vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

misan

lite vilsen

25 jan 2016 12:29

Ja alltså, det är Stockholm och det är jobb och det är livet, och jag vet inte vad jag ska göra, jag vet ingenting. Eller jo, jag vet att jag inte känner mig så instängd här. Jag vet att jag tycker om pulsen och möjligheterna. Jag vet att jag tycker om Stockholm väldigt mycket. Men jag är helt ensam här och har varit det i ett år nu, och jag är inget bra på att ta tillvara på Stockholm (och livet) ensam.

Jag vet inte om det där livet som jag föreställde mig kanske bara var en dröm. Det känns så väldigt långt bort, samtidigt som det känns väldigt nära; jag är ju här nu, där jag ska vara, där det händer saker. Om jag hade haft ett bra jobb nu, så hade jag inte tvivlat lika mycket, för jag har ju ändå inte så mycket kvar i gamla hemstaden, det var ju därför jag flyttade därifrån, vilket jag blev påmind om i julas när jag var där i ganska många (ensamma) dagar...

Men ja, det är ju det där med jobb. Det har varit stiltje hela hösten, vilket har fått mig att ifrågasätta vad jag har att komma med, men nu har jag faktiskt varit på ett par intervjuer för jobb som verkar bra och som jag tänker skulle kunna vara roliga. Eller ja, det senaste såg i alla fall bra ut på pappret, men kändes aldrig riktigt bra. Jag tänkte att det bara var rädsla för nytt och för att inte klara av jobbet, men det kanske inte bara var det, det kanske var magkänsla där under rädslan också. Så nu vet jag inte riktigt vad jag vill göra egentligen.

En väg jag skulle kunna gå är att frilansa på heltid. Alfred har väldigt mycket idéer om det och har försökt pusha mig åt det hållet hela hösten, av någon anledning. Jag tänker så klart att han gör det bara för att vara snäll, vilket inte är logiskt, för varför skulle han göra det bara för att vara snäll, men jag borde nog tänka på att det faktiskt ligger något i det han säger att han ser vad jag kan göra och att jag är en “soloflygare” egentligen... För alltså, det jobb jag gör för Alfred känns inte som jobb, utan bara roligt, och det tänker jag säger väldigt mycket.

Men om jag ska frilansa kommer jag ju definitivt inte in i något sammanhang här i Stockholm, då måste jag nog fundera på om jag verkligen ska stanna kvar här. Jag tänker att roliga kollegor är ganska viktigt för mig var jag än är. Å andra sidan ger ju frilansandet en otrolig frihet – tänk att slippa den där känslan som jag så ofta har på morgnarna när jag måste tvinga mig upp för att gå till jobbet och jag ifrågasätter om livet verkligen ska se ut så här... Jag räknade på hur många timmar jag skulle behöva fakturera för att klara mig och det var inte så många timmar som jag hade trott, det skulle bli ett väldigt skönt liv. Väldigt skönt.

Sedan är det förstås inte helt oproblematiskt att jag blir så beroende av Alfred, jag skulle verkligen behöva att inte ha honom i mitt liv alls, men jag tänker också att det känns dumt att jag ska backa från en sådan här möjlighet bara för att han är inblandad...

Så jag vet inte. Jag vet inte var jag ska vara och jag vet inte vad jag ska göra och jag känner mig stressad för att jag vill komma fram till något, vad som helst, NU. Jag har slösat bort så många år, det är dags att det blir bra nu.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Chichi: (25 jan 2016 21:32)
Kvällskurs på typ Berghs bara för att och för att knyta kontakter? Jag är som du, jag vill ha kollegor men det där soloflygandet börjar locka. Jag har en hemlis att berätta för dig men ditt kommentarsfält är inte riktigt det stället.

misan: (25 jan 2016 21:57)
Ja, jag funderar (och räknar) faktiskt just på kvällskursen Content Marketing... Men hallå, vaddå för hemlis? Skicka meddelande!

Chichi: (28 jan 2016 10:59)
Jag är ju inte medlem längre, jag kan inte det. Har inte du och jag mailat någon gång, har du kvar min adress? Jag hittar inte din adress i mailen.

Och gå kursen, sluta räkna ;)

misan: (28 jan 2016 15:47)
Ajdå. Jag visste inte att det inte gick att skicka meddelande om man inte var ordare (många "inte" där...). Och jag har relativt ny mail, så i så fall har jag inte kvar din adress. Men maila mig på min psedoadress: momisosanon@gmail.com

Jag behöver inte räkna mer... Jag upptäckte att det bara fanns som onlinekurs. :( Eller dagkurs så klart, men det har jag inte möjlighet att hoppa på.

astrud: (30 jan 2016 15:34)
frilansande + ha en arbetsplats i frilanskollektiv tror jag kan vara finfint. det bästa av bägge världar liksom. vet en ledig plats i ett sådant i bagarmossen (har jag för mig) om du skulle bo i krokarna.

misan: (2 feb 2016 11:26)
astrud: Ja så småningom. :) Jag har inte råd att betala för en kontorsplats än så länge... (Alltså, nu låter det ju som om jag har börjat frilansa, det har jag ju inte riktigt...)

Chichi: (3 feb 2016 00:27)
jag har mailat

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

misan
853 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge misan en ros

misan har skrivit om

Vänskap Sommar familj Kärlek Kärlek och Vänskap skola Husdjur Skola och Jobb Träning Högtider Resor och Andra länder vänner Livet Personligt Semester

misans senaste Ord

» jag vill inte ha vem som helst
11 jun 2018 09:19
» nu flyger jag solo
16 jan 2017 00:48
» 2017
7 jan 2017 02:13
» hejdå 2016
31 dec 2016 16:14
» det var ett tag sedan
6 nov 2016 23:41
» måndagsexemplar
25 jul 2016 21:03
» min version av mindfulness
14 jul 2016 14:58
» nu eller aldrig
2 jul 2016 21:21
» jag drömmer om nätter med dig
24 apr 2016 11:18
» saknad.
17 apr 2016 22:04
» tårar
27 mar 2016 21:55
» det där med morgnar
9 mar 2016 07:05
» första dagen
29 feb 2016 20:47

Dagens namn: Josef, Josefina
:: reklam ::