vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

pussel

Misslyckad avslutning

12 nov 2013 11:38
Jag tänkte kicka ut mig själv härifrån, för att jag både ledsnar på mig själv och på andra, men jag tror inte att det går? Så det får bli ännu ett av de sporadiska inläggen istället.

Jag har passat barn hela helgen och känner mig på grund av detta groteskt trött på att passa barn nu. Ett av barnen åt en bit av en krita, i övrigt gick det bra. De åt (mat), de sov, de tyckte att jag var kul osv. Nu startar DN en serie om folk som väljer barnfrihet. Den som säger att man inte ifrågasätts om man väljer att inte skaffa barn, den som säger att inte hela jävla samhället liksom ligger på och rentutav kräver att den där 32-åriga kvinnan med sambo sedan snart sju år ploppar fram en unge nu innan det blir försent, den har inte levt. Inte som en 32-årig kvinna med sambo sedan snart sju år i alla fall. Jag är så jävla less. Och vi har inte ens bestämt oss för att inte, vi bara funderar på alternativet.

Apropå att jag ledsnar på ordare så tål jag inte främlingsfientlighet, särskilt inte sådan som inte erkänner att det är det det handlar om. Folk som börjar med "jag skulle aldrig rösta på SD, men". Man kan inte tycka saker om folk för att de tillhör en grupp som de inte ens har valt att tillhöra, som de bara har blivit placerade i. Dra alla över en kam. Det är inte rättvist och det kan inte försvaras.
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Althea: (12 nov 2013 12:02)
Bra inlägg!!!!
(jag håller tummarna att du stannar kvar här ändå!)

norrakvarken: (12 nov 2013 20:41)
Håller med dig!

Semla: (12 nov 2013 21:02)
Ang främlingsfientlighet: WORD!
Ang ditt försvinnande: Nej, helst inte? :)
<3

Tulo: (13 nov 2013 07:45)
När du slutat skriva här, och fått lite mer tid på händerna, så är du välkommen hit! Du kan ta en promenad vid 21 tiden en fredagskväll genom stan och se och höra vad som försiggår då, och så kanske du förstår att man kan vara RÄDD i den situationen som är och att man inte tycker det är ok att behöva vara det! Eller kanske ta en buss vid 20 tiden på egen hand och känna efter hur det känns.. När polisen säger att man ska hålla sig inne, är det ok tycker du? Precis som jag skriver så skulle jag ALDRIG rösta på SD MEN det hindrar inte att jag inte tycker att det verkar fungera som det är nu. Man kan väl inte bara ta hit människor, bunta ihop dom och lämna dom åt sitt öde eller? Hur mkt integration är det när dom bor samlade i stora bostadsområden i år efter år? Har dom i Rosengård eller Bergsjön anpassat sig väl efter vår kultur? Skulle du vilja bo i Rosengård??? Svara gärna på den! Sen i övrigt kan jag säga att precis som jag sa så tänker jag aldrig rösta på SD, men eftersom du/ni verkar vara så säkra på att jag är precis en sån rasist som röstar på dom så kanske jag borde ge faan i att rösta på dom som haft min röst i de senaste dryg 20 åren.. Vem är jag att hävda att jag inte är rasist liksom, när ni redan vet. Rädsla är ju givetvis exakt samma sak som rasism så jag kanske bara ska ge efter inför er enorma kunskap om MIG och inse faktum??

pussel: (13 nov 2013 09:48)
Tulo: Jag råkar känna fyra vuxna personer i tre olika hushåll som bor i just Bergsjön, plus en tvååring förresten, och jag är där ibland, åker spårvagn och väntar på perrongen, även på kvällen och mitt i natten. Det slår mig inte som något farligt. Men visst, det är inte optimalt för integrationen att invandrare samlas i förorterna, särskilt inte för språkinlärningen, dessutom gör det ju det lättare för dig och andra att klumpa ihop dem och hata. Bara för att allt inte är perfekt gör det inte ok att hata hela grupper på det där viset, som jag skrev tidigare.

Tulo: (13 nov 2013 16:42)
pussel: Jag har aldrig sagt att jag hatar hela stora grupper. Jag anser inte att jag hatar någon faktiskt om jag ska vara ärlig. Men jag ogillar skarpt just de som i min väninnas fall driver runt i stora klungor på stan kvällstid och rånar och misshandlar folk här i närheten. Dom ogillar jag, ordentligt. Sen är jag övertygad om att de har föräldrar, släktingar, bröder och kusiner som är supertrevliga. Det är en sak. Men faktum är att jag ogillar alla som misshandlar, slåss och förstör oavsett ursprung. Bara det att just här i detta fallet så råkar dom vara invandrare.. Men det är ju underbart att DU/NI vet att jag hatar dom.. Ni som är så förståndiga och inte dömer folk..

Althea(?): (13 nov 2013 17:11)
Men invandrare är fortfarande en väldigt stor kategori. Ungdomar kanske är mer passande?

pussel: (13 nov 2013 17:27)
Tulo: Okej, nej, jag vet egentligen nästan ingenting om dig. Men jag vet att jag reagerade starkt på dina senaste inlägg och det är egentligen bara dem jag har något emot. Du kan skriva dem och säga att du står för dem och jag kan säga att jag önskar att du inte gjorde varken det ena eller det andra, och så får det vara bra.

Kit: (13 nov 2013 18:23)
Håller helt med på bägge punkterna (33 och barnfri här!) och rasismen. Särskilt den där självgoda, "jag är inte rasist men jag har jättegoda skäl att dra alla invandrare över en kam, kom här och lyssna på alla mina anektdoter"-smygrasismen som nästan är värre än folk som i alla fall inser att de har rasistiska uppfattningar.

Och det är okej! Det är okej att ha åsikter, det är okej att inse att det man sagt varit rätt rasistiskt. Men mest okej när folk börjar ifrågasätta sig själva och kanske lär sig att ändra åsikt i några frågor genom att bredda sina horisonter snarare än att hela tiden påtala hur rätt de har i sina åsikter för att de är baserade på Sanna Händelser (TM).

Vilket är varför jag skulle bli glad om du stannade - eller i alla fall kanske borde fundera på varför jag stannar kvar här själv.

Tulo: (14 nov 2013 08:30)
Kit: Det jag skrivit om har hänt mina väninnor och deras barn, så det är sanna händelser som skrämmer mig, inte grejer som hänt på tv precis. Det är ju så härligt att du vet vad som är sant och inte! Och vad gäller att skaffa barn, så är det ju så att skaffa barn är ju en ganska rejäl törn mot människor ego. Man måste plötsligt sätta någon annan över sig själv. Och om allt man lever för är sig själv, sitt kärleksliv, klänningar ifrån andra sidan jorden och äventyr så kanske inte barn passar in i den ekvationen direkt.. Bättre att bara kunna tänka på me, myself and I och döma andra människor som man faktiskt inte ens känner eller vet något om alls.. Hm, undrar varför vi har pride? Jo, kan det vara för att folk inte vill bli dömda eller hur var det nu igen?

Semla: (14 nov 2013 10:13)
@Tulo Det är ju vad du skriver som folk dömer, inte dig. Det du skriver är att du väljer att döma efter kultur/etnicitet och att du står för det. I övrigt beklagar jag din privata situation just nu - låter skitjobbigt.

pussel: (14 nov 2013 10:25)
Tulo: Kan du ge mig en vettig anledning till att skaffa barn som inte är egoistisk? Jag har svårt att formulera några sådana, nämligen. Förutom kanske att om ingen skaffar barn så dör människan ut, men å andra sidan är vi ju samtidigt för många, och de flesta får ju faktiskt barn, så de argumenten tar liksom ut varandra.

Semla: (14 nov 2013 10:46)
pusse: Precis! Självklart är det alltid ett egoistiskt val att avsiktligt skaffa barn - och det SKA det ju vara. För om föräldrarna inte gjorde det för sin egen skull, skulle de ju aldrig orka med alla de uppoffringar det medför.

Semla: (14 nov 2013 10:48)
Haha, sorry. Pusse? :)

Tulo: (15 nov 2013 08:23)
Semla: Tack, kan nog inte ens beskriva exakt hur jobbigt det är.. Fattar inte att man kan hamna i en sån situation med en människa man inte känner, inte väljer, aldrig haft någon kontakt med. Plötsligt tar den över ens liv och än så länge har inget hjälpt.. Återstår att se vad som händer.

I övrigt så kände inte jag att jag skaffade barn på själviska grunder. Han var inte planerad, jag satt inte hemma och kände att "himmel vad bra jag är, jag borde gå i avel". Men när jag väl fick veta att han fanns så kände jag att jag hade inget annat val än att föda honom, för jag älskade honom så mkt i samma sekund så inget annat var möjligt. Jag ville ge honom allt, det vill jag fortfarande. Jag skulle gladeligen ge mitt liv för honom, då som nu, och jag anser inte att jag gjort ett enda offer på vägen för jag har varit glad att få möjligheten att vara hans mamma och jag vill ge honom hela världen. Jag ser inte honom som något sätt att förlänga mitt liv, eller som ett sätt att "mitt släkte ska banne mig inte dö ut" eller nått sånt.. Bara som ett litet barn som jag ville älska så mkt jag bara kunde, ge trygghet och glädje så länge jag bara kan. Det är mitt mål fortfarande 20 år senare och lär vara så länge jag lever.

Jag har aldrig sett honom som missad "me time" eller "oj, jag som kunde ha åkt 6 månader till Indien om inte han hade stått i vägen" eller nått sånt. Samma sekund som man får barn, får man kliva 3 steg tillbaka. Låta den personen bli det viktigaste, och se den personens behov komma först.

Kanske sjukt att säga men jag ser ofta barnlösa 30+ som skaffar sin första hundvalp från mig, bli helt överväldigade av att någon faktiskt är beroende av dom. Långa samtal om för mig helt obegripliga problem, som man får sitta och vrida och vända på tills dom kommer på att: jag just det.. Man måste ge en väldig massa, men oj oj oj.. Jag får ju faktiskt nått tillbaka också. På de flesta ramlar den polletten ner för, inte alla. Dom ska inte ha djur och inte ungar heller anser jag. Ska man hårdra det.. Varför avla vidare på dom liksom?

Tulo: (15 nov 2013 08:32)
Oj glömde.. Nu är det ju inte så att om vi packade ihop alla invandrare i hela Sverige i en vacker liten bunt, så tror jag att alla är ute på gatorna och rånar och slåss. Tvärtom, jag är säker på att majoriteten är bra människor. Men just DE som kommer hit (som nu den senaste som rånade min väninnas son, som rånade ytterligare 10 personer samma kväll varav en fortfarande i koma med sprucken skalla, och som hade sin första misshandelsdom på sig för 4 år sedan och därefter en hel rad såna)och upprepat förtrycker andra människor de möter, begår brott och inte anpassar sig till våra lagar och seder, DE dömer jag! Just DE som gör det! Inte de som aldrig gjort en fluga förnär. Men jag ser ingen anledning till att en sån person som han, ska få komma hit, misshandla och råna om och om och om igen och sen bara stanna kvar. Då anser jag att han kan knuffas ut ur landet och sen får han väl hitta ett annat land som är mer som det han vill ha då.. Är det rätt att han (om han nu någonsin blivit det) blivit utsatt för förtryck i sitt hemland och sen kommer hit och gör det mot våra medborgare?

Vår psykiatri har ju inte ens möjlighet att ta hand om min granne i tid, hur ska vi då kunna förstå och hjälpa krigsoffer som kanske blivit torterade osv. Ska dom gå till en AT läkare på vårdcentralen och sen är det bra eller? Finns det verkligen ingen gräns för hur mkt dom (nu menar jag i detta exemplet han och hans polare som var med honom på just denna natten) ska kunna göra för att dom ska straffa ut sig?

Semla: (15 nov 2013 11:18)
Allt du skriver om att skaffa barn illustrerar precis det jag skrev. Att du inte känner att du gör uppoffringar betyder inte att du inte gör det - för det gör alla bra föräldrar, och det är det som ÄR att ta tre steg bakåt. Du valde att göra det för att det var det du högst önskade att göra, eftersom du älskar ditt barn. Att gör det man själv önskar högst är själviskt. Det faktum att barnet OCKSÅ blir omhändertaget är förstås fint.
Diskussionen om invandrare är helt poänglös eftersom ingen verkar nå fram till dig, som jag ser det. Du skriver som om du inte har läst varken det du själv skrivit, eller det folk skrivit till dig. Du kanske är för pressad privat.

Semla: (15 nov 2013 11:55)
Känner att jag var lite förhastad och otydlig ovan. Det är ju en sak att bestämma sig för att skaffa barn, en annan att ta hand om sitt födda barn. Jag är opedagogisk i resonemanget ovan, men har inte riktigt tid att förtydliga. Hoppas något av det jag menar går fram ändå. Och så vill jag be om ursäkt för att jag spammar ditt kommentarsfält, pussel. Ska försöka hejda mig nu.

Kit: (15 nov 2013 17:58)
Tulo: Mmm, okej.

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

15 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge pussel en ros

pussel har skrivit om

Jobb Barn

pussels senaste Ord

» Misslyckad avslutning
12 nov 2013 11:38
» Lite om nu
10 okt 2013 08:27
» Tom på ord
4 okt 2013 20:29
» Höstsol
24 sep 2013 22:41
» Om och om igen
3 sep 2013 09:01
» Sommarens sista dagar?
25 aug 2013 11:53
» Välja världar
20 aug 2013 12:50
» Upp och ner i liten skala
16 aug 2013 09:44
» Run run run run run
9 aug 2013 08:43
» Åka rulltrappa
2 aug 2013 12:54
» Hur gammal är du, egentligen?
30 jul 2013 09:13
» Slutet av sommaren
29 jul 2013 09:39
» En dag i en kajak
23 jul 2013 09:37
» Favoritfaster
15 jul 2013 22:24
» 1.
10 jul 2013 00:28

Dagens namn: Mattias, Mats
:: reklam ::