vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Mini

Ett bloss och jag är tillbaka.

12 nov 2013 11:45
Jag hittar ett paket med cigaretter. Ingen aning om hur de hamnat hemma hos mig. Jag tittar på det. Tar fram tändstickor och sätter mig på trappen. Plockar fram en och sätter den mellan mina läppar, tänder tändstickan med ett beslutsamt drag mot det sträva pappret. Den pyser till och flammar upp. Jag sätter den mot cigaretten och drar in andan. Den glöder till och en grå strimma av rök stiger upp mot taket. Jag drar in ett bloss, drar ner det i lungorna och håller några sekunder. Med ens flödar minnena över mig. Vi är i fjällen. Svettiga efter att ha älskat i timmar på golvet framför brasan. Vi ligger i varandras armar, kärleksorden rinner så lätt mellan oss. Känslorna är lika nakna som vi, inga förbud, inget som inte kan sägas eller släppas fram. Hans hand mot min hud, runt mitt bröst, runt mitt hjärta. Han håller det så försiktigt men samtidigt krossar han det. Några få nätter som måste innehålla ett liv av känslor, för några dagar är allt vi har. Jag drar ett bloss till och känner hur jag är där igen. Doften, smakerna, känslorna och närheten till honom. Så länge sedan. 1 ½ år sedan. Hur kan det gripa tag mig fortfarande? Jag är ju så långt därifrån och har bestämt mig för att jag måste gå vidare. Hur kan jag fortfarande landa mitt i den smeten av lycka med ett enda bloss från en cigarett. Jag gillar ju inte ens cigaretter. Vi delade på nån cigarett ibland han och jag. Och just då så passade det så bra. Även om ingen av oss egentligen rökte.

Nu ser jag en symbolik med cigaretten. Jag är som den. Han flammade upp som tändstickan när den dras mot det sträva pappret, han nuddade mig och flammade upp, en låga som brann så starkt. Han nuddade mig och jag började glöda. Han andades in mig, och lika snabbt som han gjorde det började min tunna strimma av rök stiga uppåt. Jag började läcka i samma stund som han drog sitt första bloss av mig. Varje gång hans mun nuddade mig, så glödde jag. Varje gång hans mun släppte taget så falnade glöden lite tills han kom tillbaka för ännu ett bloss. Men tillslut tog jag slut. Och han slängde bort mig. Jag glödde ännu ett tag efter han hade trampat på mig där i gatstenen. Tillknycklad men ändå med drömmen om att han skulle ta upp mig igen. Vilja se mig glöda igen. Men när jag var slut och bara filtret var kvar så fanns det inget mer för honom att hämta. Då gick han tillbaka till sin fru, som ger honom det jag inte fick. Kärlek längre än en cigarett eller två.

Jag tittar ner på paketet, drar ett bloss till. Rökning dödar står det på paketet i stora svarta bokstäver. Ja, på flera sätt än bokstavligen tydligen.

Jag undrar var han är nu. Om han i detta nu tänker på mig. Fast jag vet innerst inne att det spelar ingen roll. Han kommer aldrig att bli min. Jag är bortkastad och hur jag än försöker hade jag aldrig mer vågat låta hans mun snudda vid mig.

Jag släckte cigaretten efter 4-5 bloss. Nu ligger jag på min säng och skriver detta. Hjärtat är lite ondare än vanligt. Men inte alls så ont som det har varit.
Jag tänker på honom, hur jag älskade honom. Hur jag kunnat ge allt jag är, och lite till till honom men han ville inte ha det.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Althea: (12 nov 2013 12:01)
<3

Semla: (12 nov 2013 20:57)
<3

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Mini
280 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Mini en ros

Minis senaste Ord

» Jag blev så dum av dig.
7 dec 2021 10:08
» Precis vad jag behövde.
2 jul 2021 18:11
» Mitt liv.
9 maj 2021 23:46
» Jag sträckte ut handen.
9 maj 2021 22:51
» Min vän från längesen..
6 maj 2021 00:00
» Jösses.
13 aug 2020 16:35
» En jul för länge sen.
26 dec 2019 09:22
» Var är min gräns?
14 maj 2019 20:02
» En doft och jag är tillbaka.
30 dec 2018 19:47

Dagens namn: Amalia, Amelie
:: reklam ::