vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

mando

Grunden är lagd

1 dec 2009 08:35
Idag tänker jag på vad John Lennon sjöng:

"Life is what happens to you while you´re busy making other plans."

Och det här med att ha planer och drömmar. Det hade jag mycket när jag var yngre. Då var det stora drömmar om framtiden, om vad jag ville göra, var och hur jag ville bo, om en egen katt, om kärlek, om barn...

Nu vet jag inte vad jag drömmer om längre. Har jag några drömmar och planer? Eller är jag kanske nöjd?

Visst har jag, och jag och Finaste tillsammans, vissa drömmar och planer. Som t.ex. ett eller två barn till. Men det är så avlägset just nu, när vi just har fått vårt första.

Jobb? Nä, jag är jättenöjd som det är.

Bostad? Samma där.

Boendeort? Samma.

Partner? Bäst.

Vänner? Yes.

Husdjur? Check.

Hälsa? Jobbar på det i min egen takt.

Jo, vi planerar "mindre grejer", som t.ex. att fixa i ordning lite mer hemma och köpa några nya saker. Men det kallar jag inte drömmar, mer planer.

Ännu mindre "drömmar": läsa den där boken, se den där filmen, gå ut och äta... Nä, det är inga drömmar, det är saker jag vill göra, och kommer att göra hyfsat snart.

Vi tänkte göra någon resa snart. Men det är också liksom möjligt, ingen dröm. Planering möjligtvis.

Jag har saker jag skulle vilja lära mig. Mer språk, mer hantverk, m.m. Men det kommer jag ALLTID att ha. Och jobbar alltid lite på det, steg för steg.

Smådrömmar alltså. Och små planer, eller stora som jag inte tänker så mycket på nu eftersom de ligger längre fram.

Men jag tror att jag lever mer i nuet än när jag var yngre. Nu är jag i den framtiden som jag tänkte på och drömde om... Jag är vuxen, klar med utbildning, har jobb och bostad, är gift med den finaste, har barn... Grunden är lagd, nu är det "justeringar".


Vad drömmer ni om?
Och vad har ni för planer?


Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


astrud: (1 dec 2009 09:35)
Inte svar på frågan, men ett relaterat ämne:
När jag jobbade på ett ställe hade jag en kollega som hade ett par år kvar till pensionen. Han var tjänstledig i perioder och ägnade sig åt att skriva en bok och han berättade för mig om sin pappa som hade haft liknande och andra planer och som hela tiden sagt "när jag går i pension, då ...". När pappan gick i pension dog han, och hann alltså aldrig göra det han planerat/drömt om. Min kollega tog lärdom av det här och påbörjade alltså sina drömmar innan han var pensionär. Och själv tar jag lärdom och tänker att man inte ens behöver vara 60, som kollegan, utan varför inte 30 ;)

astrud: (1 dec 2009 09:41)
Annars är det väldigt intressant ämne. Själv tycker jag att det är trist med människor som inte är nöjda med nuet, men som samtidigt varken har eller har haft drömmar/planer eller idéer för förbättring. Sen tycker jag personligen att citatet i din text är den andra ytterligheten, att ha så pass mycket drömmar och planer att man helt missar nuet (så tolkar jag iaf).
Kanske är vi också olika benägna att drömma och olika beroende av drömmar och planer? Och kanske är skillnaden mellan dröm och plan ibland just hur enkel den är att verkställa? *funderar* Som för egen del, vi drömmer om att flytta till Uppsala en dag. Inte för att vi vantrivs här, men för att vi saknar Uppsala. Det är dock en dröm mer än en plan, för vi vet inte hur vi ska nå dit utan att det ska gå emot andra planer/drömmar (t ex är det inte så jättekul att pendla). Men en dag hoppas vi att vi hittar konkreta lösningar och drömmen blir en plan som blir en verklighet.
För egen del lever och trivs jag mycket bra i nuet, men jag behöver drömmar och planer, både små och stora, som ett slags bränsle eller drivkraft. De flesta av drömmarna skulle jag nog kunna kalla planer, men eftersom de är så många är det inte rimligt att verkställa allihop och därför får de bli drömmar tills dess de ska verkställas (om det låter begripligt?).
Anyway, här babblar jag för mycket. Intressant ämne hur som helst :)

eMissen: (1 dec 2009 09:43)
jag drömmer om trygghet, och på sätt och vis är jag nog på god väg. det stör mig att det inte är jag själv som kan ge mig min trygghet, men det kommer väl. och precis vad han lennon sjöng försöker jag tänka, jag är så van att drömma om nåt bättre att jag inte alltid ser att jag inte längre lever i nån slags misär alls. man blir så van att planera att man glömmer att njuta :) Jag har en plan om att en dag få bo och JOBBA i fästmannens land, för att få ta del av hans kultur och inte bara vara gäst jämt, och det vet jag inte hur jag ska lösa. Det är plan/dröm :) Men allra mest vill jag ju nu ha ett jobb inom det jag är utbildad... eller bara ett jobb som gör att jag får komma in i a-kassan, jag kräver så lite!

mando: (1 dec 2009 09:44)
Jag tror att Lennon menade precis tvärtom; alltså att man ska leva i nuet! Inte förlora nuet för att man befinner sig i en dröm/planering... Så tolkar jag det.

astrud: (1 dec 2009 09:45)
ja, men det var väl det vi sa?

astrud: (1 dec 2009 09:46)
ok ser mitt låter lite luddigt, men det var det jag menade iaf :)

mando: (1 dec 2009 09:47)
(det var svar till astrud alltså)

mando: (1 dec 2009 09:49)
astrud> ok! missuppfattade :)
skillnaden mellan dröm och plan är intressant, jag tycker du hade en bra definition

mando: (1 dec 2009 10:12)
När jag var yngre drömde jag om att bo i ett vackert gammalt trähus... Nu är jag supernöjd med att INTE göra det! För det är ju nu när vi bor här som vi kan njuta - hade vi haft det där vackra gamla huset hade vi varit tvungna att renovera hela tiden, och inte haft tid och pengar till så mycket annat. Så den drömmen försvann helt in i en mer realistisk bild av vad som egentligen passar mig/oss... Så är det med flera av mina gamla drömmar - de var inte så praktiska, när jag nu ser det mer krasst.

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

mando
515 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge mando en ros

mando har skrivit om

känslor Barn Bakning Jobb bröllop Kärlek Gravid

mandos senaste Ord

» Mer om hårtvätt
30 apr 2013 22:39
» Pip
17 apr 2013 23:49
» Nån som provat NoPoo?
21 mar 2013 14:29
» I will if you will!
9 mar 2013 23:00
» Delar vidare det här
6 mar 2013 14:24
» Siena
23 feb 2013 23:13
» Mål-lös
24 jan 2013 17:05
» Fortfarande deppig mamma
5 jan 2013 08:50
» Säger som Anne
21 dec 2012 04:35
» Glad bebis men deppig mamma
1 dec 2012 01:03
» Tittar på foton
19 nov 2012 21:07
» Sparkade ut Jehovas
23 okt 2012 00:09

Dagens namn: Helga, Olga
:: reklam ::