettig och trevlig).
Varje gång jag sitter på sådana här informationsmöten känner jag tydligare och tydligare att jag vill gå i pensíon. Alla förändringar och nya påhitt från högre ort verkar bara innebära försämringar, mer arbete och större krav. Det som verkligen är problem och skulle behöva åtgärdas verkar ingen orka ta i.
Nu har jag ju en rätt lindrig tjänst eftersom jag inte har så många elever, och dessutom en assistent, så jag talar inte i egen sak just. Men jag tycker verkligen synd om alla unga lärare med hemmavarande barn etc. som får det värre och värre och inte har mycket erfarenhet att luta sig emot heller. För det gör skillnad, vill jag lova. Tack och lov att det inte var så här i skolan när jag var ung och oerfaren och hade småbarn hemma som jag var tvungen att orka med.
Förutom ett par informationsmöten och lite datorjobb hann jag med att prata med folk i lugn och ro utan att ha ett öga på klockan för att nästa lektion är i faggorna - det var skönt.
Efter jobbet åkte jag och hämtade lilla M från dagis. Hennes mamma skulle jobba till framåt kvällen. Det gick hur bra som helst att hämta henne fst det var första gången, men det var värre att hämta hennes vagn! Om den varit hälften så foglig och samarbetsvillig som M hade det varit bra! Jag har kört den i min baklucka förut, men då har alltid någon av ungens föräldrar funnits till hands och fällt ihop den, och jag har inte brytt mig om att titta hur de burit sig åt! Jag tryckte och klämde och vred och bar mig åt, men den sjönk bara ihop en liten bit och vägrade sedan totalt att samarbeta. Till sist ringde jag desperat till barnets mormor - men då plötsligt blev den rädd och sjönk ihop till ett platt paket av tyg och metall som enkelt lät sig stuvas in.
När jag skulle skaka liv i den igen vid garaget krånglade den också, men inte lika ihärdigt lyckligtvis.
Lilla M gillar mitt bröd så hon fick smörgås och sen såg vi på Bollibompa tillsammans. Hon var ganska trött efter dagen och höll på att somna när plötsligt Coffee skällde och skrämde henne. Det var den unga modern som kom och hämtade den lilla gullklimpen.
Sen var jag rejält trött (inte ungens fel, hon hade varit hur snäll som helst) så jag tittade bara lite på TV och surfade en stund inna John Blund anföll från något slags bakhåll.
Idag har jag sovmorgon eftersom C ska stå i kafeterian. Skönt!
Skriver mer i kväll om vad som händer idag.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


astrud: (22 maj 2008 09:18)
jag tycker mycket om att läsa om dina vardagar :)

Heidi:: (22 maj 2008 23:54)
Eg og!

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Tintomara
705 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Tintomara en ros

Tintomara har skrivit om

hälsa Personligt Dator Husdjur Jobb sjukdom resa död Utmaning Skola och Jobb

Tintomaras senaste Ord

» Muslimer
13 aug 2017 00:57
» Anemi
12 maj 2017 23:59
» 😥
7 aug 2016 22:09
» Tiden går
24 jul 2016 10:28
» Karma?
23 maj 2016 15:51
» Saknad
22 mar 2016 00:34
» So shoot me
29 feb 2016 18:14
» Men...
25 feb 2016 11:22
» Årslista 2015
4 jan 2016 17:27
» Här är jag.
30 nov 2015 00:16
» Åren går
3 okt 2015 14:06
» Inget viktigt
21 sep 2015 02:09
» Dag och natt
5 sep 2015 00:43
» Det här med sorgen
9 aug 2015 22:48
» Helvetet
21 jul 2015 16:28

Dagens namn: Daniel, Daniela
:: reklam ::