vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

steinway

Pepparkaksfuckingslottsbyggande del 2

7 dec 2009 22:16
Jag kan inte!!!!! Jag vill vara flink i fingrarna men fan det funkar inte. Allt går sönder, eller blir fult och snett. "Men det är ju charmigt när det är så, då ser man ju att det är hemmagjort" BULLJÄVLASHITT! Jag vill att mitt slott ska bli stort och fint. På över två timmar har jag lyckats göra två jäcligt halvtaskiga sidor till slottet. Jag är glad att jag lade ner den ambitiösa biten att göra ett sånt jag faktiskt har i huvudet. Eller det jag hittade på nätet. För krångligt. Men inte ens en förenkling ska jag klara av. Jag kan inte ens lägga upp bitarna på plåten hela. Dom går sönder redan på bänken. Jag vet varför, det är för att bänkhelvetet blir varm eftersom den enda bänkskiva vi har i den här lägenheten är precis intill ugnen. Och jag vill inte skära och greja på bordet och jag har inget bakord. Bordet är dessutom i sjukt dålig arbetshöjd. Så nu har jag tagit mina två bitar, lagt dom på ett galler, försökt börja med ett torn, glömt bort att ett slott måste ha minst fyra väggar för att klara av att stå, kommit på att jag måste köpa mer deg och sedan lagt in den resterande degen i en påse i kylskåpet så imorgon kommer väl aset ha torkat ut fullständigt eftersom det svettades som en liten gris där det låg på bänken.

Varför ger jag mig in i ett sådant projekt när jag inte ens klarar av att göra en okej kristyr till mina pepparkakor. Detta resulterar i att skiten in torkar tillräckligt snabbt och att kakjävlarna går sönder när man ska dela på skiten.

Fy fan för julbak! Fattas bara att tomten inte finns. Nej jävlar, det gör han ju inte heller.
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


eMissen: (7 dec 2009 22:30)
det bästa sättet att bygga hus på är att baka delarna och lägga dom på hög redan från början. så kan man gå och sno bitar av väggarna allt eftersom...

astrud: (7 dec 2009 22:36)
Nästa gång kanske du kan kavla ut degen direkt på bakpappret (och direkt på plåten om den inte är varm) så går det lättare att flytta över det till plåten utan att det går sönder. Skär inte ut bitarna, utan skjuts in i ugnen och baka! När du tar ut den färdigbakade biten ur ugnen lägger du genast en pappersmall (av den vägg du för tillfället håller på med) på den färdigbakade biten och så skär du ut längs med mallen innan kakbiten kallnat och stelnat. Flytta den med hjälp av bakplåtspappret till ett galler för att svalna och ge dig på att baka nästa vägg/del :D

astrud: (7 dec 2009 22:37)
(På det viset får man raka kanter, bl a.)

steinway: (7 dec 2009 23:00)
eMissen: Måste köpa mer deg...

astrud: jag bakade två bitar direkt på plåten, men då hade jag skurit ut dom först och det blev ju inte särskilt snygga fönster eftersom degen jäser i ugnen. Men jag ska testa det du sa om att lägga på mallen efteråt.

Tack bägge två för uppmuntrande tips! <3

eMissen: (8 dec 2009 10:42)
smart trix astrud, jag kanske ska våga mig på ett hus i år med den där metoden...

Monchichi: (8 dec 2009 10:57)
steinway, du kommer lyckas för att du vill.

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

steinway
728 ord
» Profil
» Hemsida
» Prenumerera
» RSS
» Ge steinway en ros

steinway har skrivit om

Hemligt Livet

steinways senaste Ord

» Hejdå
3 mar 2013 16:12
» sista terminen
16 feb 2013 19:56
» Snö
12 feb 2013 18:13
» Helly Hansen
2 feb 2013 17:54
» Skidjacka
24 jan 2013 23:53
» Ambivalens
15 jan 2013 02:23
» Nytt år
4 jan 2013 17:18
» Nyårsfirandet
28 dec 2012 14:46
» God Jul
23 dec 2012 23:38
» Sjuk
13 dec 2012 13:10
» Avveckling
4 dec 2012 22:30
» jobbiga dagar
27 nov 2012 16:48
» Lördag i solen
24 nov 2012 13:47
» Nödord
21 nov 2012 22:33
» Afternoon tea
11 nov 2012 16:20

Dagens namn: Cecilia, Sissela
:: reklam ::