vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Mini

Förnuftet får vinna..

1 feb 2010 19:35
Idag träffades vi igen. Det hela började med att vi satte oss i hans soffa och pratade lite och kom fram till att detta vi har hållt på med är inte rätt imot varesig oss eller min man. Lite mys och gos blev det ändå. Det värsta är väl att det är goset som jag egentligen gillar mest. Han satte på min favorit cd och jag bara njöt. Man känner sig så trygg när man ligger hos honom och det är ju egentligen underligt att man ska känna att man behöver det när man nu ändå har en man. Han tyckte jag såg lite ledsen ut och det stämde nog. Tillslut åkte jag ändå därifrån. Han skickade ett sms att han kände min doft på sig. Undrar vad det är som gör att den närhet jag fått ifrån honom senaste tiden är nått jag behöver. Det är ju faktiskt inte så att vi gjort så grova grejer egentligen. Lite kramar och en och annan kyss. Men nu så ska det alltså vara slut med det. Självklart det som är rätt och riktigt! Men ändå kan jag inte låta bli att känna mig ledsen!
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


cd: (3 feb 2010 02:35)
Du tror du har en man? Det är kanske han som tror att han är din man. Men i och med att du bedragit honom så är han inte din man. Tror du att han vill ha dig om han visste vad du gör, när du beter dig som ett äckel. Och vad är det för äckeltyp du träffat?

Du får ju göra slut först då, innan du ska börja vela med nån annan.

Yuck...

Mini: (4 feb 2010 00:47)
Det klart att det är jättehemskt att man kramar och kysser någon annan. Men mer än så har det inte varit och kommer inte heller att bli. Jag är väl helt enkelt inte mer än människa..

cd: (5 feb 2010 01:24)
Människa, en falsk och dold människa? Eller bli äkta och sann?

Om du nu tycker "mer än så har det inte varit", så kan du ju tala om det för honom du kallat din man.

Det som inte berättas säger själen ändå, och den själ som lyssnar vet då, medan tankarna tärs.

Såna som tycker att man ska hålla tyst om saker, är bara såna som tänker på egot, det är inte för nån annans skull, enbart för den egna.

astrud: (5 feb 2010 05:55)
på den sista punkten där vet jag inte om jag håller med dig cd. jag kan komma på många sammanhang där man håller tyst om saker för andras skull och inte för sin egen.

Tintomara: (5 feb 2010 06:17)
cd: Du verkar ha väldigt lätt för att döma. Det står endel bra iBibeln om det... indianerna tyckte att man inte ska döma någon förrän man gått tre mil (eller var det tre dar?) i hans mockasiner - det är ungefär sammma tankegång.
Du verkar se allting väldigt svartvitt och vara ganska överspämd, cd.
Mini, du har gjort en erfarenhet. Kanske kommer något bra ut av detta fast det verkar jobbigt just nu.

hj: (5 feb 2010 08:42)
Jag läser dig jättegärna, välkommen i efterskott!

Tintomara: tänka sig att indianerna också får vara med på ett hörn i Bibeln ;-)

Tintomara: (5 feb 2010 18:27)
hj: LOL

cd: (5 feb 2010 19:44)
Jo, visst är det egot som styr. Egot väljer "otro", det var väl ingen som tvingade henne till det?
Och Tintomara, nej jag ser inte svartvitt. Såvida inte minis "man" också hållit på och snurrat runt, så fråga då istället vad han skulle tycka om det. Skulle han se svartvitt, om han då lämnade henne, vilket är en vanlig följd att folk gör, om dom inte olyckligt fortsätter och försöker "lappa ihop" men det ska nog mycket till då.

Beträffande bibeln, vad har det med detta att göra, f ö står det där om otro och att du ska inte ha begär till andra etc dvs det döms ju ut där, att det inte är ok och det är det inte heller, det är ett resultat av något dåligt och att det ofta blir sämre av det.

Man ska inte göra mot andra som man själv inte vill bli behandlad, må vara knepigt ibland, men så är det.

Tintomara: (5 feb 2010 22:58)
cd: Jag tycker du är väldigt fördömande i dina kommentarer. Det är lika fel som att vara otrogen. Båda delarna omnämns i Bibeln liksom den gyllene regeln: Allt vad i viljen att människorna skola göra eder det gören I och dem. Precis vad du skrev sist i din senaste kommentar, så nog har Bibeln med detta att göra.
Frestelser tillhör livet och att handskas med dem är inte alltid så lätt. Jag tycker Mini verkar ha resonerat klokt.
Har du, cd, akdrig gjort något som du borde låtit bli?
Förutom att skriva elaka kommentarer, då.

Tulo: (6 feb 2010 10:06)
cd: Det måste vara härligt att vara en person som aldrig gör fel och kunna vara så fördömande mot andra som då inte är lika perfekta som du! Men det finns ju inget tråkigare än perfektion vad det än gäller..

e: (6 feb 2010 10:49)
känns som den här typen av otro är något som kan träffa olika människor olika hårt. och göra en lite fördömande.

det är också skillnad på att tycka att man själv är Perfekt och att tycka att man ska sluta äckla sig med någon annan om man har man (eller i alla fall tala om att man gör det). kan jag tycka.

cd: (6 feb 2010 19:18)
Tintomara, i Minis inlägg har hon varit otrogen samma dag, och har kommit på "insikt" några timmar senare. Det verkar inte helt realistiskt. Snarare inte troligt alls. Mer som det anas som skrivet mer i en intellektuell stil.

Vad jag gjort själv spelar ingen roll, inget som jag isåfall nu försvarar. Men jag har aldrig själv varit i nåt liknande, där jag hade kunnat skriva som Mini här, att "jag bara njöt" mm. Att skriva om det, så dubbelt. Njuta av att vara otrogen?? Ingen ånger? Nej, ingen ånger då för hur skulle nån njuta med ånger. Ganska klart tycker jag, är att Mini inte verkar hysa några adekvata känslor för sin "man", det kan på sin höjd isåfall vara helt kluvet, typ ha hela kakan etc.
Mini får givetvis göra som hon vill, men att inte säga till den man lever med, om nu nån insikt gjorts, mer än svinigt, det går inte att komma undan. Jag tror inte på såna där råd som man ser ibland att liksom hålla tyst och sen låtsas som inget, jag tror det vibbar igenom undermedvetet ändå och gör illa.

Och nej, jag likasom andra, är inte perfekt, jag har inte påstått det, men det är typiskt att vissa människor frångår ämnet med dylika påståenden för att liksom mer rättfärdiga, eller avdramatisera.

Tycker jag.


Monchichi: (7 feb 2010 01:18)
Men detta är väl ett begär som vilket annat som helst, i detta fall blev det inte tilfredställt där från den parten som förhoppningsvis skulle utföra det jobbet så att säga. Men för en stund kan vi bara fokusera på detta med begär. Det blev inte tillfredställt där det var tänkt och så kom det från ett annat håll och chansen togs. Oavsett vilket begär det handlar om när det kommer till begär som även gör oss eller någon annan illa, finns det oftast en självkännedom med och det är väl där det ligger någon slags spänning, gissar jag på. Vetskapen om att det är fel men att göra det ändå. Själva njutningen ligger väl inte i detta fall i att vara otrogen utan att få saker tillfredställt? Valet av hur och var Mini valde att få tillfredställelsen, kan man kalla vid ord som otrohet beroende på vem det är som gör defenitionen så att säga (eller vems mockasiner man går i ;))
Om det handlar om att komma till insikt så skulle det ju också vara så att så fort vi vet att det vi gör är fel, så skulle vi sluta med det. Sanningen ser sällan sådan ut.

Monchichi: (7 feb 2010 01:22)
Bra att posta innan man är klar menmen, det var bara en reflektion utan att definiera vad som är i den specifika situationen. Ovan står det nåt i en kommentar att det skulle vara okej att strula runt om mannen skulle göra det, jag undrar lite: Har jag rätt att bete mig illa mot en person som beter sig illa mot mig? Har inte jag samma ansvar gentemot mig själv och min omvärld oavsett?

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Mini
266 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Mini en ros

Minis senaste Ord

» Hur gör man?
11 okt 2018 17:29
» Althea, var blev du av?
19 apr 2018 21:19
» Ingenting varar förevigt.
10 mar 2018 00:22
» Han lockar och pockar..
30 jan 2018 18:29
» Mini 2.0
21 sep 2017 22:11
» Livet en dag i taget..
19 jul 2017 11:19
» Våga tro.
29 dec 2016 17:48
» Jag erkänner.
16 sep 2016 18:51
» Lite orolig blir jag.
17 maj 2016 15:08
» Precis som jag trodde..
13 apr 2016 19:17
» Julen är här.
21 dec 2015 08:26
» Jag ser ljuset.
18 nov 2015 11:24
» Kontrollbehov..
12 sep 2015 10:07
» Tiden, var tar den vägen?
7 sep 2015 09:24

Dagens namn: Sten, Sixten
:: reklam ::