vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Princess

Bara lite sådär, en kaffepaus när bufflan sover

22 okt 2013 11:53
Nä jag vet inte... Att vara hemma med 10-veckors bebis är såklart helt underbart och ett privilegium. Jag tycker det, verkligen. Men jag kan inte låta bli att tycka att dagarna kan bli lite långa och att det är svårt att ta sig för saker. Och jag vet att man ska dra ner på måstena och bara göra det man vill. Men om man inte vill? Jag har dragit ner, jag dammsuger alldeles för sällan och plockar inte ur den rena disken ur maskinen förrän det är fullt på bänken igen. Jag försöker komma ut på en promenad varje dag, för att det är skönt och för att bufflan ska få frisk luft och sova i vagnen. Jag VILL träffa andra mammor men när det är dags får jag lite ångest och vet inte riktigt om jag orkar och kan planera in en tid och plats. Men hallå hur svårt ska det vara?

Jag är inte för trött för bufflan sover bra på nätterna, vaknar en eller två (eller ingen) gånger för att äta, sen somnar hon om och jag lägger henne i sitt nest i sin säng igen. På morgnarna kommer hon över i vår säng när S går till jobbet och vi ligger och myser och slumrar ända till 9-tiden. Så det är inte det.

Och hon skriker inte var vi än går, så det skulle helt klart gå att ta sig till Öppna förskolan eller ett café eller nåt, bara jag klarar den där planeringen. Hon har inte regelbundna sovrutiner, men hey, vem ska behöva ha det när man är 10 veckor? Hon sover när hon vill, men oftare blir det så att hon -inte- sover och så blir hon övertrött på kvällarna, och då får jag sitta och amma och amma... På dagtid tycker jag amningen funkar jättebra, det är mysigt och inga problem. På kvällarna blir det mer som en muta, något man tar till för att ingenting annat fungerar, och på nätterna när man sitter i mörkret smyger sig tankar på som inte alltid är roliga. Men annars så!

Det finns mycket man skulle kunna skriva om det här, jag får nog ta mig tid till att skriva lite snart igen. Men först ska jag få i mig lite mer kaffe och sen ska jag fundera på hur vi ska spendera resten av dagen. Slängde ut en förfrågan på fb om någon i mammagruppen skulle till Öppna förskolan, men icke. Så vi kanske går till gallerian och handlar på Ica. Eller nåt sånt.

Over and out.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Althea: (22 okt 2013 12:07)
Känner igen mig i det där. Då äldsta var nyfödd var jag väldigt väldigt rastlös men tog mig inte för något. Det är svårt att ge råd i ett sådant läge, för jag har ju varit där(plus att jag var riktigt deppad i tre månader efter födseln). Enda jag önskar för mig själv var att jag hade stressat ner och bara varit mer i nuet och inte ha press på mig att göra saker. Men det är lätt att säga i efterhand när hon ligger här bredvid och är sex år. Jag tycker det var svårt att vara hemma, i alla fall med första. Hoppas det känns lite bättre snart även om jag tycker att ni verkar ha det alldeles alldeles underbart :)
KRAM

Princess: (22 okt 2013 12:13)
Det är ju så det är, det ÄR underbart. Men jag önskar att jag kunde "bara vara". Det är svårt när man är så medveten om vad man behöver göra, men inte klarar av det riktigt. Det har väl att göra med att jag är rastlös från början, och tycker lätt att lägenheten känns mörk och instängd när sambon jobbar. För annars älskar jag nämligen vår lägenhet! Konstigt det där! Men jag ska försöka ännu mer, att bara vara, idag tycker jag att jag är duktig som sitter här och surfar och dricker kaffe och bara... är :)

Princess: (22 okt 2013 12:14)
För man vill ju inte se tillbaka och ångra något sen när man springer runt på jobbet och bebis har blivit stor...

Althea: (22 okt 2013 12:38)
Jag tycker du har en bra inställning och ja, du ÄR duktig. Sen blir det ju en sorts jakt att man SKA njuta. Ibland är det jobbigt bara. Hoppas kaffet smakar bra :) KRam

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Princess
1061 ord
» Profil
» Hemsida
» Prenumerera
» RSS
» Ge Princess en ros

Princess senaste Ord

» I svartvitt eller grått
29 maj 2020 22:30
» Tagga livet
22 nov 2019 21:33
» Svammel
16 mar 2019 13:34
» 3-årskalas (och 39-årskalas)
3 mar 2019 13:22
» Tänk om...
23 dec 2018 17:42
» Hjärter Dam - Lasse?
18 okt 2018 20:41
» Äntligen! Tillbaka!
4 sep 2018 22:33
» Hej
15 feb 2018 21:19
» 2018! Hur blev det så?
31 dec 2017 23:55
» Keep going
16 okt 2017 22:21
» Yeay jobbet!
11 sep 2017 21:51

Dagens namn: Annika, Anneli
:: reklam ::