vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

semla

Kära Bullen,

8 maj 2014 18:43
jag är en tjej på jättemånga vårar som skriver med en Någon på en dejtingsida. Han verkar bra. Vi sågs på blind date (han tyckte det var mer spännande och ville inte se min bild innan) efter några roliga och intressanta mejlvändor, och jag utgick från att han skulle bli besviken eftersom mina empiriska studier visar att jag tydligen skriver som om jag vore en ofantligt snygg och attraktiv människa, men inte alls är lika intressant i verkligheten. Och jamen det var ju trevligt. Inga gnistor, dock, och jag tyckte han verkade ha rätt bråttom att avsluta dejten. (Vad gör du i helgen? frågade han vid ett tillfälle och jag sa att den var rätt oplanerad. Men ingen följdfråga på det.) Fine, jag har slutat ha förväntningar och det var ju ändå lite kul att prata med en glad okänding på en liten lunchpromenad. Och dagarna gick och han hörde inte av sig och jag hade lagt honom till handlingarna... men så skriver han igen. Och han är t o m lite flirtig och det var ju en smula förvirrande men också lite smickrande.

Men så trög mejlväxling. Ser att han har loggat in men mitt mejl blir inte läst på flera timmar, hela dagar. Han är lite dålig på att hjälpa till att driva konversationen, ibland. Det känns hela tiden som om det är mitt huvudansvar. Men när jag släpper det och svarar kort och lite avslutande, tar han alltid upp tråden igen. Han skämtar om att jag ska komma till hans kontor och spela pingis med kollegorna och jag säger javisst, men inget konkret förslag om att ses. Det blir så ytligt till sist, det vi skriver. Och det går för långsamt för mig. Ibland försöker han dra i någon tråd och ställa någon djupare fråga, men bara om han har något att haka upp det på i min text, inte spontant nyfiket. Han har inte berättat något närgånget om sig själv och jag känner inte för att vända utochin på mig när jag inte vet var jag har honom, så jag glider alltid undan. Jag vet inte ens vad han heter i efternamn. Vi har bara kontakt via dejtingsidan.

Lackade ur en gång och stängde ner kontot utan förvarning. Ångrade mig efter några dagar, dök upp igen och bad om ursäkt, smet undan alla följdfrågor, sa att det inte var något personligt. (Ja, jag fattar att det inte ger ett jättestabilt intryck. Å andra sidan är jag inte jättestabil, heller.) Och så fortsatte vi som vanligt med vår mailväxling om vad vi lagat för mat, hur jobbigt det är att diska, hur kallt det är att cykla utan fingervantar...

Tröttnade totalt, igen, och frågade rakt ut hur pass engagerad han var, om det var en brevvän han var ute efter? Han blev nog lite sur men svarade mycket sansat och vänligt att han var stressad och inte kände sig speciellt "gullig", att han nog tyckte att det var min tur att vara modig och be om en dejt, men att han gärna skulle träffa mig igen. "Jag skriver bara med dig, i princip." Jag sa att han verkligen inte behöver vara gullig eftersom vi inte känner varandra så bra, och konstaterade att jag förmodligen feltolkat onlinesituationen. Han förklarade att han loggades in automatiskt från telefonen, men inte var inne på sidan. Och sedan dess har jag faktiskt inte sett honom online utan att han läst och svarat på mina mejl. Han slutade dessutom med den flirtiga tonen, men är fortfarande varm och vänlig. (Och självklart får han skriva med hur många han vill, träffa hur många han vill, jag vill bara inte vara något slags halvkass reserv på vänt medan han kollar in sjutusen andra dejter.)

OK, han har ju rätt, jag kan ju också be om en dejt. Tycker iofs att det är modigare att be om en andra dejt än den första som ju är rätt självklar, liksom, men det är ju petitesser. Så jag frågade om vi skulle ses härom veckan. Passade dåligt för honom, men veckan efter skulle nog gå bra, kanske. Och då tycker jag väl att bollen ligger hos honom? Han skriver också hela tiden om hur trött han är och hur mycket han jobbar, så det är inte direkt så att det verkar krylla av tidpunkter när han kan ses. Eller... skulle tänkas vilja prioritera in mig. Men nej, nu är veckan nästan helt slut och han andas inte ens om att ses.

Tråkas ihjäl av vår kontakt nu. Rådvill. Tänker att om jag ska behöva tjata mig till en dejt är det ändå inte värt något. Och även om vi "bara" ska vara vänner (jamen, gärna för mig!) tycker jag att det går på tomgång nu och att vi behöver ses för att det ska bli roligt och meningsfullt att fortsätta skriva.

Jaha, så vad gör jag nurå?

Med vänlig hälsning/
Tjejen som har skrivit ordet

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Althea: (8 maj 2014 20:09)
Svar till tjej på jättemånga vårar: Eftersom sjön är full av fisk är det onödigt att försöka jaga efter de som ändå inte nappar. Om du ändå känner dig lite halvsval till honom så tycker jag att du drar upp kroken och försöker fisket på något annat ställe. Varför slösa energi på småmört då man kan få hem en stor fet lax?
Vänliga hälsningar
Bullenredaktionen

semla: (8 maj 2014 20:53)
Fina @Althea, tack. Men min sjö är typ tom på fisk och dessutom verkar Någon vara en ovanligt bra person, så det känns svårt att bara lägga ner. Jag vet inte ens hur jag skulle göra det, rent konkret, utan att känna mig som en ond människa.

misan: (8 maj 2014 22:21)
Alltså, nu har ju jag verkligen ingen erfarenhet att tala om, men det är alltid lätt att ge andra råd och vara förnuftig(?):

Min senaste erfarenhet påminner jättemycket om din och jag tänkte så här; jag ville ge honom en sista chans innan jag gav upp, för det fanns ju något där, inbillade jag mig, och han verkade ju inte helt ointresserad. Så jag har varit supertydlig och sagt att jag gärna vill träffa honom och att det är okej om han inte vill, men att han gärna får säga det då, så att jag vet. (Jag vet inte om det är åldern, men jag orkar verkligen inte “hålla på”. Tydlighet is the shit, tycker jag just nu och det är jag jättenöjd över att jag har varit med honom. Sedan att jag fortfarande inte har lyckats avsluta och vi ändå inte har kommit någonstans ska jag inte ta upp ditt kommentarsfält med...)

Så, säg att du gärna vill träffa honom för att han verkar vara en ovanligt bra person som du gärna skulle vilja lära känna bättre och ge ett konkret förslag på närvarhur. Om han inte har tid då, så kasta tydligt över bollen till honom, dvs säg att om han vill ses får han gärna komma med ett nytt förslag och om han inte vill, så är det helt okej, men då får han gärna säga det så att du vet. Då har du gjort ditt och du har varit tydlig, så att han inte kan missförstå, samtidigt som du också har gett honom en utväg (om han nu vill ha en).

Det kan ju finnas flera olika anledningar till varför han inte är så “alert”, han kanske inte vet hur han ska göra, han kanske avvaktar dig. Och som sagt, han ju ha väldigt mycket jobb som tar tid och ork, på gott och ont - skönt att veta att det inte handlar om att han inte vill träffa dig, men tråkigt för att det kanske innebär att ni kommer att ha väldigt svårt att träffas och då är det kanske ingen idé att fortsätta...

semla: (8 maj 2014 23:12)
Tusen tack @misan, du är klok. Jag ska helt klart överväga att bli jättetydlig... (Även om jag eg inte tycker att det borde behövas. :) Hoppas allt är bra med dig. Jobba inte sönder! <3 <3

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

semla
180 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge semla en ros

semla har skrivit om

Relationer

semlas senaste Ord

» Ursae Majoris Cane Lugubre
23 mar 2018 14:34
» En snorig Gloom
5 feb 2018 14:14
» Försvunnen
14 dec 2017 11:43
» All men must run
30 sep 2017 14:07
» But why?
27 sep 2017 18:16
» Platt ljus, skarpa skuggor
20 jun 2017 16:51
» Gränslandet
25 apr 2017 02:36
» This too not true
20 feb 2017 14:00
» Klick-metoden
17 feb 2017 13:28
» Ett vrak kommer lastat
30 jan 2017 14:09
» Från- och tillvaron
24 jan 2017 13:01
» Svindlande höjder
13 jan 2017 13:22
» Livsfarlig ledning
14 dec 2016 09:33

Dagens namn: Henrik
:: reklam ::