vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

tigern

Ont om tid

30 aug 2012 17:30
Jag är lite ledsen över att jag inte "hinner" skriva nu. Att jag inte "hinner" reflektera just nu. Hinner inom citationstecken, för att jag nog skulle kunna hinna men inte prioriterar det.

Förra veckan var jag lite deppig. Mannens sista semestervecka och jag bävade lite. Inför höstmörkret och inför att vara ensam med Ugglan igen. Men, ingenting är ju som i våras! Den här veckan har hittills varit helt fantastisk. Nog saknar vi pappan men vi reder oss själva. I måndags var vi förvisso mest hemma, men det var skönt. I tisdags var vi först på Bok&Bebis på bibblan. Det var ganska lagom. Två andra bebisar, de mammorna hade barn sen innan, så de började prata lite om saker som inte jag hade så mycket att tillföra om. Men sen kom jag in lite i samtalet. Det var 30 min organiserat med ramsor, nån sång och titta lite i bilderböcker. Ugglan satt snällt i knät eller låg på filten. Tittade storögt, både på bilderna, de andra mammorna och bebisarna. Hon försökte prata lite med de andra bebisarna, men fick inte så mycket till svar :) Hon var yngst, och jag var lite fundersam på om hon verkligen skulle orka. Men det gick så bra! En alldeles lagom lång och organiserad aktivitet. Efteråt fick vi fika.

På eftermiddagen var vi på babysim, och det tokgillar Ugglan! Hon plaskar på som bara den och sparkar med benen och hela hon är ett stort smajl hela halvtimmen. Sen blir man supertrött och däckar i vagnen direkt :)

Just nu sover hon ofta två längre pass per dag. Ibland ett långt och två kortare. Det är väldigt skönt att det börjar bli lite stabilt. Samtidigt är det inte helt förutsägbart, hon kan ändra sig från en dag till en annan. I måndags hade jag tänkt gå till öppna förskolan, men vi missade tiden för små bebisar då Ugglan plötsligt fick för sig att sova 2,5h efter lunch, då hon bara brukar sova 1-1,5h. Så lite låst blir man ibland.

Nu håller hon på att vakna, så kanske inte blir så mycket mer skrivet idag.

Jag syr och syr och syr. Det är så roligt! Igår blev jag klar med en overall i jättehärlig baumbufleece. Tänkt att ha som tidigt höstoverall innan vi börjar med den tjockare fleeceoverallen. Jag har sytt en uppsjö av dreglisar (tusen tack för mönstret, mando!!). Och bodysar. Och pyjamasar. Pyjamasar är roliga. Vet inte varför, men jag har fastnat i pyjamasträsket. Men det är bra, har konstaterat att köpepyjamasar är värdelösa. När de är lagom på längden är de för korta i ärmar och ben. Så jag har efter många omritningar knåpat ihop ett mönster som passar Ugglan perfekt!

Igår hade vi besök, vid lunch. Mycket trevligt. Fick veta en rolig nyhet. På kvällen kom finaste K, och hon stannar till söndag.

Idag har vi varit på föräldragrupp. Första gången. Alla verkade trevliga. Jag har blivit lite disträ sen Ugglan kom, och minns inte namnen på de andra mammorna. Tre bebisar kommer jag ihåg, och en av mammorna heter samma som jag, så det minns jag. Det är lustigt det där, jag har alltid haft väldigt bra minne för allt möjligt, och namn har alltid fastnat. Min handledare när jag gjorde VFU var riktigt imponerad över hur snabbt jag lärde mig elevernas namn. Men sen Ugglan kom har jag blivit helt förvirrad, och något disträ. Glömmer bort saker hela tiden. K tycker det är skönt, att jag närmar mig hennes nivå av förvirring :)

Föräldragruppen verkar i alla fall lovande. Det blev lite presentation idag, och annat småsnack. Tyckte det kändes lite knepigt när bvc-tanten som håller i det bad oss berätta om förlossningen och första tiden. Kände mig inte riktigt okej med att dela min berättelse med dem, inte än. Men när jag väl berättade så kändes det väldigt bra, jag tror jag har bearbetat den episoden rätt väl. Det var nyttigt att skriva ner hela händelseförloppet, som jag gjorde i våras.

Planen är att jag ska söka jobb under hösten. Att jag vill ha ett jobb till i januari. Men just nu är jag inte alls sugen på att börja jobba. Jag vill vara hemma, med Ugglan och med Ugglans pappa. Jag vill vara hemma allihopa! Om fyra veckor ska vi vara hemma allihopa, en hel månad. Då ska vi renovera kök. Det blir bra. Men jag är sugen på att vara hemma allihopa även i vår. Och sen söka jobb till nästa höst. Samtidigt vill jag ju att H ska få vara föräldraledig själv. För att han och Ugglan ska få lära känna varandra på egen hand. Nu är det lite för lätt att lämna över till mig när inget funkar, men är han själv måste han lösa situationen ju. Jag vill att han ska ta hand om Ugglan själv för att förstå hur jobbigt det kan vara också. Men mest vill jag att de ska få lite "egentid" tillsammans. Det är himla svårt det där! Jag tar inte ut några föräldradagar, så vi kommer ha massor kvar. Och alltså skulle H kunna ta 7 dagar/vecka under våren, och då skulle han få ut 90% av sin lön (hans jobb betalar mellanskillnaden). Och det + lite sparpengar skulle vi kunna leva på. Så vi skulle rent teoretiskt kunna vara ledig tillsammans från årsskiftet fram till att Ugglan börjar förskolan i augusti. Fast det kanske man inte heller står ut med? Att vara tillsammans i åtta månader? Det mest optimala är väl om jag kan hitta ett halvtidsjobb, och att H är hemma på heltid. Den planen skulle jag kunna förlika mig med.

Titta, nu hann jag skriva ner vad som hänt senaste dagarna, och reflektera lite. Nu är Ugglan vaken så nu ska vi busa! Och snart kommer pappa hem!

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

tigern
888 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge tigern en ros

tigern har skrivit om

bil Uppsats skola sjukdom resa plugg Jobb vardag allt Gravid teater renovering bröllop studier saknar

tigerns senaste Ord

» Gott nytt år!
31 dec 2012 14:37
» Tillväxt och utveckling
12 dec 2012 22:34
» Söker jobb!
8 dec 2012 22:53
» Slutet på november
28 nov 2012 12:45
» Nya ljud
24 nov 2012 23:05
» Tomt
12 nov 2012 21:58
» Förvirrat
7 nov 2012 22:03
» Förbjudet
6 nov 2012 22:30
» Outsägligt långsamt
24 okt 2012 22:43
» Dop
29 sep 2012 10:48
» Gah!
25 sep 2012 22:34
» Det var det där med tiden...
23 sep 2012 17:14
» ett snabbt hej bara
13 sep 2012 22:01
» Ont om tid
30 aug 2012 17:30
» Och dagarna går
23 aug 2012 10:25

Dagens namn: Klas
:: reklam ::