vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Nitro

Okomplicerad kärlek

17 nov 2011 21:30
..verkar vara en invecklad sak. Just nu känns det som att det inte kommer bli något mellan oss, igen. Den senaste tidens dispyter har fått mig att återupptäcka vad jag inte tycker om i vårt förhållande.

Alla vänner jag har pratat med tycker att det låter som att hon överdriver eller är lite speciell eller något liknande. När de sagt det brukar jag sucka och säga mm. Och visst, jag är partisk och de får mest höra min version.

Av de två långa förhållanden som jag haft så har båda fått mig att först känna mig kär och glad och allt sånt, och sedan börjat må dåligt. Det är inte synd om mig, men förhållanden har börjat kännas mer eller mindre urholkade eller nedåtgående.

Hur mycket ska man kämpa i ett förhållande?

Gah!

En vän bad mig att verkligen känna efter inombords vad jag känner. När hon inte är här och jag tänker över vad jag vill och vilka egenskaper på en partner som jag uppskattar så tänker jag bara att jag inte tål de saker hos henne som jag stör mig på. Här är det personlighet, inte struntsaker.

Det är lätt att bli indignerad och tänka, äh jag är värd någon bättre. Men.. Jag har också brister, jag har gjort klantiga saker och trampat i klaveret. Jämför man med Tool Academy är jag en ängel, men i hennes ögon spelar det nog ingen roll. Men två.. Jag har läst att för att lyckas med ett förhållande så måste man se till att tänka positivt och boosta varandra, tänka på varför man tycker om varandra.

Ett knep som jag dock bara hört om är att man skriver ett minnesbrev som att ens partner dött, och tänker på vad man skulle sakna. Det är ju sånt som får mig att tycka om henne.

Men så finns allt det där andra. Hennes hårda kritiska stil som saknar ödmjukhet och förståelse. Jag kan förstå att hon blir sån om hon inte får precis den omtanke hon vill ha eller behöver. Men jag har så svårt för att tycka om någon som kastar hårda ord omkring sig istället för att bara vara vanligt ledsen.

Jag har en naiv tanke om att i ett bra förhållande går saker lite på räls, man mår jäkligt bra med varandra och boostar varandra.

I vårt förhållande tycker vi om varandra men jag väger alltid varje ord jag säger ifall det skulle kunna få henne att känna sig kränkt. Vissa säger att det inte är en bra bas i ett förhållande och jag kan inte säga emot. Jag vet aldrig när hon kan bli upprörd och vända sig emot mig. Jag har otroligt svårt för när folk i min närhet vänder sig emot mig, jag tar sånt hårt och jag har fått svårt att känna mig helt trygg med henne.

Så med det ska vi nu ha semester tillsammans och resa bort. I en liten svacka funderade jag på att avboka min del av resan. Det kändes fel. Men nu tänker jag mest på resan som sådan, och det där att vi ska försöka igen det råkar komma med som en grej på köpet.

Jag som hade så mycket energi på sensommaren. Då hade hon ingen energi. Nu börjar min energi svikta ordentligt och hon verkar ha någon mystisk energi för oss plötsligt.

Semester. Vem behöver semester?

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


astrud: (18 nov 2011 08:18)
kan man leva i ett förhållande där man inte känner sig helt trygg med sin partner - är det något att bygga på?

Tintomara: (18 nov 2011 18:26)
Det finns ju goda och dåliga sidor hos oss alla, och det är ju så klart bäst om man kan fokusera på det om är bra och överse med det sämre - för man är ju inte perfekt själv. Det sagt, så har vi ju faktiskt bara ett liv, och när det nu är så bör man ju överväga vad som är värt att lägga tid och kraft på.
I ett bra förhållande hjälper och stöttar man varann, behandlar man varann med respekt, visar förtroende, är ärlig - och så har man roligt ihop!

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

149 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Nitro en ros

Nitro har skrivit om

förhållande sommar jul Kärlek stress Skrivande vänner Dejting Musik Jobb känslor Inspiration internet flytt sömn

Nitros senaste Ord

» NaNoWriMo
23 nov 2014 18:50
» Skriva
24 sep 2014 22:07
» Om att bara bry sig lite
18 aug 2014 22:02
» Skrivpaus
14 aug 2014 22:38
» Life fact
2 jul 2014 22:39
» Igen
9 jun 2014 23:23
» Självupptagenheten
22 maj 2014 22:46
» Hopflytt och kyrka
9 maj 2014 20:43
» Ego
27 apr 2014 22:16
» Att höra av sig
8 apr 2014 23:08
» Vidare
30 mar 2014 22:24
» Gräl
14 mar 2014 00:03
» Lantlig idyll
5 mar 2014 20:03
» Ledigt
22 feb 2014 18:12
» Sålla
11 feb 2014 22:56

Dagens namn: Assar
:: reklam ::