vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Princess

Hur i helvete hände detta?

3 sep 2010 21:48
Jag orkade knappt gå upp ur sängen, men i tisdags så släpade jag mig till jobbet, hade mina lektioner och åkte tillbaka till stugan igen. Tog en insomningstablett och en 10 mg sobril och somnade. Sov några timmar, vaknade, blev inbjuden till hyresvärden aka min arbetslagsledare på 60+ på middag, och det var ju snällt. Han har varit ett stöd för mig, jag har anförtrott mig åt honom och han har lånat ut sin stuga på gården till mig, utan kostnad dom första veckorna. Snällt! Han och hans fru har varit fantastiska! Dom VET hur jag mår, att jag knappt kommer ur sängen, att jag äter tabletter men inte äter mat, att jag legat inne på sjukhus...

Kom dit, frun var kvar i stan, inget konstigt med det. Blev bjuden på god mat, lite vin... Och sen mer vin. Och sen mer vin. Och sen frågade han om jag alltid haft så snygg kropp. Sen hällde han i mer vin. Och sen tog han fram whiskyn. Jag borde inte ha druckit nåt alls, med sömntablett och lugnande i mig från tidigare, med depressioner och sjukskrivningar och fan och hans moster. Han VISSTE det. Jag kunde ju ha sagt att jag inte ville dricka mer. Men... Det gjorde jag inte...

Mer whisky. Mer whisky. Glaset var aldrig tomt. På nåt sätt kom han in på kroppar igen. Och på nåt sätt så tog han mig på brösten. Och ville göra det igen? Och när jag kom på det fick jag panik och sprang därifrån. Ringde C, ringde F som kom och hämtade mig, allt var helt crazy och jag borde väl bara ha gått och lagt mig och inte sagt nåt till nån... Nu känns det som om allt var mitt fel och fan vet hur det ska bli bra nu... Med nåt... Gick inte till jobbet nästa dag, eller nästa dag. Det känns som om det kanske var mitt fel, som inte tackade nej till vin från början. Jag vill inte anmäla nåt, jag tror inte att det var hans mening att gå så långt. Men det var inte rätt? Det var väl inte mitt fel? En liten, ynklig ursäkt har jag fått, knappt... Men JAG då, hur ska JAG se på det här?

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Trampdyna: (3 sep 2010 22:14)
Oj va jobbigt, vet inte vad jag ska säga förutom att det verkligen INTE var ditt fel!!!

C: (3 sep 2010 22:32)
As I said - SÅÅÅ fel av honom. Garanterat absolut inte ditt fel, skulle aldrig kunnat vara. ALDRIG. Kom ihåg det.

misan: (3 sep 2010 22:39)
Åååhh! Det är verkligen inte ditt fel och du ska se på det som att han är en jävligt "ful farbror"! Det är så fult som det är, själva händelsen, men sedan blir det ännu fulare med tanke på att han vet hur du mår! Alla handlingar som går emot ens egen vilja är fel! Anmäl honom! Och se till att byta arbetslag - eller helst arbetsledare - fort som fan. Styrka till dig, bästa Princess, för att du ska kunna hantera det här övergreppet SOM INTE ÄR DITT FEL. Kramar

misan: (3 sep 2010 22:46)
"Den som genom misshandel eller annars med våld eller genom hot om brottslig gärning tvingar en person till samlag eller till att företa eller tåla en annan sexuell handling som med hänsyn till kränkningens art och omständigheterna i övrigt är jämförlig med samlag, döms för våldtäkt till fängelse i lägst två och högst sex år.
Detsamma gäller den som med en person genomför ett samlag eller en sexuell handling som enligt första stycket är jämförlig med samlag genom att otillbörligt utnyttja att personen på grund av medvetslöshet, sömn, berusning eller annan drogpåverkan, sjukdom, kroppsskada eller psykisk störning eller annars med hänsyn till omständigheterna befinner sig i ett hjälplöst tillstånd."

- Brottsbalken, kapitel 6, paragraf 1

(om det kan vara något som hjälper dig i grubblandet)

lycklig: (4 sep 2010 07:35)
!!

mando: (4 sep 2010 08:37)
Det finns sjuka människor som utnyttjar tjejer som av en eller annan anledning är försvagade (behöver ju inte vara helt hjälplös!), och det är INTE okej och INTE tjejens fel!!! Jag råkade också ut för en sån gubbe en gång, också mycket äldre än mig, som jag trodde var en snäll och hjälpsam person MEN när jag var sjuk såg han sin chans och han kunde inte ta ett nej. Jag är så otroligt glad för att du hittade styrkan att ta dig därifrån innan det gick ännu längre, för han skulle inte ha stoppat där och det vet du!!! Därför ska du anmäla, för att han är typen som utnyttjar och inte stannar upp och frågar vare sig tjejen eller sig själv om det finns samtycke, och för att det finns en risk att han kommer att göra det igen, mot någon mer, om ingen stoppar honom. Stor kram till dig!!! Du har redan varit otroligt stark och modig!!! <3

Monchichi: (4 sep 2010 10:42)
Du har ingen skuld i detta. Du trodde att du skulle få middag i sällskap av en vän som visar sig vara allt annat än vän då han utnyttjar din situation till fördel för sig själv. Du är värd att må bra och behandlas med respekt oavsett om det är i ditt eget hem eller din tillflyktsort. Det han har gjort är brottsligt och du ska inte behöva känna skam och skuld. Kramar

Tintomara: (4 sep 2010 12:58)
Tyvärr måste man ju bli misstänksam när herrar blir väldigt frikostiga med starkvaror. Väldigt trist för dig. Men du måste gå vidare och ta det som en lärdom.
Men glöm inte att fast det finns svin så är de flesta karlar riktigt rara! Och så tycker jag du ska prata med facket om det som hände, för det är inte okej! Han är ju arbetsledare och det gör det hela straffbart tror jag. (Annars hade det bara varit föraktligt beteende från han sida, men inte straffbart tror jag. Men ta reda på hur det förhåller sig, för jag är inte säker.) Det är det man har facket till. (Bland annat förstås.) Styrkekram!

Aurora: (4 sep 2010 13:19)
fyfan :( vet hans fru om det? Kram

-: (4 sep 2010 14:22)
Lite skuld har du/hon ändå. Hon kunde ha tackat nej till att du/hon inte ville ha mer vin/whisky.

Monchichi: (4 sep 2010 16:44)
-:> vad är detta med du/hon? Är du inte lite väl hård nu? Oavsett ansvar om drickandet så har han ingen rätt att ofreda henne om hon inte är kapabel att ta sitt ansvar. Det är straffbart det han gjort.

-: (4 sep 2010 20:52)
Men hon var ju full då får hon skylla sig själv.

astrud: (4 sep 2010 21:40)
(till anonym person ovan) Så du menar att man får göra vad man vill med alkoholpåverkade personer?! Jag blir mörkrädd ...

Princess: (4 sep 2010 22:12)
jag är mest nyfiken på varför du refererar till mig som "hon"? Jag VET att jag var full, och borde ha tackat nej till alkohol, MEN nu gjorde jag inte det OCH det som hände hände. Är det mitt fel? Eller kanske "hennes"?

Enbär: (4 sep 2010 23:34)
Mata inte de konstiga trollen, det är precis vad de vill uppnå med sina förvirrade inlägg.

eMissen: (5 sep 2010 10:25)
ja om det inte är sexuellt utnyttjande eller försök till det så lär det väl åtminstone vara sexuellt ofredande?! och givetvis har princess ingen skuld för att hon tackade ja till alkohol, det kan man ju tycka bäst man vill men så vitt jag vet finns inget stöd för sådana funderingar i lagen. får jag en gäst som blir för full/påverkad bäddar jag ner vederbörande i soffan och gör man inte det är man en någorlunda ond människa i min värld, passar man dessutom på att utnyttja den något utslagne, då finns det inga ursäkter!

princess, du kan ringa en kvinnojour och fundera med dom, du kan till och med ringa polisen och fundera kring skuld etc! anonym eller med syfte att anmäla. men i vilket fall som helst kan du ju inte fortsätta arbeta med den där jävla karln!

eMissen: (5 sep 2010 10:33)
nu inser jag att jag inte har nån koll på de snajdiga termerna, men att man kan ringa kvinnojour och polis bara för att fundera det vet jag då alldeles säkert.

-: (5 sep 2010 10:39)
polisen kommer säga att det är princess fel eftersom hon var full, och tackade ja till mer i glaset. så är det alltid. det är som att bli våldtagen då man är full, polisen gör nada.

-: (5 sep 2010 10:40)
än skyller på en att det är en egens fel.

eMissen: (5 sep 2010 11:22)
så är det alltid säger du? det ser jag gärna lite siffror på.

steinway: (5 sep 2010 11:29)
-: för det första så ska detta inlägg inte läsas med agg, skrivna språket saknar känslor, men jag är bara undrande.
Är man inte två om saken? Och om den ena personen förlorat lite fotfäste för en stund, är det då inte upp till den andra personen att ta lite extra ansvar? Och det där att princess tackade ja till mer i glaset, är ett automatiskt svar bara för att man inte säger nej? Måste man behöva svara? Är det inte bättre att isåfall få be om mer om man behöver det, för som jag förstod det så fylldes det bara på.

Din vän: (5 sep 2010 11:43)
Jag hoppas att du skiter i idioten som härjar här ovanför. Klart att du inte har gjort något fel. Det är din kropp och du bestämmer över den, vare sig den är fylld med sprit eller inte. Polisanmäl gubbfan, sen berättar du för hans chef och sen berättar du för hans fru. Sen sträcker du på dig och säger till dig själv att du är bra och att du har gjort en insats.

http://www.hopp.org/fa-hjalp/fragor-och-svar/

http://www.vardguiden.se/Tema/Sex-och-samlevnad/Vald-och-overgrepp/Sexuella-trakasserier/

Monchichi: (5 sep 2010 12:34)
-: Men om vi ser närmare på ditt resonemang lite här. Om jag rånar dig när du är på väg hem från krogen och du är lite berusad, ev full, då är det ditt fel att du blev rånad eftersom du var full. jag har ju fortfarande, enligt sunt förnuft och svea rikes lag, inte rätt att beröva dig din frihet och dina saker - oavsett i vilket läge du befinner dig i.

Singoalla: (5 sep 2010 14:51)
Den rånade har rätten på sin sida ovasett hur full han var. Men vad hjälper det, han blev likafullt rånad!

Monchichi: (5 sep 2010 23:35)
Singoalla> absolut men är det den personens fel? det var det resonemanget handlade om

Singoalla: (5 sep 2010 23:54)
Nej, givetvis inte, Monchichi. Det är den person som begår den felaktiga handlingen som har ansvaret. Man har alltid ansvar för vad man gör.

Tulo: (6 sep 2010 09:38)
Fy vad vidrigt!! Vilken jävla idiot!! Men frågan är ju om du ska anmäla eller ej! Jag skulle anmält det.. Men samtidigt så är det kanske svårt att dra gränsen eftersom du tydligen bott hos dem och då har man ju redan där tummat på förhållandet mellan chef och anställd. Men han hade verkligen ingen rätt att göra så, hur jäkla full du än var. Ingen människa har rätt att utnyttja andra som är svagare eller utsatta. Och missförstå mig rätt, jag menar inte att du är svag och utsatt generellt, men i stunden var du utsatt eftersom du mådde dåligt och hade druckit!

Han får banne mig stå till svars tycker jag! Han borde ha gjort det som var rätt och riktigt. Och det är inte samma sak som att mata i nån whiskey och vin och sen tafsa på dom!! Stor KRAM!! <3

Princess: (7 sep 2010 11:29)
Tack alla för stöd och råd... <3

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Princess
1061 ord
» Profil
» Hemsida
» Prenumerera
» RSS
» Ge Princess en ros

Princess senaste Ord

» I svartvitt eller grått
29 maj 2020 22:30
» Tagga livet
22 nov 2019 21:33
» Svammel
16 mar 2019 13:34
» 3-årskalas (och 39-årskalas)
3 mar 2019 13:22
» Tänk om...
23 dec 2018 17:42
» Hjärter Dam - Lasse?
18 okt 2018 20:41
» Äntligen! Tillbaka!
4 sep 2018 22:33
» Hej
15 feb 2018 21:19
» 2018! Hur blev det så?
31 dec 2017 23:55
» Keep going
16 okt 2017 22:21
» Yeay jobbet!
11 sep 2017 21:51

Dagens namn: Annika, Anneli
:: reklam ::