vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

PetG

Lets talk about sex..

8 jul 2012 23:28
Har en massa tankar kring kärlek, sex och hormoner som florerar runt i mitt huvud.

Jag och sambo har haft en härlig romantisk helg och jag noterar kontrasten i rollen som småbarnsförälder och partner *hmm*. Härligt att fylla tid bara för varandra, bubbel, choklad och hudkontakt. Nu har vi fyllt på kärlekskontot för en tid framåt.

Jag ska nu prova att äta p-piller... Har inte gjort det sedan jag var ungdom, och ung vuxen (måste inse att jag är vuxen nu..varken mer eller mindre..).. Nu är jag rädd för biverkningar och orolig för att gå upp i vikt, jag som redan har ångest när det kommer till min kropp vill inte öka på min vikt. Det känns som risken är att de där pillren är överflödiga när man sitter med ångest över extra kilon på kroppen, utan sexlust, deprimerad med humörsvängningar... Är egentligen inte så sugen på hormonella preventivmedel alls, men hittar inget bra alternativ... Några erfarenheter och tankar??

Sen skulle jag vilja göra en liten nyfiken poll här: Har Du någon sexleksak, och isf vad för någon?? Tror jag ska införa lite toys till oss vuxna nämligen..

Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Kit: (8 jul 2012 23:56)
Har en Mirena-spiral (hormonspiral) som jag varmt rekommenderar! Lika säker som sterilisering (!), byts vart femte år, och på de flesta brukar mensen avta och sen försvinna helt efter ungefär sex månader. Har aldrig varit med om något så härligt befriande! Hormonerna den utsöndrar är minimala, och håller sig mest till livmodern. För mig var det stor skillnad mot pillren, som påverkade bl a humöret och sexlusten.

Leksaker har jag och Käresta startat en samling av. Lite av varje - det är kul att prova nytt! Vibratorer funkar väldigt bra för mig, men det finns ju så många olika... Det finns en massa bra bloggar och sexshoppar som delar med sig av bra tips och recensioner! På rak arm kan jag till exempel rekomendera http://www.babeland.com/.

Se till att surfa runt, kolla in vad som väcker just er lust och nyfikenhet, och tänk på att det är värt lite extra för att få garanterad kvalitet som är snäll mot kroppen och miljön.

Althea: (9 jul 2012 04:35)
P-piller är själva fan. Satsa på en femCap eller pessar. Jag har det senare och har haft i flera år. Man kan ha inne den i 24 timmar så det är bättre än kondom. Jag gillar inte alla hormoner och fixar dem inte heller. Man äter piller för att kunna ha sex men tappar då sexlusten av dem. Nja. Googla femCap, finns en jättebra svensksida(www.femCap.se tror jag) och läs lite är mitt tips.

Mini: (9 jul 2012 08:37)
Jag har också hormonspiral och har haft i många år nu. Älskar den! Ingen mens, inget krångel. Och skulle du vilja bli gravid igen kan du bli det väldigt fort om du drar ut den.

lejonhjärta: (9 jul 2012 09:12)
Hormonspiral utan barn, alltså? Min kvinnoklinik vägrar i princip att sätta in spiral om man inte genomgått en förlossning. Eller så är det jag som inte kämpar mer för den när de säger nej så fort de olika alternativen tas upp.

Förutom det har jag testat det mesta: p-piller, minipiller, p-plåster och har för närvarande en p-stav insatt. P-piller fungerade inte särskilt bra för mig, minipiller som cerazette fungerade bra för humör och kropp men de oregelbundna blödningarna var sådär. P-plåster fungerade med humör, kropp, blödningar men hur jag än satte fast dom och vart jag än satte fast dom lossnar dom ändå i kanterna. Sedan i februari har jag haft en p-stav i armen och jag hoppades verkligen att det skulle fungera - slippa tänka på det i tre år och ha möjligheten att ta ut den när man vill ifall man vill försöka få barn. Den fungerar också toppen med humöret och kroppen men jag har nog haft blödningar VARJE dag sen februari. Det verkar som att man antingen blir helt blödningsfri eller ett blodmonster med p-stav. Det förstnämnda vore ju toppen men det sistnämnda är jobbigt som tusan. Man vet ju inte hur kroppen reagerar innan man sätter in den. Nu har jag bokat tid för att ta ut staven och ska testa p-ring. Fördelar? Låg hormonutsöndring på rätt område direkt, behöver inte komma ihåg ett piller hela tiden, relativt få biverkningar, bra skydd (även om man kräks är man skyddad tex jämfört med p-piller.) Det var det och staven jag tvekade mellan i februari och nu hoppas jag verkligen att det löser sig.

Anne(?): (9 jul 2012 14:15)
Vi använder kondom. Minimalt med förberedelser, ingen av oss behöver utsätta sig för mystisk kroppspåverkan, och man sprider inte hormoner omkring sig som slår ut både det ena och det andra hos vattenlevande djur. Win-win-win. Dessutom blir det inget kladd att överraskas av när man minst har möjlighet att deala med det. Finns i storpack på apoteket. :)

Jag åt p-piller när jag var yngre och har inte alls bra erfarenheter av det, typ konstant deppig-intebra. Vet dock att det finns folk som tycker att piller funkar jättebra, så det verkar vara olika. Dock det där med vattendjur, jag tycker det är värt att ta i beaktan också. Det är ändå schysst med fiskar som kan fortplanta sig.

Helia: (9 jul 2012 14:41)
Vi kör också med kondom. Det gäller bara att ha dem tillgängliga. :)

Kit: (9 jul 2012 15:13)
lejonhjärta:
(Hoppas PetG ursäktar sidospåret.)
Jepp! Fick min första när jag var 27. Talade om att jag varit i ett stadigt förhållande i åtta år och att vi inte ville ha barn. Det var allt som krävdes. (Det var på Södersjukhuset i Stockholm.)

mando: (9 jul 2012 17:59)
Åh, vad kul att du tar upp det här ämnet! Jag funderar över preventivmedelsfrågan varenda dag för tillfället... Jag har ätit både p-piller och Cerazette, mådde bra av dem, sen hade jag p-stav och precis som lejonhjärta hade jag då blödningar i flera månader i sträck... Vi har använt kondom de senaste åren eftersom jag inte vill få i mig mer hormoner i onödan, då jag har bröstcancer i släkten. Vi har tyckt kondom funkat bra, har många fördelar precis som Anne säger. :) Men nu när vi känner oss klara med barnafödandet skulle jag vilja ha något som är mer säkert, jämför man säkerheten så är ju kondom tyvärr ett av de mindre säkra alternativen och det gjorde ju inget så länge vi tänkte oss fler barn men nu vill jag verkligen INTE bli gravid igen... Har funderat över kopparspiral men med min gynekologskräck känns det inte som ett alternativ. Inte pessar heller. Så vad finns kvar liksom?? Kondom och sterilisering. Har helt allvarligt börjat överväga sterilisering, men maken vill att jag ska vänta i några år till ifall vi kommer på att vi vill ha fler barn trots allt... Jag sa okej, jag kan vänta till jag är 35. ;-) Men nu då, det är 4 år och vad gör vi fram tills dess? Jag tycker det här är skitsvårt.

charly: (9 jul 2012 20:33)
Jag gillar Mini-P, jag har käkat dem i drygt fyra år och har inga biverkningar (eller, jag tror inte det i alla fall). Åt Cerazette innan det, men de var fullkomligt inkompatibla med min kropp; jag hade blödningar tre-fyra veckor åt gången, och en vecka utan blödningar, istället för tvärtom...:) Men Mini-P är schyssta, enda nackdelen är att glömskemarginalen bara är tre timmar, men det är en vanesak.
Det var mina fem cent.

PetG: (9 jul 2012 22:44)
Åh, tack för allas tankar!! Vi använder kondom nu och jag tycker väl eg att det fungerar bra, utöver att jag är orolig för att det inte ska ge tillräckligt med skydd..så det är väl mest det att jag ofta går och väntar på att få mens bara för att vara säker..

Funderade på kopparspiral, men vill inte blöda mer än jag gör vilket tydligen är mer regel än undantag.

Kit: tack för tipset på länken! (och sidospår är alltid ok =) )
Ni med hormonspiral, gjorde det ont att sätta in den? Trots barnafödande bakom mig samt hög smärttröskel är jag supernervös för den här typen av smärta.
Lejonhjärta: jag vet fler med spiral som inte fött barn, så jag trodde inte det var ett problem, även om jag hört att det ska upplevas mer smärtsamt om man inte fött barn...

Althea: Hur säkert känns det med pessar? Känns som jag kommer ha samma oro för den som för kondom.. Vet jag verkligen att den sitter rätt?

Anne: Jo jag vet! Läskigt hur hormonerna påverkar djurlivet! (vilket gör valet ännu svårare...). Har någon sett filmen "Underkastelsen"?? Mycket skrämmande info! Se den!!!

Tror jag ändå bestämt mig för att testa det här med piller, men verkligen vara super kritisk och notera allt! När jag började med piller sist som 16 åring visste jag ju knappt hur jag mådde innan eftersom jag var så ung. Men tydligen kan flera biverkningar försvinna inom tre månader, så jag ska föra dagbok på allt från humör till vikt och sexlust och utvärdera det efter tre kartor..

Thanx!

mando: (10 jul 2012 00:59)
En svår grej med kondom tycker jag är risken för slarv. Jag är iallafall dumdristigt risktagande lite för ofta. "Bara lite", liksom... Heh. ;-/ Det är lättare med preventivmetoder som innebär att man tar beslutet att skydda sig vid annat tillfälle än när man är mitt uppe i det så att säga... Fan vad många gånger jag haft ångest efteråt och tänkt att jag måste skärpa mig. Visst, det är upp till honom att vara ordentlig också, men han brukar tyvärr inte vara svårövertalad. Därav tankarna på att kondom inte passar oss egentligen, den skyddar ju liksom inte bara för att den ligger snällt och väntar brevid i sängen. ;-)

Althea: (10 jul 2012 03:13)
Du känner om den sitter fel. Går inte att missa. Jag har kört med pessaret i många år och aldrig blivit gravid. Jag tycker det fungerar finfint. Men smaken är som baken

astrud: (10 jul 2012 07:57)
jag skrev en liknande text en gång här på ord och fick tips om billingsmetoden (i kombination med kondom eller annat vid äl). då slipper man helt hormonerna. hinner inte skriva mer nu, men googla om det låter intressant.

sodanismo: (10 jul 2012 15:45)
jag är VARM förespråkare av kopparspiral. jag blöder marginellt mer än innan, är det illa tar jag cyklo-f någon dag. har i övrigt inga som helst känningar av den. fick iofs mucka ganska mycket innan jag fick den, men när jag väl lyckades så var det bara att köra. nu sitter den i fem år, ingen hormonpåverkan, ingenting. jag trivs sjukt bra!

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

99 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge PetG en ros

PetG har skrivit om

känslor Ord bröllop gräl vänner Sex Vikt Yoga resa Mamma challenge sexsnack trött Nödord Relationer

PetGs senaste Ord

» Dröm inom mig
11 jun 2015 16:46
» Dimma.
28 maj 2015 21:41
» Bokhyllepersonlighet
6 dec 2014 21:22
» Tittarfråga 2
2 dec 2014 19:22
» Tittarfråga
17 aug 2014 11:43
» Närhet
7 aug 2014 01:30
» :5
20 jun 2014 23:24
» :4
19 jun 2014 19:48
» :3
19 jun 2014 19:45
» :2
18 jun 2014 18:12
» I did it! :1
16 jun 2014 20:55
» Yoga 100
16 jun 2014 19:59
» feminismfrustration
24 apr 2014 21:41
» hepp
10 apr 2014 21:33
» GGhhhaaa!
13 mar 2014 21:54

Dagens namn: Reinhold, Reine
:: reklam ::