vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Nitro

Tillbaka på ruta noll

11 sep 2011 15:47
Jag råkade läsa gamla sms från två år tillbaka och de innehöll en helt annan värme och passion mellan mig och henne än nu. Jag borde ju inte ha förväntat mig något annat med distansförhållande som sedan övergick i paus. Men jag är glad över att vi har så bra och varm kontakt som vi har nu.

Nu ska vi snart träffas igen och det kommer nog gå bra. Men innerst inne vet jag inte hur jag ska förhålla mig till situationen. Jag vill så mycket och hon är bränd och orkeslös. Mina vänner tycker att hon överreagerar och att jag tar på mig för mycket skuld.

Det var verkligen ett skitjobbigt beslut att behöva ta. Att välja mellan drömjobbet och förhållandet. Hamna inte i den situationen! Och välj inte jobbet om du har ett bra förhållande. Vårt förhållande var dock inte utan problem och jag hade många gånger mått dåligt över att hon kunde vara så hård och överreagera på saker som jag inte kunde förutsäga. Men man får ju ta det onda med det goda och uppskatta det man har. Och vad som påverkade mig undermedvetet är ju omöjligt att säga. Men jag tror att många av de där situationerna där hon attackerade mig sådär hårt och jag inte sa ifrån ordentligt grävde en osynlig grop. Och varför sa jag inte ifrån. Jo de gånger jag provade fick jag fler attacker och jag kan inte hantera sånt. Också något jag borde jobba på, både att säga ifrån och att inte ta åt mig av elak kritik.

Så jag försökte behålla både jobbet och henne. Trots att hon mådde dåligt av distansen. Om jag hade älskat henne fullt ut så borde jag väl inte ha gjort så. Då borde jag ha sett henne som min fina rena blomma som självklart skulle få all näring den behövde. Men nu tyckte jag att hon var lite krånglig som inte klarade ett vanligt distansförhållande. Om det nu finns något sådant som ett vanligt distansförhållande.

Hon kände sig oerhört sviken av att jag inte prioriterade henne före jobbet som jag faktiskt hade lovat. Ja det hade jag lovat. Och sen höll jag det inte. Och nu kan hon inte lita på mig på lång tid framöver.

Så nu har jag ett ickeförhållande och ett jättebra jobb som ger mig dåligt samvete för allt.

Jag borde förstå henne. Och det gör jag ju. Men jag frestas att bli min egen martyr också och hålla med om att hon överreagerar och älskar man varandra kan man ju lösa det tillsammans. Och lösa det tillsammans har jag försökt, det kan ingen förringa. Men hon har sin bild klar, som det brukar vara med henne, hur det ska vara och det enda som kan lösa det är en tidsmaskin.

En liten röst i mig säger, ok, ni har det bra och ni hade kunnat vara tillsammans i en trygg omgivning, men nu hamnade ni i dåligt väder och kunde inte lösa det. Olikheterna fick sin grogrund i konflikten och någonstans säger rösten då att det här kanske var prövningen som visade att resultatet mellan er är "nja".

En annan röst säger att kärleken vinner över det jobbiga. Kämpa bara på så kommer det bli bra. Och dessutom, om du älskar henne ska du vara med henne och det är huvudsaken. Börja inte överanalysera. Gör inte den där livsplanen med strategi för att hitta en lämplig familjekvinna. Lev i nuet bara.

Snart ska jag träffa henne och det kommer bli kanonmysigt. Och förmodligen kommer jag förvänta mig för mycket och bli besviken.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

149 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Nitro en ros

Nitro har skrivit om

Skrivande förhållande Pappa Mat sömn Kärlek Inspiration Depression vänner Musik känslor jul internet Jobb stress

Nitros senaste Ord

» NaNoWriMo
23 nov 2014 18:50
» Skriva
24 sep 2014 22:07
» Om att bara bry sig lite
18 aug 2014 22:02
» Skrivpaus
14 aug 2014 22:38
» Life fact
2 jul 2014 22:39
» Igen
9 jun 2014 23:23
» Självupptagenheten
22 maj 2014 22:46
» Hopflytt och kyrka
9 maj 2014 20:43
» Ego
27 apr 2014 22:16
» Att höra av sig
8 apr 2014 23:08
» Vidare
30 mar 2014 22:24
» Gräl
14 mar 2014 00:03
» Lantlig idyll
5 mar 2014 20:03
» Ledigt
22 feb 2014 18:12
» Sålla
11 feb 2014 22:56

Dagens namn: Torsten, Torun
:: reklam ::