vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

mando

Vecka 29, och tankar om gravidkläder

28 feb 2012 16:27
Vecka 29 börjar idag! Yippiyey, nu börjar det kännas som att det närmar sig. :)

Jag trodde att jag inte skulle behöva köpa några nya gravidkläder denna gången, eftersom jag hade sparat dem jag hade under första graviditeten. Tji fick jag!

Jag har fått köpa en ny vinterjacka eftersom jag inte kunde knäppa min vanliga längre. Trodde inte det skulle behövas eftersom jag bara ligger 1 ½ månad "efter" jämfört med förra graviditeten, och då kunde jag ha samma jacka hela vintern utan problem.
Jag har varit tvungen att köpa nya byxor också, har redan vuxit ur ett av mina två par gravidjeans som jag hade.
Sen när det blir varmare hoppas jag att jag kan komma i mina linnebyxor i gravidmodell som jag hade jättemycket på slutet förra gången.

Och så har jag fått köpa några nya gravidtoppar dessutom. Nu är jag så stor att jag inte kommer i några av mina vanliga kläder längre, inte utan att se ut som om man försökt göra korv av en hel flodhäst iallafall.
Ok, det finns några enstaka vida eller väldigt stretchiga klänningar, tröjor och blusar som jag kommer i, men det börjar ändå se fånigt ut för de är i regel för korta framtill nu. Förra gången var jag ju faktiskt ledig (sommarlov + hel sjukskrivning) längre tid på slutet, och då var jag ju mest hemma och skrotade och det var väldigt varmt, så jag kunde ha på mig "vad som helst". Spelade ingen roll om det egentligen var lite för kort eller lite för tajt, det var ingen annan än min man som såg mig. Nu har jag fått inse att läget är annorlunda och att jag behöver fler gravidkläder som man kan visa sig i utan att skämmas, ända till slutet...

Så i helgen var vi ute och shoppade lite vårskor och bebissaker, och då passade jag på att köpa några gravidtoppar och dito linnen. Blev dock som vanligt besviken när jag provade, eftersom de flesta gravidkläder inte är gjorda för folk med en kroppsform som min. Dvs ganska smal i övrigt men med en bebismage lite över genomsnittet, som sticker ut mycket. Jag minns att jag hade precis samma problem att hitta kläder under förra graviditeten och var väldigt förgrymmad över det. Jag levde tidigare i villfarelsen att "mammakläder" hade gigantisk plats för magen och skulle passa ALLA, men de flesta gravidkläder blir alltså för SMÅ för mig de sista månaderna! Är det inte konstigt?! Jag måste gå upp minst en storlek för att magen ska få plats, men då sitter plaggen inte snyggt över axlar, armar, halsringning, byst, osv. Det är väldigt få gravidplagg som funkar på mig. Känns aptrist.

I mitt nästa liv ska jag bli kläddesigner med inriktning på gravidkläder, och så ska jag göra kläder som passar alla olika kroppsformer!

***

Hehe, detta inlägget blev lite babbligt och ytligt känner jag, men det är ju skrivet för min egen skull... ;-)

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

mando
515 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge mando en ros

mando har skrivit om

Gravid Bakning Jobb bröllop känslor Kärlek Barn

mandos senaste Ord

» Mer om hårtvätt
30 apr 2013 22:39
» Pip
17 apr 2013 23:49
» Nån som provat NoPoo?
21 mar 2013 14:29
» I will if you will!
9 mar 2013 23:00
» Delar vidare det här
6 mar 2013 14:24
» Siena
23 feb 2013 23:13
» Mål-lös
24 jan 2013 17:05
» Fortfarande deppig mamma
5 jan 2013 08:50
» Säger som Anne
21 dec 2012 04:35
» Glad bebis men deppig mamma
1 dec 2012 01:03
» Tittar på foton
19 nov 2012 21:07
» Sparkade ut Jehovas
23 okt 2012 00:09

Dagens namn: Helga, Olga
:: reklam ::