vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

mando

Pitbullpolitik

11 sep 2010 17:20
Jag fattar inte varför alla gnäller på Mona Sahlin? Jag tycker hon får oförtjänt mycket kritik. Att hon skulle vara "blek", "en medelmåtta", osv. Det håller jag inte med om. Vadå medelmåtta, hon är ju skitskarp!
Göran Persson var bufflig, då fick Socialdemokraterna kritik för det. Nu har de en som är för obufflig, eller?! Sahlin är lugn, uttrycker sig lugnt och eftertänksamt och med mycket hjärta - vore det inte skönt med fler sådana personer i politiken? Måste alla vara pitbullpolitiker som Maud Olofsson, som hugger snabbt och blir alldeles svart i ögonen bara hon tänker på ordet kommunist?

Jag gillar Mona, jag tycker det vore störtskönt med en lugn och sansad och dessutom kvinnlig statsminister. Det är nästan så jag funderar på att stödrösta på S denna gången, trots att jag egentligen tillhör ett annat parti.

För övrigt går jag runt och är ledsen och arg på Moderaterna hela tiden, det tar enormt mycket energi. Att de kallar sig för "ARBETARPARTI" och på det sättet lurar till sig vänsterväljare - det gör mig så upprörd så jag får kämpa för att inte börja gråta minst en gång om dagen. För det betyder ingenting för dem, det är bara taktik. Bara ett ord, det finns ingen historia, ingen känsla, ingen själ, ingen anknytning. Inget hjärta. För mig betyder det allt, och det gör förbannat jävla ont i hjärtat varje gång jag ser deras valpropaganda.

Moderaterna bildades av överklassen för överklassen, det har inte ändrats hur mycket de än låtsas vara "nya". Det enda nya är att de har insett att de måste ändra sin retorik för att locka tillräckligt många väljare för att kunna driva igenom sin politik. Överklassen är ju som bekant inte särskilt många.

Måste man vara pitbull för att nå fram med detta?

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


C-sko: (11 sep 2010 17:48)
Det jag har svårt för att att hon är så monoton, jag liksom försvinner bort även om jag verkligen försöker lyssna på vad hon säger i sina tal. Debatter är lättare för där är det ofta kortare responser, men i längre tal så fångar hon inte riktigt in tycker jag. Lite synd.

Tintomara: (11 sep 2010 17:53)
Word!!! Tusen gånger hellre Mona än Maud!

Emma: (11 sep 2010 21:52)
Jag har aldrig gillat Mona Sahlin. Eller så är det för att jag inte gillar sossarna som hon får åka med.

steinway: (12 sep 2010 02:42)
Emma: kan va så. Det är lätt hänt att hon slinker med. Hon är ju deras partiledare liksom... Ang. Det där med att stödrösta. Personligen anser jag det vara onödigt att stödrösta stora partier så som sossarna och moderaterna då de redan har så stor väljarskara, det är de mindre partierna man ska satsa på, tycker jag iaf.

Emma: (12 sep 2010 21:18)
Jag gillar inte sossarnas politik. De har alltid haft bidragspolitiken ocj jag stör mig så mycket på det. Så klagar de på alliansen som gör allt för att göra att så många som möjligt ska kunna jobba. Jag har röstat på centern de senaste 2 valen och kommer att göra det den 19 september oxå. =)

mando: (13 sep 2010 00:50)
Äsch, vadå bidragspolitik?! Det där är också bara klassisk högerretorik. Men det finns ingen från varken höger eller vänster som tycker att människor SKA gå på bidrag, klart som fan att folk ska jobba om de kan, alla behövs ju! Men skillnaden är att vi tycker att om man inte KAN jobba eller har en period av arbetslöshet så ska man ha en skälig ersättning. Ingen ska leva på svältlön oavsett hur mycket eller lite man presterar.
För övrigt är den här "arbetslinjen" som M pratar om skitsnack, de har ju satsat allt på sänkning av löneskatter medan arbetslösheten vuxit under deras 4 år vid makten. Lovade att det skulle skapa jobb, men det måste väl även ni anhängare till Alliansen erkänna att det funkade SÅDÄR?!!
(Tanken var ju iofs aldrig att huvudsaken var att det skulle ge fler jobb utan helt enkelt att M tycker att skatt är av ondo, som en princip. Samma gamla högerpolitik som vanligt.)

mando: (13 sep 2010 00:54)
Såg ni förresten duellen mellan Sahlin och Reinfeldt ikväll? Där kan väl ingen påstå att Mona framstod som "blek" eller "medelmåttig", hon var ju fantastisk!
Skönt också att båda lät motståndaren tala till punkt, ingen pitbulldebatt. :)

Tintomara: (13 sep 2010 01:36)
Word, mando!

eMissen: (13 sep 2010 04:54)
moderaterna har ju också bidragspolitik, fast de kallar det avdrag. bidrag till rika alltså. ja eller i alla fall bidrag till de som redan har, medan man har gjort det svårare för de svaga i samhället genom att ta bort i vissa fall viktiga bidrag utan att ersätta med vettiga alternativ - se utförsäkringshärvan. fine om de vill bli av med "bidragssamhället", men satsa på vård då åtminstone? eller utbildning såsom fler lärare i grundskolan? nån form av satsning på nåt annat än att omfördela resurser från fattiga till rika. det är inget samhälle som kan fungera hållbart med sådana metoder, vare sig man vill det eller inte kommer det finnas svaga grupper i ett samhälle.

isis: (13 sep 2010 13:34)
jag blir också så sjukt less och ledsen över tanken att alliansen ska hålla på och fjanta sig i ytterligare fyra år. när ska folk inse att reinfeldts gulliga look och invirade ord faktiskt fortfarande betyder "ta från de fattiga och ge till de rika"? sån här läsning blir man ju inte direkt gladare över heller:
http://www.aftonbladet.se/kultur/article7773327.ab

steinway: (13 sep 2010 15:11)
mando, du börjar ditt första inlägg med att skriva att bidragspolitik är vanlig högerretorik, sen avslutar du det med att skriva att "M tycker skatt är av ondo, samma gamla högerpolitik som vanligt" vanligt gammal vänsterretorik helt enkelt.

Att det finns fler arbetslösa är en statistikfråga, men framförallt har vi haft en GIGANTISK finansiell och industriell KRIS om någon nu lyckats missa det, dessutom ingår även studenter, vilka är fler nu än för fyra år sen, och ideellt arbetande inom arbetsförmedlingens statistik om arbetslösa. Bara för att man inte bidrar till näringslivet just nu innebär det inte att man inte tar igen det med hästakliv när man är klar och BEHÖRIG, tvärtom! Det är just det man gör. På vilket sätt, eMissen är det svårare för de svaga i samhället med fler apotek, krav på behöriga lärare i ALLA skolor oavsett område, en sänkt a-kassa vilket ger alla möjligheten att faktiskt vara anslutna till a-kassan, jobbskatteavdraget, RUT och ROT som ger alla möjlighet att rusta upp och få lite lyx i vardagen, sänkta skatter för SMÅföretagare, som dessutom nu har råd att anställa eftersom arbetsgivaravgiften är sänkt med 15(!) procent vilket gör att de små företagen kan växa, slopandet av förmögenhetsskatten gynnar inte heller bara rika. Är inte meningen att man ska kunna spara ihop ett kapital för sina efterlevande? Vad är det för fel på att ärva pengar? Någon har ju någon gång jobbat ihop dessa pengar med sina egna bara händer, ska det vara skamligt att inte bara vara medelmåttig?
Ang. jobbskatteavdragen och skattesänkningar så står sossarna och klagar och angriper när det egentligen inte vill göra något åt saken.

Emma: (13 sep 2010 17:55)
Mando: Är det alliansens fel att det var en finanskris för 2 år sedan? Varför anklaga alliansen för något som hände i USA och som gjorde att hela världens ekonomi fick sig en ordentlig törn? Självklart kunde alliansen gjort vissa saker bättre som tex utförsäkringen av de sjuka. De hade inte behövt göra så med människor som är allvarligt sjuka. Jag tycker att det här med ROT och RUt är jätte bra saker som alliansen beslutade om. Mina föräldrar hade aldrig haft råd att göra om balkongen, garagedörren och vindskivorna om inte ROT hade funnits. Nu tänker jag inte skriva så mycket mer här eftersom jag ibland kan skriva saker jag inte menar i stridens hetta. =)

eMissen: (13 sep 2010 18:36)
det är ju ett välkänt faktum att ingen från den svenska medelklassen, av de som kunde behålla jobben, märkte av den där krisen det minsta. de mindre bemedlade fick ta hela smällen. och det kan visa på ett starkt samhälle, ruljansen rullar på, men jävlit osnyggt att lämna de som faktiskt tappade jobben i sticket. steniway, känner du någon som blivit utförsäkrad? nån som har kunnat anställa fler i sitt lilla företag? RU/OT är bara en fis i havet när man ser på arbetslösheten i stort. var är alla de där företagen som skulle anställa fler med minskade skatter? jag har då inte sett till dom. och i just dessa tider är det bra att arbetslöshetsstatistiken räknar in studenter, det är ju samhällets enda sätt att hjälpa arbetslösa idag! Så bostadsbristen blir ännu större i stora studentstäder och kvaliteten blir sämre i högskolorna när studenter som eg vill jobba tvingas in. Skitbra att lärare måste vara behöriga, men det är ändå alldeles för få vuxna i skolorna vilket var min poäng.

emma: tycker du dina föräldrar har märkt av mycket av rkisen när de har råd att göra om balkongen? det är fan det mest korkade argumentet av de alla. jag har vänner som är på gränsen att bli hemlösa och hade jag inte haft en partner som kunnat betala för mig hade jag fått bo hemma och bli TADA - bidragsberoende! för med soc-bidrag för du då fan inte plugga vidare till nåt som ger jobb. Skamsamhälle. Vilken jävla tur att medelklassen får uppleva lite välbehövd flärd.

Emma: (13 sep 2010 20:37)
eMissen: De tog lån för att kunna betala för att göra iordning balkongen. Men hade inte rot funnits så hade de nog inte kunnat göra om det överhuvudtaget. De är pensionärer så det har självklart känt av krisen. Hur menar du nu med att om man har socialbidrag så kan man inte plugga vidare? Jag kanske är dum i huvudet som inte förstår vad du menar med det. Nu ska jag avslut här innan jag säger något som jag kommer att ångra...

steinway: (13 sep 2010 21:50)
eMissen:Jag har inte tillräckligt mycket information ang. utförsäkringsfrågan och med det inte heller mandat att ha någon åsikt, därför ser du i min kommentar att jag inte angripit frågan över huvudtaget, så ett svar på din fråga utifrån dess kontext att kritisera min kommentar blir därför oväsentlig.

Och ja, jag vet om företag som anställt och som dessutom vågat sig på att anställa unga utan erfarenhet just för att ge dem detta. Det är ju trots allt något som krävs för alla arbeten idag och som försvårar för mina unga eftersom de lider brist på just erfarenhet. Däremot tror jag många/de flesta småföretagare ändå dragit sig för att göra det pga krisen, men det innebär inte att möjligheten försvunnit. Fakta är fakta, skattesänkningen har gjort det lättare, men det är inte upp till politikerna att lägga sig i huruvida företag/människor faktiskt tar de möjligheter som ges dem.

Du skriver också att "ingen från den svenska medelklassen, av de som kunde behålla jobben, märkte av den där krisen det minsta." Och det ger sig ju naturligt eftersom de lyckats ha kvar sina jobb. Däremot finns det människor från medelklassen som blivit av med sina jobb och jag har svårt att tro att de inte märkt av krisen. Krisen har drabbat Alla som blivit av med jobben. Det är helt naturligt att de som blivit av med jobben "fått ta smällen" men så är det ju alltid. Med eller utan kris. Utan jobb är det svårt. Krisen gjorde det bara svårare, eftersom det var just kris.

Och även om RUT/ROT må vara en "fis i havet (rymden?) så har det ändå bidragit till arbete, många bäckar små.



mando: (14 sep 2010 20:46)
Steinway (och Emma): Klart att det inte var alliansens fel att finanskrisen uppstod, men de hanterade ju den inte direkt smidigt. Istället för att satsa pengar på att skapa jobb i kristiderna så fortsatte de sänka inkomstskatter och försämra a-kassan och sjukförsäkringen (så att dessa drabbade människors köpkraft naturligtvis minskade).
Klassisk vänsterpolitik är att hålla hjulen snurrande i lågkonjunkturer, genom att investera i jobb, och på det sättet ta sig ur krisen. Högerregeringen satsade istället 70 miljarder på skattesänkningar, vilket man inte kan bevisa skapade ett enda jobb, och lät arbetslösheten skjuta i höjden.

steinway: (14 sep 2010 21:54)
Problemet är att den enda lösningen var att stoppa in pengar via krispaket. Pengar som egentligen inte finns och som måste komma tillbaka dit dom kom ifrån för att bygga upp landets valuta och enda sättet att göra så är via inflation och rent näringsmässigt och välfärdsmässigt är en inflation mer skadlig. Tyvärr kommer vi inte komma undan inflationen med tanke på hur mycket krispengar som USA, grekland, Tyskland med flera stoppade in i sina stadsbudgetar, men förhoppningsvis kan vårt lands inflation bli något mindre och därmed kan vi ändå visa ett positivt resultat för landet även i svåra tider. Och jag undrar om vänstern kunde gjort det bättre. Jag säger inte det i något allmänt negativt, men vi har inte haft något liknande sen 30-talet och tittar man i hur landet mådde då, med en vänsterregering så var det inte nämnvärt bättre än nu. En kris av den här dimensionen ger extrema problem med extrema konsekvenser och tyvärr handlar det bara om att lida ut, oavsett regering. Däremot vill jag ge Borg en GIGANTISK eloge, han har hela tiden varit närvarande för media och press och varit ärlig med hur dåligt det faktiskt ser ut, och bara det är värt att satsa på tycker jag.

Emma: (14 sep 2010 22:31)
Mando: Nu vet vi ju inte hur vänster-sidan skulle ha gjort om de hade haft makten. Men ädnå har sverige klarat sig bra gentemot vad vissa länder har klarat det men att vi har den högsta ungdomsarbetslösheten i europa eller världen. Det är ingen bra reklam för Sverige. Visst kunde alliansen gjort bättre i sjukförsäkringen. Att göra så att många som är för sjuka komma ut i arbete är ju så jävla fel (förlåt för svordomen) Hur ska en människa som är jätte sjuk i cancer kunna jobba?

eMissen: (15 sep 2010 08:19)
för att sammanfatta det hela som jag står för, och kanske återknyta till mandos ord, så kan inte jag ställa upp på att mindre bemedlade får ta hela smällen. de med jobb kan gott få ha lite högre skatter i kristider, inte bonusar. visst händer det att folk tappar sina jobb, men då måste det finnas ett samhälle som tar hand om de individerna, och det samhället betalar de bemedlade för. konsumtionssamhället är beroende av att det finns arbetslösa så det är inget att knussla med, inget att skamma folk för. och vi vet vad vänstersidan antagligen skulle ha gjort, eller kunde ha gjort, om de hade makten under krisen, med tanke på värdegrunder och så vidare. men med tanke på hur sossarna har fört sig det senaste (och grundat för många av de beslut jag kan tycka illa om från alliansen) så har väl emma trots allt en poäng, vi vet inte om vänsterhögen hade fixat krisen bättre, om de hade haft vett att använda sina verktyg. men att krisen inte slog hårdare mot vårt samhälle och individer i jämförelse med tex usa, det beror MYCKET på vårt sociala skyddsnät, tycker jag alliansare ska vara medvetna och tacksamma för utöver borg. men det var många som vart rejält less på sossar och annat i förra valet och det var därför det blev som det blev. jag kan inte tro att vi är nåt annat än ett sosseland, med allians som skärpt opposition, problemet är att sossar och vänstrar med makt sjabblar bort sina chanser. jag menar, en butler till tunnelbanan? vad den idén än egentligen kan ha handlat om (mediatolkningar ska man ju ta med en nypa salt), hur tänkte man? om man har behov av butlers så, hrm, röstar man väl redan på nåt blått ;). jag tror det är skitdumt i långa loppet att inte nämna ideologier mm. Det blir bara en massa käbbel, så som vi håller på nu. Vi vet ju att ingen av oss kommer skriva "det har du rätt i. Nu tänker jag rösta helt tvärtom!". Till slut kommer vi sitta och diskutera politik utifrån om politikern (mona exempelvis...) verkar trevlig eller inte.

astrud: (15 sep 2010 08:59)
"jag tror det är skitdumt i långa loppet att inte nämna ideologier mm."

word.

steinway: (15 sep 2010 10:51)
Jag har faktiskt ändå njutit av debatten för jag har inte känt det som om jag gjorts till åtlöje eller fått en massa svordomar och skällsord över mina inlägg och jag hoppas att ingen tagit mina inlägg som sådana heller. Det har varit sakligt och korrekt och det är ju så det ska va :) Men visst, ingen av oss kommer byta sida bara för att vi sitter och skriver här, så därför får du inte heller något svar på dina argument för du har rätt i mycket av det du skriver om att vi inte kommer byta sida, det är bara massa käbbel osv osv. Så TACK! Det har varit mycket intressant. På söndag får vi veta hur det går.

mando: (15 sep 2010 20:27)
Instämmer, tack för era kommentarer! :)

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

mando
515 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge mando en ros

mando har skrivit om

Barn Kärlek känslor Jobb Bakning bröllop Gravid

mandos senaste Ord

» Mer om hårtvätt
30 apr 2013 22:39
» Pip
17 apr 2013 23:49
» Nån som provat NoPoo?
21 mar 2013 14:29
» I will if you will!
9 mar 2013 23:00
» Delar vidare det här
6 mar 2013 14:24
» Siena
23 feb 2013 23:13
» Mål-lös
24 jan 2013 17:05
» Fortfarande deppig mamma
5 jan 2013 08:50
» Säger som Anne
21 dec 2012 04:35
» Glad bebis men deppig mamma
1 dec 2012 01:03
» Tittar på foton
19 nov 2012 21:07
» Sparkade ut Jehovas
23 okt 2012 00:09

Dagens namn: Olaus, Ola
:: reklam ::