vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

lingula

nej: få jobb,uppfostra hund; ja: spela barytonsax

6 okt 2008 00:07
Jag får inga jobb. Jag är ju för fan socialt kompetent och intelligent ska jag inte kallas till hundratals intervjuer för de eländiga jobb som jag söker? Jag skulle vilja ha mig jobbandes på ett fik istället för de artonåriga brudar jag nu blänger avundsjukt på. Någon som vill ha mig? Jag har fina referenser! (Har dock tappat bort mappen med omdömen, arbetsintyg och betyg).

Mitt drömjobb är att stå och sälja bröd vid slussen men jag har inte hittat var man söker det jobbet. (Det är oklart om jag egentligen menar allvar med det där, jag vet inte riktigt själv men jag upprepar det gång på gång. Egentligen tror jag att jag skulle gilla det, det måste ju vara ungefär som att stå på marknad och sälja och det tycker jag verkar så trevligt, men jag kan inte riktigt ta mig själv på allvar).

Lilltufsan var ett svårare rumsrenhetsfall än jag trodde, det låter så lätt i böckerna. Generellt är saker väldigt annorlunda än i böckerna trots att det står ungefär samma i alla böcker jag har läst, vilket förvånar mig något. Dessutom vill perfektionisten i mig lyda alla råd precis som det står så att min hund blir exemplarisk och jag tror minsann att jag ramlar ner i ett stort svart hål eller slår knut på mig själv om jag ska genomföra det lilla projektet.

Man ska leka med valpen jämt, och den ska inte bitas, så när den gör det (ALLTID när man leker med den) då ska man avleda den med en leksak, men man får INTE leka dragkamp med valpen, så alltså ska man släppa leksaken, men då är ju inte leksaken rolig längre så då antingen går valpen ifrån dig och er get-together eller börjar tugga på dina fingrar igen och vad gör man då?

Ska anmäla till valpkurs men efter min otroligt fåniga maildiskussion med presumtiv kursledare om huruvida det gick bra att ta sig från saltsjöbaden till nacka strand på ett enkelt sätt kollektivt (jag har SL-kort! wohoo!) eller inte så måste jag nog ta en anna kurs, med en annan kursledare. Ja jävlar...

Idag spelade jag i tigerorkester, ja jävlar vad jag spelade. Jag var i chock över min förmåga till saxonfonspel! Tydligen har jag under tre år med en tenorsax som såhär i efterhand verkligen inte var i så bra skick som man kunde önska arbetat upp mig till en nivå som låter något över vad jag brukar låta när jag använder farfars tenorsax. Jag är fortfarande kass på rytmer och tonartsbyten (även mellan låtar) och allting snabbare än halvnoter, jag kan inte alla grepp uppe och nere men jag kan blåsa barytonsax, yey! Nu kan jag aldrig mer komma tillbaka. Tänk om jag lever i en bubbla? Det vill jag fortsätta med...

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


astrud: (6 okt 2008 08:11)
gällande hunduppfostran finns det så många olika "skolor", en del säger att man får kampa, andra inte, en del säger ditt, andra säger datt ... så gör som du själv vill. det blir nog bra oavsett :-)

MBF: (6 okt 2008 09:20)
Kul med saxofonen!!!

Jag tänker att om man har en förstahund så KAN man inte allt utan man måste i relationen till hunden utvecklas tillsammans och så småningom så kan man - mer och mer och mer. Innan man vet ordet av, "kan" man massor om hundar, och i synnerhet om sin egen hund. Man blir så nedlusad av råd, särskilt på nätet, att det är svårt att inte ständigt gå med en klump i magen.
Ibland tänker jag att hundarna är så olika att man helt enkelt inte KAN veta, råd eller inte från andra. (hundägare, särskilt på nätet är förj*liga på att tala om för andra hur det ska vara!)
När vi skaffade terrierpojken var jag helt grön. Förstahund. Oj vad vi måste göra fel, tänkte jag hela tiden, för en envisare nosfetischist ocvh kissdito finns inte. Drar i kopplet. Struntar i godis. Struntar i entusiasmerande tonfall. Raktemot valpkursens hejiga doktriner. Oj vad vi gör fel, tänkte jag. Och vi har jobbat och jobbat och dt kanske har blivit lite bättre men...
SÅ skaffade vi terrierflickan. Henne har vi inte jobbat med alls för vi hinner inte med två hundar, ge var och en så mycket specialträning. Men sepåf*n, hon kommer när man ropar, går fint i koppel och det räcker med en vänlig tillsägelse så avbryter hon oönskad aktivitet, och det komemr inte från uppfödaren. Min slutsats är:
ALLA hundar är OLIKA. Det som funkar på den ena funkar inte nödvändigtvis på den andra, inte ens inom samma ras.
Sluter mig då logiskt till att om det funkar att kampa med din hund och den tycker om det, kampa då. Och gör något annat sen, borsta, kamma, träna "nej" "varsågod" eller "sitt". Sen blir den trött och vill sova :0) (där kom ett välment hundägarbesserwisserråd igen hehe)
Och min upplevelse är att rumsrenhet är svårare på en årstid där man är mer inne än ute. Hur gammal är lilltufsan? Var förvissad om att hon lär sig. De GÖR det. Man får bara ha tålamod. Kram och förlåt långt inlägg.

Tulo: (6 okt 2008 09:45)
Alltså ursäkta men här måste jag faktiskt få lägga mig i lite..

Man ska inte leka med valpen hela tiden!! Den måste få vila och lära sig att slappna av, och om man leker med den hela dess vakna tid är risken att du snart har en ganska stressad hund som oavbrutet kommer be dig om att hitta på aktiviteter till den. Lek en stund och sen kan den leka själv med sina leksaker, ben eller så.

Vad gäller rumsrenhet så finns det en sak som funkar. När dom har sovit, ätit och lekt behöver dom ut! Gör det till en vana att ta ut dom efter dessa aktiviteter så blir dom snart rumsrena. Gå också helst till samma plats för dessa "lär-dig-att-kissa-ute" stunder. Det är generellt svårare att få en sommarvalp rumsren än en vinter valp för skillnaden i temperatur blir som en signal för hunden att "kallt =kissa" typ..

Mkt riktigt är alla hundar olika, men de är samtidigt ganska rasbundna. Dvs att terrier är oftast inom ramen av sin ras ändå ganska lika.

Vad är din hund för ras? Det finns många lekar du kan göra med din hund och jag rekommenderar inte mina valpköpare att kampa med sina hundar. Kampen är lite av en maktkamp och om man har en valp som vill nafsa lite är det ofta bättre att leka andra lekar..

Kram/ Tulo

vajlan: (6 okt 2008 15:38)
Min bror sålde frukt vid Sluss, och har sålt bröd på torg också. Det är mycket farande och vidrotidiga morgnar. Tror jag hellre skulle kränga för blek latte till folk.. Fast iofs är det härligt att stå ute när det är så vackert väder som idag. Lycka till!

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

lingula
439 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge lingula en ros

lingula har skrivit om

allt Sommar valborg läget sexsnack hemkomst sjukdom Ångest kära dagbok Absurditeter död Tåg inget Födelsedag Fest

lingulas senaste Ord

» Livetfrågor
3 apr 2015 22:12
» Nuförtiden
12 jan 2015 21:28
» Gudmödrar
18 dec 2014 22:33
» Men vem vet vad hen tänker
30 nov 2014 21:14
» Luther i min mage
26 okt 2014 19:16
» Life for me
28 sep 2014 11:11
» Födelseafton
5 sep 2014 21:40
» Sommarkatt
11 aug 2014 22:02
» Att välja glädje
8 jul 2014 09:12
» I all eller ingen enkelhet
18 jun 2014 08:52
» juni 2014
9 jun 2014 07:17
» en mamma
20 maj 2014 06:50
» Stress
1 maj 2014 22:28
» Bra ändå
10 apr 2014 07:49
» finare
24 mar 2014 14:50

Dagens namn: Sten, Sixten
:: reklam ::