vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

simone

to the childhood i lost

17 apr 2011 18:42
ju äldre jag blir och ju fler dagar som går, ju fler minuter och sekunder som tickar förbi mitt liv, desto mer rädd blir jag.
jag har aldrig varit så rädd för att vara vuxen. bli vuxen.

på något sätt känns det som att jag går baklänges istället för framåt. när jag var femton var jag lillgammal, när jag är tjugosju är jag som en förvirrad arg tonåring.

tänker rätt mycket på att det inte är så konstigt att jag är som jag är trots allt. enstöring, orolig i sociala situationer, en känslopsykopat, driven av neuros efter neuros.
har mina föräldrar någonsin sagt att de älskar mig? att de är stolta över mig? att jag är duktig på något? jag kan inte minnas det. kan inte för mitt liv minnas det.

och hur många har jag egentligen sagt till att jag älskar dem? hur många människor ger jag komplimanger? berättar för dem att jag är stolt över dem? det är få. man lever som man lär.

men så är ju mitt allra första minne att pappa bär mig, mamma gråter för att jag har cancer och jag gråter för att jag blivit stucken i armen.

så tragiskt att det är en av de få gånger jag sett mamma visa känslor. sedan har det varit skyffla under mattan, hålla tyst om allt.

och jag märker att jag håller på att bli precis som dem. lika tom och tyst och ihålig.

vill inte prata med min kille när något känns fel mellan oss, berättar i princip aldrig något personligt för någon om jag inte litar på den personen med mitt liv, älskar någon en dag men hatar den personen nästa dag.

det är inte synd om mig och det är ingen gråtfest på något vis men saker som jag har förträngt så länge kommer upp till ytan nu och det är därför jag är så rädd.
och kanske därför jag vet att jag alltid kommer vara ensam, mer eller mindre, och ha en fucked up syn på familj/barn/kärlek (eller sund, det är ju egentligen en tolkningsfråga).

i stort sett gör det ingenting. bristen på närhet och självförtroende har inte gjort mig till en massmördare. det har inte gjort mig psykotisk. jag är bara en defekt människa i ett samhälle jag inte riktigt kommer att förstå.

och sedan tycker människor att det är konstigt att jag inte pratar/träffar mina föräldrar mer.

när det var senast nu? oktober, november? för kort tid i min åsikt JUST NU. nu när jag börjat INSE och FATTA och KOPPLA IHOP SAKER, "jahaaa, är det därför jag är så störd i huvudet?". kan inte fatta att vi är kött och blod men inte kan prata om någonting. att jag känt dessa människor i hela mitt liv men att vi inte känner varandra?

precis som så få människor nu KÄNNER mig (fast de tror att de gör det, är bra på att spela).

det är som det är som det är men det vore ju intressant att få veta hur jag skulle varit om inte. skulle jag då faktiskt ha något slags självförtroende och våga vara mer öppen mot människor? skulle jag våga satsa på det jag drömmer om? skulle jag varit lycklig?

eller skulle jag rent av vara samma person, någon defekt men som på något sätt fungerar ändå?


Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


lejonhjärta: (17 apr 2011 19:50)
igenkänning <3

nina: (19 apr 2011 08:41)
Jag vill säga ngt men jag vet inte riktigt vad. Typ... ngt. Typ det finns olika sorters blomjord och de påverkar växterna på olika sätt. Men man kan byta jord och ge bättre näring eller sämre. Hej, jag är 70-tals klyschig. Men att identifiera är väl första steget för att kunna bearbeta och gå vidare?

Kram

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

simone
159 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge simone en ros

simone har skrivit om

hjärta och smärta

simones senaste Ord

» i know it wasn´t time for us
2 jan 2015 16:11
» you can sharpen your knife
12 dec 2014 10:40
» sommar 2013
9 jul 2014 10:28
» allt
8 jun 2014 19:16
» ...
24 apr 2014 15:14
» kär
12 apr 2014 20:14
» hej igen
29 mar 2014 19:34
» dag 193 utan dig
10 dec 2013 11:22
» alvöron
16 nov 2013 21:35
» hej
15 nov 2013 09:21
» nattsvart
10 sep 2013 21:15
» .
6 sep 2013 21:01

Dagens namn: Holger, Holmfrid
:: reklam ::