vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

PieceOfCake

Manodepressiv eller bara... Lycklig?

1 dec 2012 17:32
Jag och en vän har pratat om att vara lycklig. Eller ja, jag har nog tagit upp ämnet med flera människor under åren. De flesta hävdar att man aldrig kan vara rakt igenom lycklig. Att det alltid finns något som stör. Därmed hävdade de att de aldrig själva upplevt total lycka.

Jag vill påstå att jag har gjort precis det. Varit rakt igenom lycklig. Jag minns så väl en period, kanske 2006, då jag kände precis likadant som jag gör nu. Lycka. Glädje. Hela min själ genomsyras av känslan. Precis på samma ställe i mitt bröst där jag kände en kvävande sten när jag hade ångest, känns det nu som om det bubblar, gnistrar!

Tanken på manodepressivitet har ju slagit mig. Jag kanske bara är... Sjuk? Men jag vet ju att jag inte stämmer in på den profilen. Jag är bara lycklig! Jag vill att hela världen ska veta hur bra de är! Och alla jag älskar, ni är fantastiska och fina!

Nej, mitt liv är inte perfekt. Inte alls. Jag är inte speciellt rik, tvärtom. Mitt hem känns fortfarande relativt bristfälligt inrett. Jag trivs långtifrån alltid i den kropp jag själv skapat. Jag kuggade förmodligen tentan igår.

Men. Jag läser äntligen en utbildning som jag tror är rätt. Vår klass är helt fantastisk. En liten klass, med en brokig skara människor som jag tror kommer vara väldigt tajta om tre år. Jag har delvis accepterat mig själv som jag ser ut idag. Acceptansen får det att kännas lite bättre just nu. Och ger en möjlighet till förändring. Något så enkelt som att köpa några nya klädesplagg som passar klanderfritt just nu får mig att känna mig fin. Istället för att klä mig halvdant och ständigt drömma om kläderna i strl 36. Jag har accepterat att jag får köpa saker till lägenheten pö om pö. Och det kommer bli fantastiskt när det är klart. Jag saknat en partner. Någon att älska och skratta med. Nu jäklar ska jag dejta! Känslan av att gå till köket, brygga en kopp kaffe, ta fram några pepparkakor och sätta mig i soffan i VARDAGARUMMET med detta och titta på TV är underbar! Den här lägenheten får mig att må bra ända in i själen. Och som pricken över i:et ska nästan alla golv bytas ut. När jag har målat klart kommer det bli fantastiskt fint! Jag har dessutom en dotter jag älskar villkorslöst. Hon är kärleksfull, klok, omtänksam och kreativ. Trots att hon är ett litet monster ibland.

Många bäckar små! Tack, för att jag får må så här bra!

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Tintomara: (1 dec 2012 19:21)
Lyckan finns i våra egna huvuden. Vi måste bara ge oss tid att tänka. Tills vi hittar de rätta tankarna.

Althea: (1 dec 2012 20:00)
Hurra! Bättre manodepp än bara depp. Fast får man Johnny Depp kan man ju skatta sig lycklig då också :)
Lav ya <3

PieceOfCake: (2 dec 2012 00:44)
Men Tintomara, varför är det då så få som hittar de rätta tankarna?

Tintomara: (2 dec 2012 01:31)
Om jag visste det så vore jag rik!
Men det är nog många som inte ger sig tid. Alla verkar flänga runt och göra saker hela tiden. (Jo, man måste jobba och äta och tvätta och sånt. Så klart.) Men sitta och tänka utan dator, mobil, TV, bok etc, det är en annan sak.
jag gick en kurs i jobbet en gång som hette nåt med Thinking Improvement Program. Det handlade om att få barn och elever att tänka, men det var nog nyttigt för mig också.

Tintomara: (2 dec 2012 09:29)
En del av svaret är att man måste våga ställa viktiga frågor till sig själv - och besvara dem. Som om varför man vill vissa saker, varför vissa saker känns viktiga, vem man gör saker för egentligen, och annat sånt. Det går inte i en handvändning och det är förtås olika för oss alla.

PieceOfCake: (2 dec 2012 10:16)
Men, om alla flänger runt jämt och tex dator och mobil upptar mycket tid och det är en orsak till att människor inte sätter sig ner och bara är, då borde människor ha varit lyckligare förr? Eller?
Jag är själv en slav under tekniken. Jag har ägnat alltför mycket tid framför datorn. Nu är den dock halvtrasig och den står mest där. Hälsosamt tror jag. Men jag kan komma på mig själv med att vara tvungen att kolla mobilen femtio gånger på bussen på väg till skolan. Och likadant gör alla andra lite yngre.
Jag har oerhört svårt att slappna av. Och jag tror det beror på det ständiga informationsflödet och tillgången till det. Att ständigt vara uppdaterad och med. Kontroll tror jag, att inte missa något.

Ohälsosamt, ja. Stressande, ja.

Men någonstans i mig försöker jag vända på den skutan. Jag saknar det... "gamla". Jag läste oerhört mycket böcker för 10 år sedan och innan dess. Jag skrev meterlånga handskrivna brev om allt och inget. Och framför allt, jag fick tillbaka handskrivna brev, skickade via posten! Idag är allt så ytligt. Det går så fort. Utan eftertanke. Försöker jag skriva ett handskrivet brev idag känner jag hur stressen ökar. Det går långsamt och jag har bara en chans. Jag kan inte trycka på delete och börja om, om jag skriver fel efter två sidor.

Jag tror lite av min lycka handlar om att jag i tanken hittat tillbaka till lite av de "rötterna" och strävar efter att nå tillbaka dit. För det får mig att må bra.

PieceOfCake: (2 dec 2012 10:20)
Det är en del av mig helt enkelt, som jag faktiskt mådde bra av. Jag älskar att skriva (för hand). Och att läsa. Men jag tappade bort det.

Mitt mål är att kunna sätta mig ner, titta ut över livet och bara vara. Och kunna slappna av inombords. Det är något sådant jag tror jag uppnår i de stunder jag kan känna den totala lyckan. Jag låter nästan frälst eller hög, men det är en fantastisk känsla.

Stanna upp. Och ta tillvara livet.

Tintomara: (2 dec 2012 12:02)
Känner igen mycket av det där. Breven. Nu skriver jag till en person, och då på datorn.
Förr var kraven annorlunda och inte så många, men samtidigt var tillvaron mer svartvit. Det fanns mer absoluta rätt och fel.

PieceOfCake: (2 dec 2012 12:28)
Jag fick ett brev på posten för några månader sedan. Ett handskrivet sådant. Om jag tagit mig tid att svara? Nej. Men nu ska jag göra det.

Ett papper och en penna. Och jag. Inget mer.

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

PieceOfCake
109 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge PieceOfCake en ros

PieceOfCake har skrivit om

Vansinne Galenskap Insikt Livet Kärlek smärta

PieceOfCakes senaste Ord

» He´s not mine to keep.
12 okt 2018 17:59
» Början på slutet.
10 okt 2018 19:20
» Saknad.
1 okt 2018 21:42
» Ingenmansland
13 sep 2018 17:44
» Nu.
20 jul 2018 18:48
» Jag kvävs.
22 dec 2017 22:15
» En oändlighet.
18 dec 2017 15:36
» Inte min pappa.
3 dec 2017 10:41
» Döden.
26 nov 2017 20:50
» Frustration.
28 apr 2017 22:05
» Självföraktet.
21 apr 2017 23:16
» Sanslöst.
17 dec 2016 09:41
» Vad är det du inte förstår?
27 aug 2016 22:43

Dagens namn: Aurora
:: reklam ::