vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Salt

Det där med löpning

23 nov 2013 15:05
Jag har verkligen försökt bli en löpperson. Jag har försökt följa olika träningsprogram, men det hjälper inte. Jag tycker verkligen inte om det. Nu har jag i alla fall slutat anmäla mig till lopp som jag inte genomför för att jag inte kan motivera mig att träna tillräckligt. Jag har sprungit ett halvmaraton och överlevt, även om jag kräktes flera gånger under vägen.

Jag tycker om idéen med löpning; man börjar precis utanför dörren, det behövs nästan inga förberedelser och man kan göra det var som helst. Men när jag börjar springa börjar det blinka ett stort "stopp" i mitt huvud. Hela min kropp vill bara stanna. Det känns som jag inte får i mig den luft jag behöver. Jag känner mig som en valross som springer, det känns som min tyngdpunkt är bakom mina hälar och jag kommer mer bakåt än framåt. Jag har väntat på den där kicken och beroendet som kommer med det, som alla verkar känna, men det har inte kommit till mig.

Det är det där med att det är så långt också. Man börjar och sedan skall man hålla på i minst en timma och det är minst lika jobbigt hela tiden, om inte jobbigare efterhand. Jag gillar när jag ha översikt över den tidsperiod som jag skall jobba riktigt hårt, därför har jag lättare att motivera mig till intervallpass än långpass. Jag har lättare att se att jag skall springa jättefort i 800 meter än att jag skall börja springa och sedan fortsätta så i 60 minuter.

För några år sedan fick jag löparknä också, det började med en löparsatsning jag gjorde. Varje gång jag tränade fick jag ont i knät, på utsidan. Det skar som en kniv varje gång jag satte i foten och även dagarna efter träningen. Det tog flera månader innan det blev bättre. Jag pratade med en ortoped om det. Han undrade om jag gillade att springa.
- Nej, sa jag.
- Gör det inte då, sa han.

Men jag vill ju så gärna vara hurtig och snabb och slank. En dag kanske det kommer över mig; kicken och beroendet. Jag tänkte jag skulle ut och springa nu, kanske händer det idag, då kanske det blir Göteborgsvarvet till våren?

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Tintomara: (23 nov 2013 17:01)
Skit du i löpningen och hitta något du tycker är kul!

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

8 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Salt en ros

Salts senaste Ord

» Tjejhelg
22 apr 2014 21:13
» när kommer guldägget?
9 apr 2014 21:19
» Husköp 2
5 mar 2014 15:26
» Husköp
21 feb 2014 18:15
» Drömmer igen
9 feb 2014 20:31
» Det där med löpning
23 nov 2013 15:05
» Vem är jag?
1 nov 2013 11:33
» Hej
29 okt 2013 20:19

Dagens namn: Torgny, Torkel
:: reklam ::