vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

mando

Klä upp sig

13 feb 2011 15:30
Jag höll precis på att greja med en klänning som jag håller på att sy, och så började jag fundera över det här med att "klä upp sig"...
Vad olika syn man har på vad man har på sig till vardags och till fest, och hur olika folk klär sig när de ska vara "fina".
Själv känner jag att jag har ändrat min garderob en hel del sedan jag började på nuvarande jobbet. Många av mina kvinnliga arbetskamrater klär sig ganska "fint" till vardags; ofta med kjol och strumpbyxor, snyggstövlar eller -skor med klackar, klänning, kavaj eller "finkofta", en hel del smink, äkta smycken, osv. (Medan männen kan gå runt i vanlig tröja eller skjorta och jeans..)
Jag har fortfarande kvar "min" stil & smak (till största delen), men har nog flyttat gränserna för vad jag använder till vardags och vad jag använder som "finkläder".

Nu är jag jättenyfiken på hur ni andra tänker & gör! :)

Vad har du på dig när du ska vara "vardagsfin" och var drar du gränsen för vad som är vardagsfinkläder och finkläder?
Vad har du på dig när du ska klä upp dig, för att gå ut på krogen med kompisarna, gå på 60-årsfest, gå på julbord eller gå på bröllop?
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


lejonhjärta: (13 feb 2011 17:58)
I gymnasiet hade jag alltid kjol, alltid, alltid. Sedan kom det en period efteråt när jag mådde dåligt av hundra olika anledningar och då klädde jag mig i byxor och tröja, i flera år. Då få gånger jag klädde upp mig under den perioden hade jag kjol men kände mig väldigt obekväm i det. Nu mår jag bättre i mig själv igen och i min garderob finns runt 25 kjolar, 15 klänningar och 1 par slitna jeans..

Så, jag har alltid klänning eller kjol tillsammans med sjalar i olika färger och ringar/halsband. Sedan är det inte dyra klänningar/kjolar eller smycken så jag ser nog verkligen inte uppklädd ut. Mer som att jag är "kjolperson" snarare än "byxperson". Det känns som om jag inte har någon gräns mellan vardag och "fintillfällen", vilket känns lite trist. Men samtidigt så är det få tillfällen om året som jag går på något särskilt - som 60-årsfest, julbord, bröllop - och när jag går ut med vänner känner jag bekväm i att gå direkt från jobbet eftersom jag ändå känner mig fin i vad jag har på mig till vardags.

Aurora: (13 feb 2011 18:11)
Klädmässigt har jag inte urringat, korta kjolar eller shorts på jobbet. I övrigt går jag enbart på dagsformen och humöret. Jag lever efter devisen att man alltid har anledning att klä sig fint :) och att vardagen blir lite roligare i en knallig läppstiftsfärg och nagellack! Skall jag ändå klä upp mig för något superspeciellt blir det antagligen en finklänning och lite mer smink och frisyrfix än annars.

lejonhjärta: (13 feb 2011 18:31)
*funderar vidare* Jag använder aldrig smink och fixar nog inte direkt med håret heller så jag ser nog nästan exakt likadan ut på jobbet som när jag går ut.

Och nu funderar jag på om jag tycker att det känns lite trist eller om jag helt enkelt mår bra av att klä mig fint hela tiden?

Utifrån auroras inlägg skulle jag vilja diskutera urringat också, haha. Jag kan ha korta kjolar på jobbet men urringat fungerar inte. Typ, aldrig. Jag känner mig jätteobekväm i det och har alltid en sjal till en urringad klänning/tröja.

Tintomara: (13 feb 2011 19:48)
Kul att höra att det finns nån annan som inte använder smink, för det gör inte jag heller.
jag har oftast jeans med jumper eller T-shirt till vardags, så om ja gksa klä upp mig så där lite lagom lir det snyggbyxor av nån sort (linnebyxor när det är varmt nog) och blus eller snyggare jumper, och så varierar jag med scarf och/eller olika smycken. Inte för mycket! Väldigt uppklädd var det länge sen jag var. Men jag minns att jag tyckte det var kul när jag var yngre.


simone: (13 feb 2011 19:57)
jag brukar inte heller skilja så mycket på vardagsklädd och finklädd (kanske är det skorna som skiljer då, brukar tex inte ha pumps till vardags så ofta). jag har alltid kjol eller klänning, sminkar mig sällan (kanske lite mascara då och då) men har alltid nagellack och ringar på mig.

jag mår bättre om jag klär mig fint, eller i alla fall inbillar jag mig själv det...

Rigmor: (15 sep 2012 00:47)
Jag har alltid kjol.
Om sanningen ska fram så äger jag inga byxor alls. Trivs bäst i knälånga kjolar, gärna plisserade :-)

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

mando
515 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge mando en ros

mando har skrivit om

Bakning Kärlek Barn Jobb känslor Gravid bröllop

mandos senaste Ord

» Mer om hårtvätt
30 apr 2013 22:39
» Pip
17 apr 2013 23:49
» Nån som provat NoPoo?
21 mar 2013 14:29
» I will if you will!
9 mar 2013 23:00
» Delar vidare det här
6 mar 2013 14:24
» Siena
23 feb 2013 23:13
» Mål-lös
24 jan 2013 17:05
» Fortfarande deppig mamma
5 jan 2013 08:50
» Säger som Anne
21 dec 2012 04:35
» Glad bebis men deppig mamma
1 dec 2012 01:03
» Tittar på foton
19 nov 2012 21:07
» Sparkade ut Jehovas
23 okt 2012 00:09

Dagens namn: Alexander, Alexis
:: reklam ::