vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

steinway

Yrke: Konferencier

16 aug 2009 15:21
Igår var det KolsvaNatta. Mycket trevligt men väldigt stressigt. Det började med att scenen inte var klar.(Scenen bestod av två stora lastbilsflak. Helt ok scen.) P ringde Herr Scenmästare i förrgårkväll och frågade hur det gick med scenen. Herr Scenmästare sa att den var klar men P höll inte med eftersom det var en nivåskillnad mellan den bakre och främre vagnen på ca 20 cm. "Det är ett trappsteg" sa Herr Scenmästare. P föreslog att man kanske kunde lägga pall å främre vagnen för att kompensera nivåskillnaden men det höll inte Herr Scenmästare med om.
P gav sig inte utan sa att artisterna säkert inte heller kommer dela Herr Scenmästares uppfattning om det hela utan mest se det ofärdigt och dåligt var på Herr Scenmästare snabbt replikerade; "Passar det inte så kan jag köra bort grejerna". Det var ju kvällen innan så möjligheten att skaffa en ny scen fanns tyvärr inte så det fick bli trappan. Även fast det mest rätta egentligen hade varit att kört på hans linje och be honom komma och hämta sina grejer.

Dagen därpå, dvs igår, gick Ps bror och kompis bort till Bruket och lånade x-antal pallar och se! En halvtimme senare fanns där en helt hygglig scen. Fantastiskt. Dessvärre hade ju riggandet kommit efter på grund av scenbygget så H hade andan i halsgropen men de kom ifatt väldigt bra under dagen, ingenting som blev mer än 5 minuter försenat. Jag är imponerad. Speciellt med tanke på att de i slutet av kvällen tvingades rigga om på scen 4 gånger under 4 olika framträdanden. Mycket arbete blev det, men det fixades galant.

När Svenne Rubins skulle upp på scen blev det lite panik. Strömmen gick precis när de taigt första ackordet. Det visade sig vara en knalle som dragit ur en sladd, slängt den i det dyngblöta gräset, det regnade ganska mycket också, så jordfelsbrytaren slog av. Men så fort det var åtgärdat så körde de igång. Så när Svenne Rubins mitt i en låt får för sig att göra en konstpaus stannade hjärtat på oss alla igen men som tur var kunde vi skratta gott åt det när pausen var över.

För en vecka sen frågade jag P om inte jag kunde få vara konferencier, och så blev det också såklart :) Så jag påade alla evenemang och artister under hela dagen och det är roligt att känna att man är en del av ett stort maskineri. Det är mäktigt. Att dessutom få stå på scen är ännu bättre. Man kanske ska bli professionell konferencier. Det skulle vara ballt....

Även om jag bara var konferencier så började alla småtjejer att le och hälsa på mig resten av dagen och det var lite gulligt tyckte jag. I ett gäng som gick förbi hörde jag till och med "Titta! Det är hon!" Haha! Underbart! Det bästa är såklart när man får publiken med sig och energin är på topp, då är det lättast och roligast att stå där och prata på. Jag gillar verkligen att stå på scen.

Kvällen slutade egentligen vid 2 men jag åkte hem efter sista påan runt halv tolv nånting. Då hade jag fått leka vakt också och kastat ner folk från scenen. Jag fick självklart hjälp av en stor och stark karl men jag vill ändå känna att jag gjorde lite jag med. Fördelen med fulla människor är att de inte är så stadiga på foten och där med väldigt lätta att släpa bort.

Idag har jag ont i halsmusklerna. P tror att det är från karusellerna jag åkte, men jag vill tro att det är för att jag gal så mycket på scen när jag var den bästa konferenciern ever!

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

steinway
728 ord
» Profil
» Hemsida
» Prenumerera
» RSS
» Ge steinway en ros

steinway har skrivit om

Hemligt Livet

steinways senaste Ord

» Hejdå
3 mar 2013 16:12
» sista terminen
16 feb 2013 19:56
» Snö
12 feb 2013 18:13
» Helly Hansen
2 feb 2013 17:54
» Skidjacka
24 jan 2013 23:53
» Ambivalens
15 jan 2013 02:23
» Nytt år
4 jan 2013 17:18
» Nyårsfirandet
28 dec 2012 14:46
» God Jul
23 dec 2012 23:38
» Sjuk
13 dec 2012 13:10
» Avveckling
4 dec 2012 22:30
» jobbiga dagar
27 nov 2012 16:48
» Lördag i solen
24 nov 2012 13:47
» Nödord
21 nov 2012 22:33
» Afternoon tea
11 nov 2012 16:20

Dagens namn: Otto, Ottilia
:: reklam ::