vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

lejonhjärta

Kära bullen, pt 2

15 maj 2013 14:11
Igår när kvällen övergick till natt så fick jag den nya versionen av hur numret hamnade i telefonen för nej, nummer hamnar bara inte sparat med initialer sådär.

Jag kunde redan innan version 2.0 fria honom från otrohet för det kändes inte så, trots alla hjärnspöken. Men, varför ljuga om numret och på ett så idiotiskt sätt så att det uppenbart är en lögn?

Såklart la han in numret själv. Av vilken anledning? För att testa mig, för att se om jag kollade hans telefon.

...

För att genomföra testet så kollade han alltså namnen i trapphuset, kollade upp dom på Eniro och listade ut vilket nummer som gick till grannen som mina hjärnspöken har fantiserat ihop saker om. Alltså, han tog numret till en livs levande person som bor 13 meter från min dörr och skulle använda det emot mig.

1) Varför testar man någon så?
2) Varför testar man inte isf med en påhittad person, ett låtsasnummer?
3) Varför lägger man ner så mycket kraft genom att gå igenom alla namn i huset och kolla på Eniro?
4) Varför använda det namnet som sårar mest?

Men 100 000-kronors frågan är varför man inte avslöjar det direkt, så fort man upptäcker den andras reaktion som är att världen rämnar?
Varför låter man den man älskar och bor ihop med lida alla kval i helvetet om vad som är sant eller inte under tiden som man lovar på heder och samvete att man inte har någon aning om hur numret hamnade där?

Status nu: jag sitter på en bänk och tittar på min lägenhet på andra sidan vattnet och vet inte riktigt hur det ska kännas okej att gå hem. Hem?

Hur kan man se sin sambo, sitt Hjärta, lida under en hel dag innan man vänder på det och berättar sanningen? Ett test. Jo men tack, lite psykologisk terror sitter väl aldrig fel.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Kit: (15 maj 2013 15:00)
Avskyvärt. Helt enkelt avskyvärt. Så omoget, så elakt, så - så... VARFÖR? Hur... Nej, jag saknar helt enkelt ord. Vad fan. *kramar om*

Mim: (15 maj 2013 15:27)
Gå hem till någon du kan få en riktig kram av. Andas lite. Låt honom få tänka över vad han gjort. Det är mitt tips för stunden. Kram igen.

Althea: (15 maj 2013 15:40)
Oj. Det lät som en efterhandskonstruktion. Men jag har bara skrivna ord. Du har hela historian. Avskyvärt gjort i alla fall. Otroligt fult. :-( skickar en massa stora kramar och hoppas att allt ordnar sig. KRAM

Helia: (15 maj 2013 15:59)
Det är nästan så att det vore bättre om det faktiskt var en efterhandskonstruktion! Fruktansvärt dåligt gjort.

Tintomara(?): (15 maj 2013 17:20)
Tror definitivt att det är en efterhandskomstruktion. Se det så här: Han gjorde en dum grej. Sen slog han nästan knut på sig själv för att försöka hitta den "förklaring" som skulle såra dig minst. Så han bryr sig om dig. Släpp alltihop nu. Annars förstör du det som är bra.
Vi människor är inte perfekta. Det får man överse med.

Princess: (15 maj 2013 17:40)
Och hur okej är det att "testa" någon, i det här fallet sin sambo som man ska älska och vara snäll emot? Och sen få det till att det är ju ditt eget fel för kolla andras telefoner får man ju inte. Har också blivit utsatt för hemska test, bla mail från en "okänd" kille som visade sig vara min dåvarande sambo F. Vad jag vill säga är att det INTE är okej att testa någon så, och jag hoppas verkligen att du orkar stå på dig och bli arg över det istället för att ta på dig skuld för att du kollade. Om det nu är ett test, som han säger, det vet man ju inte. Kram!

Cocos: (15 maj 2013 18:15)
Men allvarligt vaddå "testa"? Det är väl bara ett dåligt försvar för att lägga över eller skylla ifrån sig. Få det till att det är ditt fel,vilket det inte är men det känns ju bättre om du ber din sambo om ursäkt för du skulle snokat istället för att han har gjort något fel. Ja jag må vara tokcynisk men been there done that! Gå inte på det där säger jag bara!

Cocos: (15 maj 2013 18:15)
Det känns bättre för HAN alltså inte dig!

Kit: (15 maj 2013 18:50)
Och lyssna inte på Tintomara. Efter vad du varit med om är det inte frågan att släppa alltihop. Det blir ett alternativ först efter ordentlig, ärlig kommunikation om vad som hänt, hur det fått dig att må, och varför det inte är okej och aldrig kommer att hända igen.

Det är inte klokt att du ska få behöva höra att det på något sätt skulle vara NORMALT att den som står dig närmast i världen har fått dig att må såhär. Det är det inte. Det är inte okej, och det är inte något du har något ansvar för att "släppa" för att inte "förstöra det som är bra". Det här är en varningssignal av högsta grad, och även om det inte betyder att en katastrof redan inträffat så betyder det att allt inte står rätt till - och det kan inte fixas genom att sopas under mattan. Den attityden är i längden gift och galla för själen.

Althea: (15 maj 2013 20:02)
Håller med Kit. En relation handlar om ärlighet och att kunna vara öppen mot den man älskar. Funkar inte det då gror misstron. Hade det varit jag hade jag behövt reda ut det för att få sinnesro. Sen om han har varit otrogen, tja då får han ju vara ärlig och stå för det så att du kan göra dina val baserat på det. Sen om du väljer att stanna får ni jobba på det. Väljer du att gå så är väl det man kan förvänta sig om man är otrogen. Eller har han inte varit det vilket vore det bästa. Men sanningen såna här gånger vill man ha. Du får många råd, men gå på din magkänsla och gör vad som är bäst för dig. Många kramar

misan: (15 maj 2013 20:55)
Åh. :( Ni verkar ha gått sönder, oavsett om han har varit otrogen eller inte. Styrkekramar!

misan: (15 maj 2013 20:59)
Jag kan inte riktigt släppa det här med att det kanske bara var ett test. På ett sätt känns det värre än otrohet, för att det är så elakt och beräknat. Men det här är väl lite som pest eller kolera.

Tintomara: (16 maj 2013 12:50)
Känner att jag vill förklara lite mer hur jag menade med att du ska släppa det. Givetvis ska man vara ärlig, det är helt rätt att det är grundbulten i alla goda förhållanden. Men jag är rädd för att hur du än frågar och pratar om detta kommer inte sanningen fram. Han är för rädd att såra dig ännu mer. (Vilket alltid sker när man försöker mörka något.) Allt som händer är att ha vrider sig som en mask på kroken och försöker ta sig ur historien på ett sätt som blir bäst för er båda. För sanningen kan vara att han har attraherats av henne och lekt med tanken att kontakta henne - kanske har han också gjort det. Vilket inte behövde varit så gravallvarligt om det inte vore så att du redan var skör. Det är mänskligt att fela, och det är nog inte många som aldrig drabbas att ett intresse för någon annan än den man lever med. Det behöver inte betyda att man är otrogen, eller ens vill det, man känner bara en sympati för och dragning till någon annan.
Eller är jag cynisk nu och totalt omedveten om hur det är med Den Stora Kärleken?
Hur som helst, något har hänt, och jag tror inte, av vad du skrivit om händelsen hittills, att han plötsligt gör helt om och berättar precis allt. Han skäms för mycket och du är för sårad och sårbar.
Det bästa vore att inse att han har gjort något dumt, oavsett vad, och bestämma dig för om du kan leva med det, eller inte. Att dra upp det fler gånger är bara kontraproduktivt. Förlåt honom i stället.
Du gjorde faktiskt också fel som kollade hans telefon! (Men inte sjutton var det en test, det finns enklare sätt att se om nån rör ens telefon!)

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

244 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge lejonhjärta en ros

lejonhjärta har skrivit om

irritation Relationer Herr Ätstörning förändringen Familjelycka? Hunden tankerensning

lejonhjärtas senaste Ord

» onsdag
21 aug 2013 21:56
» semester
5 aug 2013 12:26
» snart augusti
23 jul 2013 22:26
» Renoveringskaos
10 jul 2013 18:12
» fredag
14 jun 2013 22:45
» nödord
26 maj 2013 22:58
» Kära bullen, pt 2
15 maj 2013 14:11
» Kära bullen
14 maj 2013 20:25
» finfredag
3 maj 2013 19:38
» livet, alltså
5 apr 2013 14:08
» tisdag
19 feb 2013 20:38
» livet
6 feb 2013 15:14
» Söndag
20 jan 2013 13:04
» söndag
6 jan 2013 14:04
» torsdag
27 dec 2012 14:55

Dagens namn: Marianne, Marlene
:: reklam ::