vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Nitro

Lite upp, lite ner

14 nov 2011 21:19
Det har gått både upp och ner sista tiden med oss. Några dagar kändes det jääääättebra och solen sken extra starkt på oss! Sen kom en eller två dagar när vi triggade fram våra sämsta sidor hos varandra precis som förut i de gamla mönstrena. Jag hade naivt trott att jag skulle kunna bryta dem men det gick helt åt skogen. I stundens hetta så är personligheten och vanor starka.

Vi har ju diskuterat fram och tillbaka hur vi kan hantera såna situationer. Jag tycker de är jobbiga och har svårt att komma tillbaka på banan efter dem, hon tycker de är jobbiga men återhämtar sig snabbt. Jag vill jobba på en lösning men hon har tappat sugen för att jag inte kan bryta mitt mönster. Hon säger att hon har mognat men om hon nu hade det så kunde hon väl bjuda lite i de situationerna även om det tar tid för mig att ändra mina vanor. Istället ger hon upp och säger att nästa gång får det spåra ur hon tänker inte göra mer. Det tar tid för mig att ändra sånt här och hon kör med hårda bud.

Och så där håller vi på. Våra beteenden skaver mot varandra när vi ska diskutera känsliga situationer. Och sedan nya diskussioner om vem som ska ändra vilket beteende och vad den andra då ska göra. Och om det överhuvud taget är möjligt att ändra sina beteenden så mycket. Hon kan nog leva med de här bråken men jag tar dem så hårt och som man jag är tar det lång tid för mina stressnivåer att återhämta sig.

Min teori är ju att jag sällan återhämtat mig från de här bråkstress-situationerna. När det lugnat sig förut har hon ofta kommit med något nytt. Ingen har kritiserat mig så mycket som hon. Och män tycker inte om att bli kritiserade. Visst, ibland absolut, det är nyttigt, men inte för ofta och regelbundet. Förmodligen för att vi är så olika. Det har gått ut över många underliggande känslor; tryggheten, kanske också sexlivet.

Så jag tänker att det här är nog den avgörande saken. Om jag vill leva med henne måste jag kunna ändra den där hooken i mitt beteende, men så länge jag misslyckas så mår jag dåligt. Det borde ju vara motivation nog. Varför går det då inte?

Eller så är vi bara för olika. Vi kanske är såna som älskar varandra men inte fungerar på lång sikt. Men, hellre älska och kämpa, än ge upp och leva ensam. Kanske.

Och vi kommer aldrig kunna skaffa barn ihop. Alla säger att den grejen löser sig med tiden men det vet jag att det inte gör.

Det här skulle kunna bli början på en lång lista av läskiga saker hon tycker och har sagt, sånt jag har förträngt eller tänker att äh, lite får man väl ta på vägen. Men skulle jag bara titta på den listan så ser det illa ut. Och jo, jag har en sån lista på tabbar som jag har gjort också, ingen är perfekt.

Hade jag visat en sån lista för mig själv för några år sen, så hade jag nog förväntat mig nackdelar som att hon tar lång tid på sig i badrummet och hatar att diska eller så. Men allt sånt fungerar nästintill perfekt med oss. Och det är bra. Jag föll pladask i början för att hon var så annorlunda än mig, fascinerande och fantastisk. Nu är det de där skillnaderna mellan oss som blev problemet.

Trots att det ser mörkt ut så ser jag fram emot att vara ledig med henne. Och hur det än går med oss så kommer det vara det rätta.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

149 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Nitro en ros

Nitro har skrivit om

Depression Skrivande känslor flytt Jobb Kärlek sömn Inspiration jul sommar Pappa stress Relationer Dejting Musik

Nitros senaste Ord

» NaNoWriMo
23 nov 2014 18:50
» Skriva
24 sep 2014 22:07
» Om att bara bry sig lite
18 aug 2014 22:02
» Skrivpaus
14 aug 2014 22:38
» Life fact
2 jul 2014 22:39
» Igen
9 jun 2014 23:23
» Självupptagenheten
22 maj 2014 22:46
» Hopflytt och kyrka
9 maj 2014 20:43
» Ego
27 apr 2014 22:16
» Att höra av sig
8 apr 2014 23:08
» Vidare
30 mar 2014 22:24
» Gräl
14 mar 2014 00:03
» Lantlig idyll
5 mar 2014 20:03
» Ledigt
22 feb 2014 18:12
» Sålla
11 feb 2014 22:56

Dagens namn: Sibylla
:: reklam ::