vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

PieceOfCake

Mangla.

17 nov 2013 17:13
Ibland vill jag bara köra över exet. Mangla honom. Platta till honom till. Jag visualiserar mig honom ligga där som en platt kartongfigur. Det hade varit underhållande.

Nej, jag menar inte att jag bokstavligt hyser någon form av längtan efter att ha ihjäl honom. Bildligt talat. Bildligt.

Han är så väldigt trevligt åt mitt håll nu för tiden. Med få undantag. Dock ignorerar han fortfarande små föfrågningar, om att hjälpa till att betala saker. Egentligen inga större saker.

I somras frågade jag om vi kunde dela på en flytväst. Han ignorerade det.

För två månader sedan frågade jag om han kunde tänka sig att betala hälften av vinteroverallen, vilket hade blivit 350 kr för honom. Han ignorerade.

I förrgår frågade jag om han kan betala hälften av dotterns krämer som hon har för sina eksem. Det känns orättvist att jag ska stå för den rätt stora kostnaden själv. Han ignorerade.

Nu är han väldigt intresserad av att få veta upplägget för julen. Fuck him, säger jag. Tänker han vara så jävla omedgörlig så ska han faaaaan få vänta på svar om julen. Nu har jag fått nog. Nog nog nog.

I fredags hade vi bestämt att han skulle hämta dottern senast 15. När jag smsar vid 14 och säger att nu är vi på väg hem, svarar han vid 14.30 och säger att han hämtar henne vid 16. Då tröttnade jag. Igen. För femhundratrettioelfte gången.

Först drog han sitt klassiska: Du visste att jag hade fler barn när du valde att skaffa barn med mig.
Sedan när handlade det om hur många barn han har? Det handlar om att han är självgod och respektlös mot alla och gör som han själv vill och vägrar planera saker förutom under pistolhot. Knappt då. Han skulle hellre dö, förmodligen.

Sedan hette det att om jag inte hade påbörjat den här "onödiga diskussionen hade han kunnat hämta henne kl 15." Eh va? Han sa ju redan i början av konversationen att han inte kunde hämta henne innan 16 för att han var tvungen att fixa praktiskt med de andra barnen.

Hans försök att vända på steken var så jävla tafatta att jag började skratta. Han kändes som en liten unge som försökte skylla ifrån sig på ett högst klumpigt sätt. ¨


Häromdagen diskuterade vi en sak jag beställt till dottern, över sms. Tre gånger upprepade jag att saken redan var här, så jag behövde inte beställa den, lika många gånger bad han mig beställa det. Det var som att han inte förstod vad jag skrivit. Och vid överlämning i fredags så överlämnade jag saken och han blev högst förvånad över att den redan hade kommit. Som att mina upprepade sms om att jag redan hade fått den aldrig existerat.

Ibland undrar jag om han har flera personligheter.


Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Fadern: (17 nov 2013 17:25)
Jag har också problem med min sons morsa, men efter lite mangel så fattar hon - hälften.

PieceOfCake: (17 nov 2013 17:29)
Jag lyckas inte ens med hälften!

Fadern: (17 nov 2013 17:52)
Knappt inte jag heller, men vafan. Jag vill att min son ska ha de bra även (fast: rättare sagt) hos sin morsa.

PieceOfCake: (17 nov 2013 19:19)
Jo man vill ju det. Att barnen har det bra. Det bör ju vara prio ett hos alla föräldrar. Suck.

Cocos: (17 nov 2013 19:33)
Vi kanske skulle dela på en asfalts-vad-det-nu-heter? Och du har inte hört den här: "jo men jag kunde ju inte gå med till sonens läkare för jag måste hem och mata katten"..aj fan..

PieceOfCake: (17 nov 2013 22:00)
Ja för fan Cocos! Och platta platta platta!

Haha, det där var förmodligen värre än att ignorera sms. Måste hem och mata katten, my god. Vad är det för fel på dem. Å andra sidan vägrade dotterns pappa att konsekvent behandla dotterns förkylningsastma på rätt sätt och han har aldrig träffat den läkare som hade hand om henne då. "För han visste redan allt, för han hade minsann en kompis med astma och han tänkte inte gå till läkare tillsammans med mig." Inte ens när det gällde dotterns hälsa. Det är att sätta barnen i första hand.

Yeah.

Cocos: (18 nov 2013 00:39)
Har vi samma karl att göra med här" NÄR han är förkyld ska medicinen sättas in"" ja i förebyggande syfte alltså då".." NEJ inte förebyggande utan NÄR han ÄR förkyld".."ja i förebyggande så innan alltså,det har vi alltid gjort på mitt andra barn".."NEJ N Ä R HAN Ä R förkyld! Dessutom är det 1. Inte samma sjukdom som din första unge har 2 ALLTSÅ INTE SAMMA BARN".. Behöver jag säga hur länge den diskussionen pågick, gå MED till läkaren när både jag och läkaren ber dig istället liksom.. för att inte prata om när han envist tjatade om att skaffa en NY katt trots att sonen är allergisk emot katter och det är " mkt olämpligt att skaffa katt" enligt läkaren och allt vett i världen då höll jag på att få hjärnblödning.. Idiot! Gör han DET ringer jag och skriker rätt ut till familjerätten!

Althea: (18 nov 2013 07:55)
Undra om vi tre har samma Pappa till våra barn?
Min favoritfras angående dotterns astma då hon var dålig och jag tyckte han skulle åka in: jamen hon är ju inte blå.

Cocos: (18 nov 2013 09:26)
Men OMG!! jag blir helt matt!

Tintomara: (18 nov 2013 10:05)
Alla kvinnor som inte fått barn än borde läsa vad ni skriver. För mig var "en bra pappa" högst upp på kravlistan. Önskar det fanns nån bra trollformel som kunde fixa lite vett i skallen på era ex.

Cocos: (18 nov 2013 10:26)
Problemet är att jag tror inte det hjälper för man tänker ju inte riktigt så när man väl står i det,innan man fått barn alltså. Man tror ju inte att en person ska göra så emot en,man tror att han ändrar sig när man väl fått barn. Det finns ju kvinnor som söker sig till män som är rena skitstövlar från början men man tror att man ska kunna göra om personen i fråga.Men jag har lärt mig att OM en man pratar illa om sitt ex så ska man dra öronen åt sig,självklart åt andra hållet också men pratar en man illa om modern till sitt barn så ska man vara vaksam som en hök för då ligger det minsann inte bara en hund begraven utan garanterat en hel kyrkogård. Alla historier har mer än en sida DET ska man tänka på

Althea: (18 nov 2013 13:16)
Jag trodde aldrig detta om mitt ex då vi träffades. ALDRIG. Men då var jag en annan människa och såg kanske inte det man bör se. För när man får barn, i alla fall jag, så ändras man. Då tror man någonstans att mannen också ska gå igenom samma dörr och bli mer mogen och ansvarfull. Sen står man där paff och inser att inget har ändrats för honom. Hade någon berättat för mig då hur han har betett sig skulle jag inte ha trott det. Never. Och jag tror både Cocos o Kakan säger nästan samma sak. Man utgick ju från informationen man hade då.

Tintomara: (18 nov 2013 13:28)
Så rätt, Cocos.

Fadern : (19 nov 2013 16:55)
Även mor kan vara en dålig förälder...

PieceOfCake: (20 nov 2013 10:19)
Så är det ju Fadern. En dålig förälder är ju inte per definition ett speciellt kön (en man). Det är nog bara lätt att bli lite insnöad i ens egna upplevelser, av den dåliga pappan, och så låter det som att dåliga föräldrar alltid är män. Det finns både män och kvinnor som brister fatalt i sina föräldraroller. Och avsett vilket är det alltid mest synd om barnet.

Tintomara: (20 nov 2013 14:08)
Visst finns det dåliga mammor också, så klart. Men en kille har lättare för att bara bidra med en spermie och sen dra. Inget behöver ändras för honom om han inte vill. Det sagt så finns ju också det problemet för manfolken att om de längtar efter barn måste de faktiskt hitta ett kvinnfolk som ställer upp på det. (Några enstaka kan få adoptera förstås, men det är ju en droppe i havet.) Vi tjejer kan bli inseminerade - eller gå på krogen rätt dag och plocka upp nån ifall man vill chansa...

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

PieceOfCake
109 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge PieceOfCake en ros

PieceOfCake har skrivit om

Galenskap smärta Insikt Vansinne Kärlek Livet

PieceOfCakes senaste Ord

» He´s not mine to keep.
12 okt 2018 17:59
» Början på slutet.
10 okt 2018 19:20
» Saknad.
1 okt 2018 21:42
» Ingenmansland
13 sep 2018 17:44
» Nu.
20 jul 2018 18:48
» Jag kvävs.
22 dec 2017 22:15
» En oändlighet.
18 dec 2017 15:36
» Inte min pappa.
3 dec 2017 10:41
» Döden.
26 nov 2017 20:50
» Frustration.
28 apr 2017 22:05
» Självföraktet.
21 apr 2017 23:16
» Sanslöst.
17 dec 2016 09:41
» Vad är det du inte förstår?
27 aug 2016 22:43

Dagens namn: Tekla, Tea
:: reklam ::