vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Princess

Förklara en liter vatten...

3 mar 2009 07:48
Jag ringde till tele2 och frågade om jag kunde uppgradera mitt mobila bredband. Visst, det skulle jag kunna. Sen frågade jag (eftersom jag inte är så insatt i hur det förhåller sig med datamängd och sånt) vad det innebar att ha det ena eller det andra abonnemanget. "Det kan man inte förklara" sa killen på andra sidan luren. "Det är omöjligt att säga". Jag sa "okej, men då får jag fråga nån som kan förklara för mig så får jag återkomma då". Då blev han irriterad: "Det är ingen som kommer att kunna förklara det för dig, det är som att förklara en liter vatten". Punkt.

Jag tackade med min allra lenaste röst och avslutade med ett "idiot" när jag hade lagt på. Klart som fan att det går att förklara. Jag är ju inte korkad och förhoppningsvis inte han heller. Lite service-minded såhär på morgonen hade väl inte varit fel...
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Cocos: (3 mar 2009 07:50)
omg! pucko...det var alltså HAN som hade helt fel jobb när han inte kunde förklara det! byt operatör hade jag gjort på stört!

tigern: (3 mar 2009 08:22)
Vadå, med högre hastighet på bredbandet kan man skicka och ta emot data snabbare? Var det det som skulle förklaras?

Princess: (3 mar 2009 08:38)
det som skulle förklaras var ungefär hur mycket jag skulle surfa för att tjäna på att ta det dyrare alternativet, eftersom det billigare alternativet skulle betyda att efter ha använt upp en viss datamängd sänker dom hastigheten resten av månaden. (och då går det lååååångsamt, har jag nu fått veta, dock inte av mr. snorkig). han som skulle förklara menade att han inte kunde förklara hur stor en sida är, eftersom alla sidor är olika. Daaa, det vet jag också, jag ville bara ha ett ungefärligt utlåtande på vad jag skulle tjäna mest på, men han tog för givet att jag var korkad.

tigern: (3 mar 2009 08:45)
Okej, då var det lite mer komplicerat :) men ingen omöjlighet. Så ja; idiot. Dessutom bör han inte jobba med det han gör...

Garbo: (3 mar 2009 20:08)
Otroligt. Jag ringde dem förra veckan i samma ärende och fick det utförligt förklarat. Tänk att det ska vara så svårt för somliga att förstå innebörden av "kundservice" och "kundtjänst". :-(

Garbo: (3 mar 2009 20:09)
Förresten är det ju inte alls omöjligt att förklara en liter vatten...?!

tjernobyl: (3 mar 2009 21:24)
Äh, vilken snorkmagister du fick snacka med. Bry dig inte om honom, dina frågor är allt annat än korkade. Jag hade nämligen hans jobb för inte särskilt länge sedan (förvisso inte kundservice på tele2 utan på 3, men det ingick kind of i arbetsuppgifterna att ha bra koll på hur konkurrenternas abonnemang fungerar).

Jag antar att du har det som kallas för "tele2 mobilt bredband MIDI"? Alltså, att du betalar en avgift varje månad på typ 99 spänn, och att det i det priset ingår att du får surfa hur mycket du vill kostnadsfritt (även om de har rätt att sänka din maxhastighet efter att du laddat ned över 1gb data)?

Grejen är den att operatörerna i regel är rätt sneaky med att tala om att det de har en maxgräns på hur mycket de vill att man laddar ned. Oftast får man inte reda på det förrän man skrivit på avtalet (och vem lusläser egentligen avtalen?), och då har man liksom redan godkänt det hela. Att byta operatör, som cocos föreslår, är absolut en möjlighet (palla dryg kundtjänst to be honest), men tänk då på att du kommer att behöva ta en slutfaktura på de resterande abonnemangsavgifterna.

Hos tele2 fungerar det så att även om du uppgraderar till Maxi-abonnemanget, så finns det ändå en övre gräns på 5gb - larvigt, but watchagonna do.

En annan sneaky grej som operatörerna gör är att de hymlar lite med att hastigheten 6mbit/s (vilket gissningsvis är hastigheten som du har) är just MAXHASTIGHETEN - dvs., för det allra mesta så går det BRA mycket långsammare än så. Men det är egentligen inte särskilt relevant i det här fallet, utan mest bra att veta.

Jag gissar, med tanke på hans svar, att din fråga var någonting i stil med "hur mycket är en gigabyte"? Säg såhär: Om du ägnar dig åt fildelning (tänker främst på filmer, musik, spel), så går den där 1gb-gränsen åt SNABBT. Med snabbt menar jag riktigt jävla snabbt. Tänk en film och två-tre kvällars slösurfning, och sen snuddar du redan vid mållinjen. Även om du (eller den som nu använder abonnemanget) inte laddar ned filmer/musik/whatever, så tickar de där megabyten iväg rätt snabbt. Man brukar säga (dock med en rejäl nypa salt) att 5gb motsvarar ungefär besök 10 000 genomsnittliga unika hemsidor.

Du skulle inte tjäna någonting ekonomiskt på att uppgradera abonnemanget (förutsatt att du har det abonnemang som jag tror att du har), men om du tycker att hastighetsgränsen är jobbig så skulle jag nog mena på att det är värt uppgraderingen. Det blir ju trots allt alldeles ohemuligt långsamt annars.

Om du får för dig att byta operatör kan jag rekommendera just tre, det hymlas förstås lite grann där också (vilket jag sett från insidan), men några gränser på hur mycket man får ladda ned körs det inte med. Dessutom fick vi på kundservice bullar av chefen om vi var snälla. Det får man inte på tele2.

Mer om datamängd:
Med 1 GB kan du ladda ner ca 200 MP3 låtar, eller titta på SVT Play i ca 11 timmar, eller ladda ner över 280 digitala bilder, eller ladda ner en film med VHS kvalitet.

(Jösses, vad långt det blev. Hoppas det var till hjälp.)

Princess: (4 mar 2009 10:37)
åh TACK tjernobyl, du var säkert bra på ditt jobb :)och TREVLIG! Det är ju solklart med hur mycket jag -ungefär- skulle behöva använda bredbandet innan gränsen är nådd. Och det var ju inte omöjligt att klargöra, så tack igen!

Jag ska inte uppgradera just nu har jag bestämt mig för, jag har dock inte midi som du trodde utan det som var tidigare, innan mini, midi, maxi kom. Så jag får surfa upp till 7G, men maxhastigheten är lägre. Men här i stan så kommer tele2-bredbanden inte upp till max, så det känns inte nödvändigt att begränsa sig och betala mer, eller begränsa sig ens till midi, när jag har nästan likadand ändå!

Garbo: Nej, det är väl inte omöjligt att förklara en liter vatten? Men nu vet jag ju vad jag ska säga till mina elever när dom inte fattar vad jag säger ;)

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Princess
1061 ord
» Profil
» Hemsida
» Prenumerera
» RSS
» Ge Princess en ros

Princess senaste Ord

» I svartvitt eller grått
29 maj 2020 22:30
» Tagga livet
22 nov 2019 21:33
» Svammel
16 mar 2019 13:34
» 3-årskalas (och 39-årskalas)
3 mar 2019 13:22
» Tänk om...
23 dec 2018 17:42
» Hjärter Dam - Lasse?
18 okt 2018 20:41
» Äntligen! Tillbaka!
4 sep 2018 22:33
» Hej
15 feb 2018 21:19
» 2018! Hur blev det så?
31 dec 2017 23:55
» Keep going
16 okt 2017 22:21
» Yeay jobbet!
11 sep 2017 21:51

Dagens namn: André, Andrea
:: reklam ::