vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

misan

så här är det nu

19 okt 2010 22:42

För några dagar sedan skrev jag början på en Ord-text: <i>Det verkar som om polisen har fått tag på serievåldtäktsmannen nu, så jag kommer väl att återgå till mitt gamla orädda, dumma jag.</i> Men sedan läste jag i tidningen om ännu ett våldtäktsförsök. Och ett par dagar senare om ytterligare ett. Jag vet inte vad som händer i den här stan, det är helt sjukt.

Jag är inte lika rädd som jag var för en vecka sedan, men jag vågade ändå inte gå över stan i mörkret när jag hade tittat på film hos Guldfisken (jag tror att vi börjar hitta tillbaka till varandra igen) härom kvällen. Så det fick bli taxi, 60 kronor för 1000 meter - jag har inte råd att vara social fler mörka kvällar förrän jag får lön på måndag.
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


eMissen: (20 okt 2010 00:50)
jamen jag blev så jävla arg när polisen gick ut och sa "nu är gatorna säkra igen". vilken jävla bullshit! han de fångade var ju inte ens skyldig till alla våldtäkterna! de andra var inte lika allvarliga? inte så jobbiga? all is well, så länge det inte är en serievåldtäktsman i farten så är det inte så allvarliga våldtäkter de där som utförs one time only (får man iaf hoppas)?

jag tror inte det är nån större skillnad ur säkerhetssynpunkt, media vill bara skrämma dig och polisen är för korkad för att inte haka på. skulle man göra en karta över alla våldtäkter inom relationer skulle man ju vara rädd för att hälsa på killkompisar. ja riktigt så enkelt är det ju inte men risken att bli våldtagen är fortfarande ganska liten, glöm inte det! visst ska man väl vara försiktig med att tänka "det händer aldrig mig" men de flesta händer det ju faktiskt inte. det skulle mycket väl kunna vara så att det aldrig kommer hända dig någonting.

misan: (20 okt 2010 18:02)
eMissen: Jag tänker att om man har med en serievåldtäktsman att göra, så mer eller mindre vet man att det kommer inträffa fler våldtäktsförsök, till skillnad från andra våldtäktsmän som, även om de skulle begå fler våldtäkter, inte gör det med samma höga frekvens. Därför känns det bättre med 23-åringen häktad, jämfört med andra våldtäktsmän, för att man har satt stopp för någonting nu. Att en serievåldtäktsman anses farligare är väl inte en värdering av hur hemska hans våldtäkter är jämfört med andra, utan farlig i den mening att sannolikheten är väldigt stor att det kommer att hända igen.

eMissen: (20 okt 2010 22:46)
jomen att säga att kvinnor går säkra på stan är väl fortfarande att ta i, och då tolkar jag fritt där logiken fattas i uttalandena. har man väl börjat varna får man väl fortsätta, och lägga ner energi på att få fast de andra våldtäktsmännen också vore ju trevligt men det behöver visst inte polisen nämna. i det finns en värdering vare sig den är avsiktlig eller inte. de anonyma våldtäkterna får inte samma uppmärksamhet, och det är väl på gott och ont. man kan ju fråga sig om rapportering av ideliga våldtäkter triggar andra att börja, om så bara en gång. och hög frekvens eller inte, sannolikheten är fortfarande inte stor att det ska hända just dig eller mig något men givetvis får man vara rädd och även mindre rädd när 23-åringen är fast. jag ondgör mig mest över hur media och polis hanterar det hela, och vilka signaler det ger till oss.

misan: (21 okt 2010 19:53)
Jag håller inte riktigt med, media har skrivit om polisens utredning av de andra våldtäkterna. Om de har gjort det nationellt är jag i och för sig osäker på - jag har läst så mycket om allt, så jag kommer inte riktigt ihåg var jag har läst vad... Men om vi pratar om sensationsvärde, så behöver väl inte det vara samma som en värdering av hur hemskt brottet är? Kan inte sensationsvärdet ligga i ett ovanligt tillvägagångssätt eller extremt hög frekvens?

Jag tycker nog att risken är (eller har varit) onormalt stor, ja. I en ”vanlig” stad med några enstaka överfall, javisst, då är risken inte så stor. Ett par överfall på ett år och X antal kvinnor liksom. Men när det rör sig om nästan 10 gånger fler överfall, hur kan risken inte öka då? Kan man verkligen räkna matematiskt på sannolikheten i det här fallet, grundat på antal potentiella offer? Borde det inte snarare handla om hur många gånger man utsätter sig för risken?

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

misan
853 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge misan en ros

misan har skrivit om

Kärlek Livet Personligt Högtider Semester Jobb familj Träning vänner Kärlek och Vänskap Husdjur Vänskap Resor och Andra länder skola Skola och Jobb

misans senaste Ord

» jag vill inte ha vem som helst
11 jun 2018 09:19
» nu flyger jag solo
16 jan 2017 00:48
» 2017
7 jan 2017 02:13
» hejdå 2016
31 dec 2016 16:14
» det var ett tag sedan
6 nov 2016 23:41
» måndagsexemplar
25 jul 2016 21:03
» min version av mindfulness
14 jul 2016 14:58
» nu eller aldrig
2 jul 2016 21:21
» jag drömmer om nätter med dig
24 apr 2016 11:18
» saknad.
17 apr 2016 22:04
» tårar
27 mar 2016 21:55
» det där med morgnar
9 mar 2016 07:05
» första dagen
29 feb 2016 20:47

Dagens namn: Alexander, Alexis
:: reklam ::