vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

mando

Möbler är svårt

30 nov 2008 18:11
Den här helgen har inneburit beslutsångest av sällan skådat slag. Igår flängde vi runt i olika möbelaffärer på jakt efter en ny bokhylla, ett vitrinskåp och en skänk/skåpmöbel-something till vardagsrummet. För vardagsrummet var tämligen tomt, förutom vår vita soffa, vita fåtölj och ett ganska neutralt mörkt soffbord.
Vi hamnade i dyra möbelaffären där allt kostade skjortan, fast som tur var kändes de möblerna bara som nåt för vår föräldrageneration. Vi hamnade i en skum affär i ett industriområde, med handtextade skyltar utanför och ruffiga lokaler. Där var det fina möbler, men texten "sprickor kan uppstå i träet och är inte grund för reklamation" tillsammans med undringen hur länge de funnits och hur länge de kommer finnas kvar, gjorde att vi kände oss en hel del tveksamma...
Efter att ha avverkat den femte möbelaffären tomhänta och nollställda, åkte vi till Ikea. "Det känns som att komma hem", sa Finaste och pustade ut. (Vilket väl säger en del om hur det ser ut hemma hos oss.) Fast nu var det sent på eftermiddagen och vi var alldeles för trötta för att ta några beslut, så vi kikade bara runt lite och åkte hem för att sova på saken.

Idag: upp och hoppa och hämta hästkärran hos svärfar, sen till Ikea igen. HELA dagen. Vi kom hem halv fem. Men iallafall berikade med en styck bokhylla och ett styck vitrinskåp! Det kändes som en seger vid det här laget, även om det inte alls var den färgen vi hade tänkt oss från början...

Jag har hört folk säga att det skulle vara lättare att möblera om man fick välja allt på en gång, från "scratch". Det är det inte alls! Vi har önskat hela helgen att vi redan hade något i vardagsrummet, en bokhylla eller vad som helst, så vi hade haft något att utgå ifrån. För vilken stil ska man välja? Vilken stil gillar vi? Har vi nån stil? Kan vi komma överens om samma stil? Vad är en stil anyway? Måste sakerna matcha med varann? Vad håller för tidens tand och modets växlingar? Tänk om det kommer verka som vi försöker få det att se ut som hemma hos X och Y? Kan vi inte skita i allting och bara ta nåt vi gillar?! Men vad gillar vi då? Vad tycker du om den här? Menar du det eller säger du det för att jag tycker den är fin?
Aah!

Jag vet inte hur många gånger jag har sprungit och kissat på Ikeas damtoalett den här helgen. Han suckade lite, "är du verkligen kissnödig nu igen, är det inte bara som det känns?!". Jag säger bara: Don´t mess with en gravid kvinnas urinblåsa.

Nu är jag så slut så jag inte ens orkar vara med och montera. Det får Finaste göra själv... Stackars honom. Jag sitter här och mår illa och är moraliskt stöd en stund. Det här var en pärs I tell you.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Monchichi: (30 nov 2008 19:39)
kissenödssvaret var klockrent =)

Teas: (30 nov 2008 20:55)
har haft precis samma möbel-tankar i dagarna,, vi köper möbler till blivande lya. jag har precis hittat vad jag älskar och det är den ihop-plockade retro-vintage stilen á la Blocket =) Jag som alltid har haft matchande ikea-möbler.. nu blandas en ikeapryl med en 70-tals blocket möbel osv. I love!

F: (30 nov 2008 22:44)
man är väl som mest kissnödigast vid slutet av sin graviditet? aldrig varit med om att vara det så i början av den, men det är väl olika.

lyssna: (30 nov 2008 23:51)
Jag har till och med gått vilse på IKEA ibland. Senast för ett par veckor sedan i Linköping. Jag vet inte hur många gånger vi fick förbi gardinerna. :)

mando: (1 dec 2008 16:19)
Svar till F: Klippt från www.niomanader.se: "Kissnödighet
Ökat behov av att kissa är ett av de första graviditetstecknen som man kan stöta på och vanligtvis så uppträder detta ungefär från vecka 6. Men var medveten om att man inte behöver känna sig mer kissnödig bara för att man är gravid. Graviditet är individuellt.
När man blir gravid öknar blodmängden i kroppen vilket leder till att njurarna belastas hårdare och mer urin hamnar i blåsan."
Så jo, jag är mer kissnödig än vanligt.
Varför ifrågasätter du det?!

hj: (1 dec 2008 16:31)
Jag var jättekissnödig i början och så i slutet. I mitten var jag också kissnödig men kanske något lite mindre än i början och slutet. Förlåt att jag blir så på, men kroppsfunktioner intar en central del i våra samtalsämnen här hemma just nu (favoritpottlektyren är "Bara rumpor").

Cocos: (1 dec 2008 22:03)
skulle nog vilja säga "don´t mess med en gravid kvinna överhuvudtaget!"..jag kommer inte ens ihåg att jag behövde gå på dass mer än vanligt när jag var gravid..men så har jag ju då tappat minnet..men passa på sedan hinner man ju inte gå alls..

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

mando
515 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge mando en ros

mando har skrivit om

Gravid bröllop känslor Barn Jobb Kärlek Bakning

mandos senaste Ord

» Mer om hårtvätt
30 apr 2013 22:39
» Pip
17 apr 2013 23:49
» Nån som provat NoPoo?
21 mar 2013 14:29
» I will if you will!
9 mar 2013 23:00
» Delar vidare det här
6 mar 2013 14:24
» Siena
23 feb 2013 23:13
» Mål-lös
24 jan 2013 17:05
» Fortfarande deppig mamma
5 jan 2013 08:50
» Säger som Anne
21 dec 2012 04:35
» Glad bebis men deppig mamma
1 dec 2012 01:03
» Tittar på foton
19 nov 2012 21:07
» Sparkade ut Jehovas
23 okt 2012 00:09

Dagens namn: Assar
:: reklam ::