vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Princess

Äckliga äckliga kropp

2 maj 2012 07:57
Jag avskyr min kropp, föraktar mig själv så till den milda grad att jag inte förstår hur någon överhuvudtaget vill prata med mig när jag ser ut som jag gör, jag är äcklig och ful och fet, och jag tänker på det 24/7, hur vidrigt jävla äcklig jag är. Jag HATAR mig själv och min äckliga kropp. FAN.
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Althea: (2 maj 2012 08:08)
Sluta med det! Du är garanterat fin och bra. I slutändan är det insidan som räknas, oavsett.

Kit: (2 maj 2012 11:09)
Åh, nej. Det gör så hemskt ont att veta att du känner så. Har du någonsin fått någon hjälp med de tankarna? För det är garanterat inget fel på din kropp, och det är ABSOLUT inte rätt att du ska behöva kämpa med sådant oförtjänt självförakt.

Tintomara: (2 maj 2012 12:53)
Jag blir ledsen för din skull när jag förstår hur du mår. Nu vet jag ju inte hur du ser ut, men INGA människor är äckliga!!! Basta!!!
Sen måste jag i ärlighetens namn säga att jag blir lite besviken också. För att du bara grottar ner dig i din ofullkkomlighet (som om det funnes fullkomliga människor, det gör det inte!) och inte kan glädjas åt att du är frisk och att din kropp funkar. Jag kan bara gå en kort bit utan att få ont, och springa kommer jag väl aldrig att kunna göra mer i mitt liv. Kan du inte vara åtminstone lite tacksam över att du har en fungerande kropp och strunta i om den väger lite för mycket?
(Jag sätter en femma på att du inte ens behöver handla på Generous och Xllent och såna avdelningar, som jag får göra.)

Princess: (2 maj 2012 13:06)
Jag vet ju att det är sjukt, eftersom jag rent fysiskt inte väger mer än en normalviktig person och har ett normal-bmi. MEN med så många års feltänk och nedtryckningar och psykiska smällar så sitter det såååå djupt. Den här perioden har jag inte börjat stoppa fingrarna i halsen än, men jag skulle så gärna vilja bli av med allt allt allt som jag stoppar i mig. Svälta sig, äta, svälta sig, ångest, panikäta, ångest, osv. I morse hade jag sån ångest över det här att jag impulsköpte en 8-gångers kostrådgivning/personlig tränare med start imorgon kl.10. NÅT måste jag ju kunna göra åt saken...

Och visst Tinto, jag borde vara glad och tacksam för allt fint jag har, men det är svårt att släppa ångesttankarna för kroppen... Även om det är fel och otacksamt...

Althea: (2 maj 2012 13:12)
Stig upp på morgonen. Titta dig i spegeln. Säg 3 positiva saker som någon har sagt om dig. "Princess är bra, vacker och smart" Sen sjunger du den ramsan. Gör det varje morgon. Gör det till ditt mantra vare sig du tror på det eller inte. Varje morgon.
Du är ju bra för tusan!

Kit: (2 maj 2012 13:46)
Du har inte fått någon terapi för det här? När jag läser vad du har skrivit här blir jag påmind om en vän som hade diagnosen dysmorfofobi (bdd). Ingen träning i världen kan hjälpa en bli av med det som sitter i hjärnan och gnager på självkänslan och livslusten. Det kan däremot rätt behandling. Jag hoppas verkligen att du kan få hjälp. Och lyssna inte på "du borde åtminstone vara tacksam" - det hjälper inte ett dyft även om man vet att man "borde" allt möjligt. Ungefär som att man när man drabbas av depression skulle kunna tänka sig frisk utan hjälp - då vore man ju inte deprimerad till att börja med!

lejonhjärta: (2 maj 2012 14:01)
Jag känner igen mig, tyvärr. Håller tummarna & skickar styrka för att du ska ta dig ur den här perioden utan att spy för jag vet hur svårt det är att komma ifrån det efter den första gången i en ny period. Hoppas precis som Kit att du kan få hjälp (om du inte redan får det?)

Princess: (2 maj 2012 14:10)
Kit: Jag har visserligen gått hos psykolog länge, men aldrig tagit upp detta med vikt och utseende mer än "det vanliga" när jag gått ner mycket i vikt eller liknande. Jag kände inte till diagnosen du skriver om, men jag kollade upp den nyss och det är ju mycket som jag känner igen mig i... Och det värsta är att jag verkligen börjar känna hur jobbigt det är att gå ut (för då ser folk min dubbelhaka...) som förmodligen inte är någon speciell dubbelhaka, men ja ni fattar... Min stackars sambo kan inte för sitt liv förstå varför jag inte kan vara nöjd när han säger hur fin jag är... Men det hjälper liksom inte... Jag ska nysta lite i det här med vilken hjälp man kan få, tack för att ni faktiskt förstår och kommenterar <3

Kit: (2 maj 2012 14:16)
*kramar* DN har haft ett par artiklar om BDD (http://www.dn.se/insidan/insidan-hem/de-tror-att-de-ar-fula-pa-riktigt), och så har jag som sagt någon i min vänkrets som kämpat med det. Annars är det tyvärr en ganska okänd sjukdom som gör att man bemöts med just den där "Jamen det är ju inget fel på dig!" attityden, som inte hjälper när felet är att självbilden inte överförs ordentligt mellan ögonen och hjärnan hos den som är drabbad. Fortsätt nysta, och lycka till!!

Tintomara: (2 maj 2012 19:44)
Håller tummarna för att det blir en bra kontakt med den där rådgivaren. Var öppen, han/hon har säkert erfarenhet av andra med samma problem (man tror ju alltid att man är ensam om sitt problem, men det är man aldrig!) och så känns det bättre, säkert, nr du får något konkret att fokusera på i mat-eller träningsväg eller vad det kan bli. Lycka till, ska tänka på dig kl. 10!


Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Princess
1061 ord
» Profil
» Hemsida
» Prenumerera
» RSS
» Ge Princess en ros

Princess senaste Ord

» I svartvitt eller grått
29 maj 2020 22:30
» Tagga livet
22 nov 2019 21:33
» Svammel
16 mar 2019 13:34
» 3-årskalas (och 39-årskalas)
3 mar 2019 13:22
» Tänk om...
23 dec 2018 17:42
» Hjärter Dam - Lasse?
18 okt 2018 20:41
» Äntligen! Tillbaka!
4 sep 2018 22:33
» Hej
15 feb 2018 21:19
» 2018! Hur blev det så?
31 dec 2017 23:55
» Keep going
16 okt 2017 22:21
» Yeay jobbet!
11 sep 2017 21:51

Dagens namn: Annika, Anneli
:: reklam ::