vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Princess

Snygg och sexig...

31 mar 2010 14:51
När man inte är nöjd med sig själv vill man ju gärna BLI det, för att känna sig snygg och sexig och allt det där. Må så vara att man kanske redan ÄR det, utan att förstå det. Min hjärna vet en hel massa saker som min kropp inte vet...

I alla fall, utifrån inställningen att jag är ful och inte duger som jag är har jag nu bokat in konsultationstid för bröstlyft + förstoring. Jag har haft x antal andra tider varav jag på den ena faktiskt kommit så långt som till operationstid, men jag avbokade den i somras. Vad jag är rädd för är ärren, jag vill inte ha fula ankarärr som gör brösten mer avtändande än sexiga... Nån som vet nåt om det?

Har även kollat möjligheter för hårförlängning och så vill jag ju naturligtvis hålla mina naglar snygga och fixade. Och köpa nya kläder är ett måste...

Jag avskyr att känna mig ful och underlägsen, jag vill vara snygg och sexig.
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


astrud: (31 mar 2010 15:20)
Fråga dig också ifall du kommer att känna dig snygg och sexig när du gjort allt det, och i sådana fall om det kommer att vara en bestående eller övergående känsla :)

nära: (31 mar 2010 15:29)
:( sexighet sitter INTE i stora bröst!

Princess: (31 mar 2010 15:36)
Nä, det sitter inte i att dom är stora, men att dom är fasta och inte hänger... Men sexighet sitter förmodligen inte i brösten alls... Om man tänker på rätt sätt alltså!!!

eMissen: (31 mar 2010 16:14)
så vitt jag vet blir inte ärren speciellt synliga nu för tiden. de lägger snitten på bra ställen! eller lyft kanske blir mer ärr förstås. men det ska du givetvis fråga om under konsultationen! det där är säkert individuellt osv.

vad man själv upplever som sexigt, hos en själv, är ju en stor jävla härva. det är klart man ska göra det man kan för att göra det enklare för sig. kan jag tycka.

Anne: (31 mar 2010 17:03)
Hmm, visst kan man göra det enklare för sig själv, men jag ställer mig frågande till om det verkligen är det man gör med ingrepp. Min känsla är att genom ett skönhetsingrepp säger man till sig själv att man inte tror på att man någonsin kan duga som man är, och att det är ett påstående som man sen aldrig kan ta tillbaka, man kan aldrig göra ingreppet ogjort. Det är ett sätt att svika sig själv sådan man är född och skapt. Sen behöver ju inte ens naturliga organiska kropp vara nåt man måste vara lojal emot, det är nog ganska individuellt vad man tycker om det. Men jag är så flummig att jag tror på att bli vän med sig själv istället för att låta någon annan anpassa en till ett tillplastat ideal.

Tintomara: (31 mar 2010 17:49)
Jag är böjd att hålla med Anne. Det finns ju också skräckexempel på sådana som fortsätter in absurdum att fixa och trixa med skalet utan att ändå nånsin bli nöjda.
Ur en nnan synvinkel tycker jag det är rätt hemskt att tänka på vilka resurser vi kvinnor (och för all del män också numera) lägger på vår kropp. Alla sprayer, krämer, lotions, foundations, lacker och dofter och ... ja, ni vet.
Särskilt retar det mig när de säger i reklanem att firma X:s vetenskpsmän forskat i 10 år och nu kommit fram till en formula blablabla... Kunde de inte gjort nåt vettigt i de där tio åren? För det är ju inte bara det vi betalar för skiten. Det ska forskas och tillverkas och marknadsföras och förpackas och transporteras och skyltas...
vi blir inte varken lyckligare eller vackrare tror jag, inte så mycket i alla fall. Inte så att det är värt det, varken om man tänker på miljön eller på all tid det stjäl. (Hur mycket tid har inte jag fötsplillt medan jag väntat på att mitt kära äldsta barnbarn ska "fixa till sig"? Och hon är vacker som en dag utan makeup, tro mig!

eMissen: (31 mar 2010 18:06)
men om man inte kan bli vän med sig själv? och om man kanske dessutom tycker det är roligt, som att skaffa en tatuering? kanske mår man inte bättre i själen, det är ju inte medicin, men saker och ting kan kännas lite lättare om man kan känna sig bekväm med sin spegelbild. jag vet inte. det är svårt att tänka så. visst vill jag också egentligen råda alla att vara restriktiv med alla former av skönhetsattiraljer och nöja sig med sig själva... men jag tror själv att jag skulle slippa mycket tandagnisslan om jag gjorde en bröstförminskning till exempel. säger jag det nickar många förstående och pratar om ryggen, och jo den är ju jobbig den med, men mest handlar det om att jag känner mig som ett par bröst med ben och jag gillar inte riktigt spegelbilden. men jag har funnit så pass ro med min spegelbild att jag vet att det inte är värt smärtan, för mig. när en kompis opererade bort all bröstvävnad, från a-kupa till inget, då blev det ju annat ljud i skällan i omgivningen. för hon hade ju inga fysiska men, kan hon ju inte ha haft, och hur kan man då ha rätt att göra sånt våld på sin kropp... våld för den ena behöver inte vara våld för den andra. det är svåra frågor givetvis.

Anne: (31 mar 2010 18:22)
Svåra frågor, absolut, och som jag sa så handlar det ju om hur man ser på sin kropp och sig själv och vad det är som gör en till det man är. Helt klart olika från person till person, alltså. Men om man inte kan bli vän med sig själv tror jag att det inte är operationer man behöver? Jag tror inte det är hängbrösten som är fienden i det läget... men jag vet inte. Det kanske funkar. Jag har begränsad erfarenhet i frågan.

Men sen finns det en solidaritetsaspekt i det också. Den som genomgår skönhetsoperationer säger att den inte duger som den är, och öppnar dörrar för att andra ska börja ifrågasätta om de duger som de är. Det är ett ganska kraftfullt statement, helt enkelt, detta att välja operation, det har efterverkningar för hela samhället. Varje person som låter operera sig för att de vill bli duga bättre trasar sönder det där ovillkorliga "du duger som du är" som vi trots allt försöker lära våra barn och varandra.

Sen kan jag tänka mig att det finns en skillnad mellan att genomgå ingrepp för att uttrycka ett annat själv och att göra det för att uppnå ett ideal. Vilket som är vilket kan man ju säkert diskutera både länge och väl, och till sist är det väl bara längst ner i sig själv man hittar svaret.

Aurora: (31 mar 2010 20:47)
Jag tycker att du skall göra det om du är säker på att du gör det för din egen skull och ingen annans.

Om du vill och känner att ett bröstlyft skulle förbättra ditt utseende och att du skulle må bättre av det så tycker jag att du skall göra det.

Intressant att alla har åsikter om skönhetsoperationer och tycker att de har rätt att döma andra människor efter något som är så ytterst personligt som den egna kroppen och utseendet på den.

mando: (31 mar 2010 21:58)
Måste man inte byta de där bröstinläggen då och då? Det låter jättejobbigt isåfall, tycker jag, och måste väl bli mer ärrvävnad? Eller har jag inte hängt med här?

I övrigt tycker jag inte så mycket mer än att det på ett större plan är för jävligt att kvinnor känner att de måste betala många tusen kronor samt en massa fysisk smärta för att operera sig till skönhet...
Men på det personliga planet, vad varje person bör göra eller inte, tycker jag inte nåt speciellt just nu. Jag tycker det är fel att lägga skulden på varje person som gör en skönhetsoperation - ser det mer som symptom eller verkan än orsak.

Anne: (31 mar 2010 22:04)
Ah. Princess, det är naturligtvis upp till dig vad du gör med din kropp. Det skulle aldrig falla mig in att påstå något annat. Att jag gått på som jag gjort här (och det var verkligen inte min mening att sätta mig till doms över dig på något sätt, det hoppas jag framgår) handlar mest om att jag uppfattade detta med x antal konsultationer osv som osäkerhet över huruvida du verkligen vill, och utan att försöka övertala dig på nåt sätt så ville jag framföra de perspektiv som jag spontant ser i frågan. Hoppas jag inte betett mig illa på något sätt, i så fall ber jag om ursäkt. :/

Aurora: Man har väl åsikter om lite allt möjligt? Är inte det sunt? Att mena att Princess ska göra det som känns bäst är också en åsikt, väl? Det har som sagt verkligen inte varit min avsikt att döma någon, och kanske borde jag inte ha gått lös i den här frågan i någon annans kommentarsfält. Oh well, we live and learn.

Tintomara: (1 apr 2010 00:12)
Jag vill inte heller såra någon. Alla gör ju på sätt och vis saker medsina kroppar. en del tränar och tränar för att det tycker att det ska vara vissa muskler här och där, andra permaentar och färgar håret eller lägger på sig kilon... eller evälter bort dem... så vem ser egentlgen ut som vår Herre hade avsett? Tror inte han hade tänkt sig att jag skulle väga som jag görö i alla fall, men vi fick ju en fri vilja, så...

eMissen: (1 apr 2010 01:00)
anne, det här med solidaritet är ett rätt orättvist argument tycker jag. ska man som kvinna automatiskt vara del av andras kamp? Varför ska vi vara så himla solidariska när det gäller våra kroppar? Vad hände med rätten till vår egen kropp?

aurora: Gör man ett ingrepp för snygghets skull är det ju för någon annans skull också. Man sminkar sig väl för andras skull, jag går väldigt sällan med smink när jag bara är hemma och drar fötterna efter mig. Det är roligt att sminka sig för andra. Den aspekten måste väl få finnas med även i operationer. det är väl inte så himla farligt om nån vill känna sig snygg inför sin partner exempelvis? Värre är ju om vi ska gå runt här i världen och låtsas att vi alla är snygga som av en slump. Sedan att "snygg" ofta definieras av rådande norm, ja va ska man göra. Se solidaritet ovan.

tinto: HAHA! herren är nog besviken på vad jag gjort med min fria vilja också.

Anne: (1 apr 2010 06:32)
eMissen, är det orättvist att det vi gör påverkar andra? Ja, det kanske det är. Men jag menar inte att det handlar om att vara del av en kamp, och jag menar inte att det handlar om att vara kvinna. Det handlar om att vara människa. Ingen människa en ö, heter det ju, och man fattar aldrig sina beslut i ett vakuum. Vare sig det handlar om vilken mat man äter eller skönhetsingrepp eller skogsavverkning eller vad sjutton som helst. Visst har man rätt till sin egen kropp, och vad man gör med den är absolut ens ensak. Men det är inte detsamma som att det inte påverkar någon annan. Sen är den här påverkan nåt man kan tycka att man vill ta ansvar för, eller nåt man väljer att ignorera, det är såklart upp till var och en. Som jag ser det är det ingenting som försvinner bara för att man väljer att blunda för det.

Sen är det inte upp till mig att bedöma när man tar ansvar och när man inte gör det, naturligtvis. Det kan säkert finnas väldigt vägrundade och socialt ansvarstagande skäl att genomgå plastikkirurgi också. Det jag framför är, av uppenbara skäl, min uppfattning av saker och ting. :)

Princess: (1 apr 2010 08:45)
No offence taken :)

Det är uppenbarligen en fråga som man kan tycka mycket om...
Men jag kan inte hålla med om att en skönhetsoperation måste sträva efter ett tillplastat ideal. Kan man inte bara vilja fixa till det man inte är nöjd med? Utan att man ska känna att man på något sätt skulle påverka omgivningen med att ingen duger som man är? Jag struntar i och för sig i omgivningen, vill jag operera mig så skulle jag absolut inte tänka att jag hade något solidaritetansvar. Men det är ju bara vad -jag- tycker, jag kan förstå att andra har andra åsikter.

Och som eMissen säger, tänk om man inte KAN bli nöjd med det man har? Jag tror verkligen inte att jag kan vara nöjd med mig själv, och förmodligen blir jag väl inte det efter en ev. operation heller, men jag är ganska säker på att känslan av att ha fina bröst skulle göra mig gott!

Om någon nu tänker att jag låter som en dum bimbo så är jag inte det, jag tycker bara att man kan väl fixa till det som man är missnöjd med om man har möjligheten (och pengarna). Det handlar inte om stora bröst, jag vill absolut inte ha för stora tuttar, bara såna som jag själv tycker är snygga, vackra, sexiga! Men det är inte säkert att jag genomgår det den här gången heller, det kan hända att jag ångrar mig. Fast om jag ångrar mig är det inte för att jag bytt åsikt i frågan eller kommit fram till att jag duger som jag är, utan för en massa andra saker som jag inte kan gå in på just här, samt rädslan för fula ärr.

Mando: Nej, man behöver inte byta ut inläggen då och då, kanske en gång framöver, om allt går som det ska!

eMissen: (1 apr 2010 10:32)
anne: hur skulle det inte kunna handla om att vara kvinna? vilken man skulle få stå till svars för hela mänskligheten för sina val? det här känns som en så gammal diskussion, som "tjejer som sminkar sig förstör för alla andra" och huruvida man får kalla sig feminist om man rakar benen. det är klart att mina val kan påverka nån annan, men ska det vara mitt ansvar hur andra reagerar? även om du håller det öppet att man själv för bestämma om man ska ta det där ansvaret eller inte, så upplever jag det som att du tycker att inte ta det ansvaret är dåligt. och det är det jag argumenterar emot. men jag kanske missförstår dig.

lejonhjärta: (1 apr 2010 10:40)
jag hoppas att du tänker igenom det en & tre gånger extra & funderar på varför du avbokat tidigare & fortfarande känner dig osäker så att du inte ångrar dig senare <3

Tintomara: (1 apr 2010 10:55)
Bara det inte är så att man tror att ens yttre har att göra med hur älskad man är. Att man känner sig oälskad och tror att om man blev vackrare nånstans skulle man duga bättre, förtjäna mer kärlek etc. Undermedvetet?
Nån som älskde mitt skal skulle jag inte bry mig om för fem öre - ja, alltså han kan få gilla mitt skal men han måst eälska det som är innanför, annars får det vara.

nära: (1 apr 2010 11:15)
jag vill fortfarande mest säga :( åt "utifrån inställningen att jag är ful och inte duger..." och det är inte en -dömande- ledsen min utan det är en uppriktigt ledsen min över hur sorgligt det är att någon ska behöva lägga sig på ett operationsbord och bli skuren i för att känna sig snygg.

oavsett om det är samhället, föräldrarna, kulturen, partnern, vännerna, spegeln som lurat i en att man inte duger, är det sorgligt. varifrån kommer självföraktet som gör att man fullt frisk utsätter sig för en operation? (som INTE kan likställas med att färga håret eller sminka sig, ärligt talat! en operation kan vara livsfarlig)

jag hoppas det inte låter som jag dömer dig princess? för det gör jag inte (jag vill själv ibland i ren desperation skära av mig armarna för att jag hatar, hatar, hatar dom i all deras fläskighet så jag tror jag förstår)

rent filosofiskt bara undrar jag vad det kommer ifrån, det där icke-dugandet. det där icke-sexandet. och jag tycker btw att man kan ta och läsa det här: http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.14317835 angående komplex och bröst.

min poäng är: gör som du vill! men kort hår, fula naglar, gamla kläder och hängbröst DUGER. DU duger!

eMissen: (1 apr 2010 11:44)
men fy vilket öde, att känna att man duger. ska det vara kvinnans mål för sin självkänsla? är det allt?

du kan inte utgå från att alla som gör bröstoperationer lider av självförakt.

Enbär: (1 apr 2010 11:48)
Principdiskussioner i all ära. Ditt inlägg från 1 februari (det som börjar "Fel fel fel...") känns väldigt smärtsamt att läsa, och ger en förförståelse som jag tycker flera kanske kunde tänka på. På det rent personliga planet alltså.

eMissen: (1 apr 2010 12:11)
stackars hanna som har mått dåligt så länge på grund av sina fördomar om silikon. det är som att kroppsförakt SKA vara del av kvinnors liv. man får INTE försöka lösa sina komplex. ALLA ska lida. ÅR UT ÅR IN även när en alternativ lösning finns.


lejonhjärta: (1 apr 2010 12:16)
men blir det inte en ond spiral om man använder sig av en alternativ lösning & sedan upptäcker att det ändå inte var det som var felet från början?

Princess: (1 apr 2010 12:26)
enbär: jag hade glömt att jag skrivit det, men visst, det är så det är, och det är min självkänsla som ligger till bakgrund för hela grejen. Jag har problem med mig själv och jag känner att alla andra är snyggare och finare. Och jag tror ju när jag tittar på det utifrån att jag nog står mig ganska bra i konkurrensen trots allt, men det går liksom inte in i mig. Jag har vuxit upp med inställningen att jag är tjock, jag gick ner 15 kg för några år sen och har sedan dess haft vissa problem med att ha en sund inställning till mat, och så vidare. Jag förstår helt enkelt inte hur jag ska kunna känna att jag duger om jag inte gör allt som går för att förbättra mig... Svammel svammel!

Sen tycker jag att det skulle vara underbart om alla kunde känna att man duger som man är, det är insidan som räknas och så vidare. Men jag tycker inte att operationer är fel på något sätt, vill man fixa till sig så är det bra att möjligheten finns. Och bakgrunden, att vi har ideal att leva upp till, javisst, men jag är inte tillräckligt djup för att ge mig in i diskussionen om huruvida det är rätt eller fel med dagens ideal, att kvinnor gör saker för sina män etc.

Jag är här, jag gör saker för att bli uppskattad och jag klamrar mig fast med näbbar och klor för att vara den bästa! Och en operation kanske skulle hjälpa mig framåt. I min lilla värld! Den stora världen där utanför vet jag inte om jag kan ge mig ut i...

Princess: (1 apr 2010 12:28)
lejonhjärta: Jag förstår hur du tänker och kan hålla med, men om man ändå vet att det inte är där problemet ligger från början, varför inte köra på och hoppas att det hjälper, om än bara litegrann! Det kan vara värt det!

Enbär: (1 apr 2010 13:00)
Sänder många kramar och hoppas att du kan hitta fram till något som fungerar för dig!!

Aurora: (1 apr 2010 13:17)
Jag skrev att jag tyckte att det var intressant att alla ( i allmänhet, inte bara här) hade och ville uttrycka en åsikt när det kommer till skönhetsingrepp.

Få människor kommenterar och känner att de kan diskutera andras "naturliga" kroppar men när det kommer till människor som ändrat på sitt utseende verkar det annorlunda.
Intressant fenomen, det är vad jag ville säga.

Och när det gäller att göra något för sig själv menade jag att viljan att göra det kommer inifrån en själv och inte är projicerad från exempelvis en pojkvän/flickvän.

Huruvid något någonsin kommer från en själv kan man också diskutera med tankepå att vi växer upp och socialiseras in till att tänka och tycka si eller så. Men när det gäller storleken på brösten så finns det många nivåer och tankar kring vad som anses vara det snyggaste.
Jag har exempelvis väldigt stora bröst och tycker inte att det är speciellt kul när alla kläder jag vill ha inte sitter som de skall, om jag inte har sport-bh under på grund av att jag fötts med e-kupor på framsidan. Jag upplever också att stora bröst medför mycket negativt i form av sexism och skitsnack.

Vad jag vill säga är nog att jag har svårt att se en bröstförstoring som något som skulle göra en person snyggare eller mer attraktiv. Men huruvida man gör sig snygg för sig själv eller omgivningen är en mycket svårare fråga som för mig är väldigt komplex. Lycka sitter inte i kropp eller utseende för mig. Är du olycklig i ditt inre tror jag att den känslan kommer att bestå oavsett vilka skönhetsingrepp du väljer att göra.

Den strukturella nivån och tankar kring varför vi känner att vi måste vara vackra och sexiga samt se ut på ett speciellt sätt - det gör mig ledsen och förbannad men är inte längre något som får mig deprimerad.

Anne: (1 apr 2010 22:24)
eMissen: "vilken man skulle få stå till svars för hela mänskligheten för sina val?" frågar du, och som jag ser det får alla män det. Och alla kvinnor. Allt vi väljer *har* konsekvenser för oss själva och andra. Självklart. De val vi träffar avgör obönhörligen hur världen vi lever i ska se ut. Det finns inget högre "De" som bestämmer hur världen ska se ut. Det gör du och jag och alla andra, genom att välja och välja och välja. Och det finns ingen högre instans som ställer till svars, heller. Det finns bara konsekvenser.

Ungefär så tänker jag.

mando: (1 apr 2010 22:41)
Anne: Klart att våra val påverkar andra människor, men jag tycker det är fel att skuldbelägga enskilda personer för att medverka till att upprätthålla patriarkatet... Vem kan säga vad som reproducerar könsmaktsordningen mest - de som väljer att göra en skönhetsoperation eller de som tar på sig en kort kjol, eller de som använder mascara eller höga klackar nån gång då och då?! Jag menar att det är meningslöst att skuldbelägga vissa kvinnor mer än andra. I stort sett varenda människa medverkar till att strukturerna återskapas, om och om igen...

mando: (1 apr 2010 22:47)
Alltså, det finns väl inga socialt ansvarstagande och välgrundade skäl att bära kortkort kjol heller? Eller att ha höga klackar? Bara för att det ses som mer okej?

Anne: (1 apr 2010 22:48)
mando: jag är inte intresserad av skuld, och för att vara helt ärlig är jag inte särskilt intresserad av patriarkat heller. Det är inte könsmaktordningen jag pratar om. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara vad jag menar så att det går att förstå. Ska nog tänka över det ett tag så dyker det väl upp i nåt Ord framöver, om jag får ihop´et.

Anne: (1 apr 2010 22:50)
...men framförallt är jag inte ute efter att skuldbelägga någon. Varför skulle jag vilja det? Vad i hela friden skulle ge mig rätten att portionera ut skuld till andra? Framstår jag verkligen som en så självgod person att du tror att jag tror det?

mando: (1 apr 2010 23:02)
Anne: Det var det här du skrev i ditt andra inlägg, som jag reagerade på: "Varje person som låter operera sig för att de vill bli duga bättre trasar sönder det där ovillkorliga "du duger som du är" som vi trots allt försöker lära våra barn och varandra."
Det tyckte jag lät rätt... hårt. Och orättvist. För varje person som rakar benen och sminkar sig gör väl det med i så fall? Och det, eller nåt annat sånt, gör väl nästan alla kvinnor nån gång? Vem kan säga vad som är värst? Så menar jag. Och jag tyckte det du skrev lät rätt skuldbeläggande mot just de som gör skönhetsoperationer. Är trött på sånt. Ser dock fram emot en utveckling av tankarna bakom. :)

nära: (2 apr 2010 13:09)
jag tycker att plastikoperationer är skit och hela den branschen sjuk (särskilt efter att just tillbringat nån timme framför kissies blogg).

jag tycker inte att det är ett dugg "öde" att känna att man duger, och jag tycker definitivt INTE att silikon är en bra "alternativ lösning" för den som har kass självkänsla. inte direkt så att man tvunget måste hålla silikon i ena handen och självkänsla i andra.

särskilt inte som princess själv säger att "Jag tror verkligen inte att jag kan vara nöjd med mig själv, och förmodligen blir jag väl inte det efter en ev. operation heller". där i ligger ju hela problemet. de nya tuttarna kanske är nice men ingen lösning.

n�ra: (2 apr 2010 13:14)
(suck. dålig självkänsla i ena och silikon i andra) (handen)

eMissen: (2 apr 2010 17:20)
nej inte lösning på självförtroendet, men en lösning på vad man tycker om sina bröst. princess skriver också "men jag är ganska säker på att känslan av att ha fina bröst skulle göra mig gott". jag har inte uppfattat det som ett försök från hennes sida att lösa alla eventuella problem, bara att bli av med känslan av att ha bröst som inte matchar hennes egna ideal. men givetvis är det nåt man väl ska fundera på innan man gör en sådan här operation, om man försöker lösa ett gigantiskt problem som inte egentligen har med ens bröst att göra, eller om man kan nöja sig med att få snyggare bröst. även om man kan ha större problem här i världen, måste man ju kunna få utföra små ändringar i sitt liv som kan göra små förbättringar vare sig det har nåt med stora problem att göra eller inte... inte för att jag tycker bröstkomplex behöver vara ett så litet problem iofs... så om princess vill ha snyggare bröst och har råd att få det fixat, why not...

Princess: (2 apr 2010 17:43)
Tack eMissen, jag tror du har förstått vad jag är ute efter!

Jag tycker absolut inte att skönhetsoperationer är skit, jag tycker det är ett bra alternativ om man har råd och lust att få nåt fixat som man inte är nöjd med! Just nu känns det som om det blir en operation, men jag är inte alls helt säker på det, vi får se, jag tar väl upp ämnet igen efter konsultationen :)
Kram på er!

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Princess
1053 ord
» Profil
» Hemsida
» Prenumerera
» RSS
» Ge Princess en ros

Princess senaste Ord

» Hjärter Dam - Lasse?
18 okt 2018 20:41
» Äntligen! Tillbaka!
4 sep 2018 22:33
» Hej
15 feb 2018 21:19
» 2018! Hur blev det så?
31 dec 2017 23:55
» Keep going
16 okt 2017 22:21
» Yeay jobbet!
11 sep 2017 21:51
» Försvinn.
3 sep 2017 21:26
» Snälla bli bra <3
13 aug 2017 22:00
» Småbarnsår
20 jul 2017 11:46
» Värmebölja
18 jul 2017 19:33
» Jag, livet, kylan
24 jun 2017 22:46
» Tiden går och går
19 jun 2017 15:52
» Hjärntrött...
7 maj 2017 21:13
» Ååååka pendeltåg...
27 mar 2017 17:38

Dagens namn: Naemi, Naima
:: reklam ::