vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

semla

Folk?

14 feb 2013 10:13
Alltså, vad är det för psykon som sitter därute bakom tangentborden?

..................................
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ha, du var en kaxig tjej :-) Bra, gillar inte när tjejer blir för "behagande", vill och behöver lite mothugg och nya infallsvinklar på ting o saker..
(...)
Hur är du i relation till ödmjukhet och förmåga att inse att det finns mer än dina nuvarande ståndpunkter i livet? Är det ditt sätt som gäller eller är du öppen för utveckling och ett livskonstant lärande, dvs öppen för att leva i stället för stagnera?
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Hur kan man svara rätt på frågan om man är ödmjuk eller inte?

Jag älskar att lära mig nya saker och inget är så stimulerande som en saklig, respektfull debatt där båda parter tar varandras argument på allvar och man faktiskt kommer någon vart i dialogen/resonemanget. Ganska ofta har jag inte heller en jätteklar ståndpunkt att utgå från, eftersom jag tycker att jag vet för lite om sakfrågan. Inte helt sällan upptäcker jag att det verkligen inte verkar hindra någon annan i min omgivning... Men det finns ju grundvärderingar som jag har svårt att tro att någon kan rucka. Och jag är ganska överkänslig för missförstånd (börjar brodera ut och förklara tills alla i omgivningen tappar öronen om jag upplever att argumenten inte förstås eller att vi pratar förbi varandra - om folk håller med är inte riktigt lika viktigt) eller brist på respekt i en diskussion. Klappar du mig på huvudet blir jag inte så trevlig. Jag kan erkänna kunskapsluckor (jag har många), men jag vet att jag inte är dum och kräver ett bemötande därefter.

Det är väl hur bra som helst om det finns olika ståndpunkter och mina val är mina och inte andras. Jag har ingen ambition att frälsa alla till mina övertygelser. Däremot ser jag lite rött när egoismen blir för uppenbar och folk breder ut sig på andras bekostnad - både i stort och smått. Vi är inte isolerade individer, och med rättigheter följer ansvar. Det är viktigt för mig.

Vad menar du med att inte stagnera, mer precist?

<<<

Men du, vad SJUKT tröttsamt att du söker efter en tjej som är mellan elva år yngre än du, och ETT ynka år äldre?
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Men du, vilket SJUKT barnsligt inlägg, skillnaden mellan att vara kaxig och att vara otrevlig kan ibland vara ytterst märkbar.. känner du till det anglosaxiska uttrycket "benefit of the doubt"?? Vi har tyvärr ingenting direkt översättbart i vårt ibland lite taffliga språk.. Måste du "döma mig" för att du såg att mina preferenser var tjejer som är elva år yngre och ett år äldre??
Hade du frågat lite ödmjukt hade du fått svaret att jag inte hade en aning om att det var registrerat på det sättet.. det är många inställningar och detaljer på detta forum jag ej tagit mig tid att utforska..

På tal om ingenting - vad har du för spännande diagnos?? Din passiva aggression och din förmåga att döma utan att ens ifrågasätta är något du kan läsa på lite om på följande site: http://www.excelatlife.com

Det finns många intressanta artiklar där att läsa om man har en fortsatt önskan om att utvecklas som människa.. ;-)

Å på tal om din förra fråga vad jag menar med stagnation kontra livet så använder jag bara en vedertagen definition härstammandes från ett flertal religioner där livet anses vara här och nu, och med det så är livet detsamma som rörelse/utveckling och att vara 100% nöjd/soffliggande/tillfreds detsamma som stagnation lika med döden.. och då jag älskar livet så är stagnation inget alternativ då jag gissar att jag kommer ha fullt upp med det om förhoppningsvis ca 50 år och framåt :-)

Yttermera en aspekt.. du vågar inte ens visa upp en bild på dig själv och har ändå skapat dig rätten att kritisera mig på grund av en inställning som jag inte ens kände till..?? Ungefär vad jag menade med min tidigare fråga kring huruvida du äger en förmåga att vara ödmjuk eller inte.. :-)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Haha. Du tycker att jag ska läsa på om passiv aggressivitet? Jag tycker inte det var ett särskilt passivt meddelande jag skrev. Långa, utbroderade förolämpningar i mild ton, däremot...
Oh well. Jag skulle ju kunna be dig att leva som du lär och ställa en ödmjuk fråga om varför jag inte visar bild på mig, men skitsamma. Precis som jag antar att din intention var, har jag tappat allt intresse nu. Alla nöjda, alltså! Lycka till med dejtandet och godnatt!
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ja, jag föreslår med all ödmjukhet att du läser på om "passiv aggression".. och hoppas du får hjälp med vad det nu är du råkat ut för som gjort dig så sårad och som byggt dessa skyddsmurar hos dig..

Jag har lätt för att känna igen en sårad själ då jag själv gjort en lång resa på det området..

Jag har varken ett intresse eller ett ointresse då jag inte känner dig :)

Ha en trevlig alla hjärtans dag!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Herregud. Hoppas du hittar någon lämplig liten flicksnärta som du kan undervisa, uppfostra och pseudoanalysera medan hon storögt tar emot och tacksamt inrättar sig...
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
..................................

Det blir liksom ännu värre när det är relativt välformulerat och på ytan till och med kan verka lite genomtänkt. Analyserar man den här konversationen blir den ju helt sjuk? Inte för att jag är 100% nöjd med min insats heller, och kanske har jag fått passiv aggressivitet-begreppet om bakfoten... but still, Säg att det inte är jag som är galen här?

HERREGUD.
Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Althea: (14 feb 2013 10:22)
Han vill visst ha någon som behagar honom. Någon som tycker han är smart och säger "ja tack". Har stött på typen förut. Otäcka ena med noll självinsikt och en massa självkärlek.

semla: (14 feb 2013 10:31)
Ja, eller hur? Jag borde ha blivit mer imponerad, liksom. Han tål inte en enda liten ifrågasättande rad? Och det ÄR han som är passivt aggressiv, inte jag (jag har dubbelkollat begreppet nu). Så jäkla obehagligt skrivet, alltihop. Smileys och allt. Jag mår lite illa.

Althea: (14 feb 2013 11:09)
Han behövde ju mothugg, så vad tusan gnäller han om. Finns nog de som går på det där, jag blir bara trött och som du säger, obehagligt.

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

semla
180 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge semla en ros

semla har skrivit om

Relationer

semlas senaste Ord

» Ursae Majoris Cane Lugubre
23 mar 2018 14:34
» En snorig Gloom
5 feb 2018 14:14
» Försvunnen
14 dec 2017 11:43
» All men must run
30 sep 2017 14:07
» But why?
27 sep 2017 18:16
» Platt ljus, skarpa skuggor
20 jun 2017 16:51
» Gränslandet
25 apr 2017 02:36
» This too not true
20 feb 2017 14:00
» Klick-metoden
17 feb 2017 13:28
» Ett vrak kommer lastat
30 jan 2017 14:09
» Från- och tillvaron
24 jan 2017 13:01
» Svindlande höjder
13 jan 2017 13:22
» Livsfarlig ledning
14 dec 2016 09:33

Dagens namn: Alexandra, Sandra
:: reklam ::