vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

lingula

råmåcåla i mina drömmar

25 maj 2009 21:12
Hur gick det en vecka? Hatar den här tiden på året när tiden går så förbannat snabbt. Det har varit ganska fint ändå även om magkänslan inte har varit särskilt bra. Barnen är underbara och samtidigt omöjliga att stå ut med. Alla ska vara störst, bäst, högst, längst, mest, har någon varit någonstans har alla varit där, har någon en pryl har alla andra också den fast dubbelt så stor eller snabb eller rolig. För att inta tala om alla knuffar, puttningar, skvallranden, nekanden och även ett och annat utanförlämnande. Tydligen någon slags frigörandeålder också så inte många kramar får man heller. Men det är väldigt kul som jobb betraktat. Och det är fantastiskt väder att få vara ute i hela dagarna.

Hur är det att bo i samma hus som en hatad svärmor? Det kan ju verka som ett mycket stort misstag, men jag tycker det är okej. Jag får några umgängespoäng (i den mån jag kan uppföra mig) bara av att lämna hunden och växla några ord (och sånt går oftast bra). Jag hade ju ändå behövt hälsa på ibland och nu är det närmare hem, det blir aldrig en hel helg, på sin höjd en hel kväll. Och vi ses inte så värst mycket (även om det verkar så just nu).

Dock på pissdåligt humör igen på grund av nyss nämnda hon. Sambon och jag var nämligen uppe på vinden i helgen när hon inte var hemma och då råkade jag hitta en flaska venezolansk rom av ett märke som har enormt nostalgivärde för mig och de kompisar jag var där med. Denna rom finns inte på systembolaget och jag har inte sett den sen jag var där. Det är en billig rom, inte speciellt lagrad, inte speciell alls. Så jag frågar om jag kan få KÖPA den av henne (obs köpa, jag skulle lätt kunna betala tredubbelt av vad prinsens pappa en gång i världen när han levde gav för den) och betonar vilket värde den har för mig och mina kompisar.

Men njaaa....först vill hon ju smaka (varför? hon säger ju att hon inte gillar rom?) men inte nu ikväll sen ska prinsens syster få säga om hon vill ha halva (och vad är sannolikheten att hon tackar nej till en halv liter gratis rom?). Åh, och om ni undrar om inte det hela skulle kunna lösas med lite gammal hederlig kommunikation så kan jag bara hälsa att...dom jobbar inte så i den familjen. (Exempel: "Var är din mamma?", "Vet inte, hon lämnade bara Hundan och sa att hon skulle vara borta hela dagen men inte vad hon skulle göra", "Vad sa hon när du frågade då?", "Jag frågade inte").

Det är bara så förödmjukande! ("Det här betyder väldigt mycket för mig!", "Jaha."). Jag tror ju inte att hon gör det för att vara elak, hon är bara väldigt, väldigt korkad och väldigt, väldigt socialt inkompetent.

Igår sålde vi på bakluckeloppis. Vi stod bredvid Anna Book, som hade massa grejer. Vi hade inte så många (det mesta är i Uppsala) men vi fick ihop så att det täckte anmälningsavgiften, glass, lite loppisshopping och lite till. Och det var skoj. Sen orkesterrep, bredvid enormt-jobbig-kille-med-extremt-dålig-andedräkt, och söndagkvällarna är inte min bästa tid annars heller. I lördags var jag på rugby-em och såg gamla lagkamrater, på plan och i publiken. Längtade tillbaka, laget är kanon och sporta är kul, men mitt psyke pallade inte och att ha varenda helg uppbokad...nah. Imorgon förarbevisprov.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


aniara: (2 jun 2009 23:10)
Anna Book? For real? Var tv där och filmade då eller?
Din svärmor insåg väl inte vilken skatt hon hade där innan du ville ha flaskan. Du skulle kört med omvänd psykologi. :-)

Morsan: (3 jun 2009 08:15)
Hur gick det med förarbeviset?

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

lingula
439 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge lingula en ros

lingula har skrivit om

verkligheten Kärlek Gnäll Fest sjukdom hemkomst funderingar och frågor vänner Framtid nytt bröllop Resor och Andra länder Mat och Bak jul Tåg

lingulas senaste Ord

» Livetfrågor
3 apr 2015 22:12
» Nuförtiden
12 jan 2015 21:28
» Gudmödrar
18 dec 2014 22:33
» Men vem vet vad hen tänker
30 nov 2014 21:14
» Luther i min mage
26 okt 2014 19:16
» Life for me
28 sep 2014 11:11
» Födelseafton
5 sep 2014 21:40
» Sommarkatt
11 aug 2014 22:02
» Att välja glädje
8 jul 2014 09:12
» I all eller ingen enkelhet
18 jun 2014 08:52
» juni 2014
9 jun 2014 07:17
» en mamma
20 maj 2014 06:50
» Stress
1 maj 2014 22:28
» Bra ändå
10 apr 2014 07:49
» finare
24 mar 2014 14:50

Dagens namn: Josef, Josefina
:: reklam ::