vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

lejonhjärta

Kära bullen

14 maj 2013 20:25
Vad skulle du göra om du har en sambo som du älskar över precis allt annat men trots det var du svartsjuk emellanåt pga saker du varit med om förut? Och sedan har du fått en konstig känsla i kroppen när du tillsammans med din sambo mött den snygga, blonda grannen men tänkt att det enbart beror på dina hjärnspöken. En dag, säg en tisdagsmorgon, tittar du bland hans telefonkontakter och hittar initialerna XX. Du känner inte igen de två bokstäverna eller numret så du kollar på Eniro. Då visar det sig att XX nummer som finns sparat i din älskade sambos telefon är till den där blonda grannen. Däremot finns det inga samtal, inga sms, inga mail, inget på FB.

Din sambo hävdar gråtande att han inte lagt in det numret, att han inte har någon aning om hur det hamnat där och att han aldrig haft kontakt med XX.

Du (som i detta fall är jag) har aldrig hört talas om en enda telefon som är så smart att den lyckas spara grannars nummer alldeles ensam.

Vad gör man?
Jag vet inte.
Jag vet inte.
Dör man?
Det måste man väl göra när det gör så här ont.
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Aurora: (14 maj 2013 22:01)
Det är inget sånt som att smartphonen sparat uppgifterna från fb, om han har henne som vän där? Min har frågat mig om jag vill kopiera telefonuppgifter när jag uppdaterat den.


Tintomara(?): (14 maj 2013 23:33)
Nej, dö inte. Bestäm dig för att aldrog mer kolla. Det tjänar ju inget till.
Det är svårt att vara svartsjuk och det handlar om dig, inte honom eller henne.
Även en sambo måste få tycka att någon annan är snygg och/eller trevlig. Bara för att man älskar någon blir ju inte resten av mänskligheten täckt av svarta sopsäckar. Man kan uppskatta andra utan att det förminskar det man känner för sin partner. Men jag menar inte, förstås, att man ska vara otrogen.
Lägg nu detta bakom dig så gott du kan. Din kille rår ju inte för vad du råkat ut för tidigare!

lejonhjärta: (14 maj 2013 23:43)
Tintomara - och du vet alltså att min sambo inte har varit otrogen? Bara sådär? Du tycker att det verkar logiskt att grannens nr finns i hans telefon och inte ens han själv kommer på någon lam förklaring till varför?

lejonhjärta: (14 maj 2013 23:44)
Aurora - de är inte vänner på FB. Han säger att han inte ens har pratat med henne men numret finns ändå där. Men jo, annars är det ju så men i hans telefon markeras dessutom sådana kontakter med fb-loggan.

Tintomara: (15 maj 2013 00:08)
Jag fick intrycket att det var tidigare, det där som du varit med om som gjorde att du har jobbigt med svartsjuka. Och i så fall är det ju inte hans fel. Det var så jag menade.
Att ha någons nummer i telefonen är inte att vara otrogen. Att kommunicera med andra är inte att vara otrogen.
Om man väljer att tillbringa tid med någon annan i stället för sin sambo, då börjar det bli lurt, oavsett vilka kroppsdelar, om ens några, som är inblandade. Fast, man kan ju inte heller hänga ihop 24/7 för det blir ju trist och kvävande.
Släpp alltihop om du vill ha honom kvar. Acceptera att han förmodligen talat med henne eller tänkt tala med henne. Och inte vågat säga det för att du reagerar som du gör.

Cocos: (15 maj 2013 08:26)
En gråtande sambo är i mina ögon inte alltid en oskyldig sambo. Klart som attans att ursäkten är lamare än kokt korv. Dumheter! Självklart har det inte hoppat in i den alltför smarta telefonen själv! Förklaring är på sin plats,kräv det! Och vet du,man har faktiskt ofta rätt i sin känsla. Sedan måste man sortera vilket som är den rätta känslan och det-man-varit-med-om-tidigare-känslan vilket är lättare sagt än gjort men du vet ju nu att han lagt in grannens nummer,såvida fejjan eller något annat inte lagt in det.. Fast då står det ju fulla namnet..

Althea: (15 maj 2013 09:05)
Håller med Cocos. Sanningen är inte så svår att haspla ur sig om man inte har något att dölja.

Mim: (15 maj 2013 09:32)
Jag tror att han skrivit in numret själv. Men jag tror inte att det behöver betyda att något har hänt. Han kan ha blivit attraherad och liksom fantiserat kring att något skulle hända, och i ett svagt ögonblick någon gång tagit reda på hennes nummer och lagt in det. Knaske suttit och nästan låtit ett samtal gått iväg... Det kan ju vara illa nog, förstås. Men nummer i telefon + lögn BEHÖVER inte = otrohet. Att han gråter och vägrar erkänna kan bero på att han har så dåligt samvete för att han ens gick så långt. Och du: KRAM!

Helia: (15 maj 2013 11:19)
Usch, vilken situation! Som både du och de andra har sagt är det inte rimligt att telefonen la in numret (under bara initialer, dessutom) själv. Och om det inte var din sambo låter den enda andra rimliga kandidaten som XX, men om de inte har haft någon kontakt verkar det ju otroligt att hon skulle ha haft tillgång till telefonen med eller utan din sambos vetskap. Jag kan ju inte spekulera mer, eller komma med något vettigt råd, men sympati erbjuder jag allt vad jag. Kram!

Helia: (15 maj 2013 11:19)
*allt vad jag har. Kram!

Kit: (15 maj 2013 11:19)
Håll i dig. Det låter som att du är i fritt fall i en baklänges bergodalbana och inte har någon aning om vad som händer, men det är självklart att det känns absolut uselt just nu. *kramar* Det får kännas uselt.

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, men några punkter.

.Det går att förlåta otrohet (oavsett vilken grad)

.Ärlighet är ett måste för att ha ett helt och hälsosamt förhållande. Det kan göra otroligt ont och det är svårt, men jag tror inte att två människor som lever med en lögn verkligen kan hitta balans och lycka tillsammans. Om inget annat kan en liten lögn föda fler - även om det bara är att man ljuger för sig själv om hur lite den där lögnen betyder.

.Du FÖRTJÄNAR ärlighet och FÖRTJÄNAR helhjärtad trohet.

.Alla kan ta snedsteg. Vad som avgör om ett snedsteg är en urspårning eller inte är vad som sker efteråt. Ett misstag är ett misstag - men en lögn är en lögn.

.Tårar gör ingen oskyldig.

.Misstankar gör ingen skyldig.

Jag vet för lite om situationen för att avgöra vad som hänt eller vem som har rätt. Men jag vet hur du mår, och jag vet hur du känner, och jag vet att telefoner inte magiskt trollar fram nummer till någon man inte har haft någon kontakt med alls. Det viktigaste nu är att Hjärtat slutar reagera med att gråta (en taktik som mitt ex tog till och alltid fick mig att känna mig elak som fick honom att gråta...) och ge dig så ont att du vill dö (INTE OKEJ!) och berättar vad som har hänt. Ärlighet är bättre än lögner. Är relationen rätt för er båda är det här ett baklängesstup som snart övergår i en mjuk dal och så kan ni stanna ångestvagnen och hoppa av tillsammans. Är det här något som bara fortsätter i fritt fall är det bättre att du hoppar av och låter din terapeut och dina vänner bistå med fallskärm än att du kraschar på botten för att du inte vill släppa taget om honom.

Du förtjänar ärlighet. Du förtjänar trohet. Du förtjänar ömhet. Kom ihåg det, vad som än händer. *kramar*

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

244 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge lejonhjärta en ros

lejonhjärta har skrivit om

irritation Herr Ätstörning Hunden Relationer Familjelycka? tankerensning förändringen

lejonhjärtas senaste Ord

» onsdag
21 aug 2013 21:56
» semester
5 aug 2013 12:26
» snart augusti
23 jul 2013 22:26
» Renoveringskaos
10 jul 2013 18:12
» fredag
14 jun 2013 22:45
» nödord
26 maj 2013 22:58
» Kära bullen, pt 2
15 maj 2013 14:11
» Kära bullen
14 maj 2013 20:25
» finfredag
3 maj 2013 19:38
» livet, alltså
5 apr 2013 14:08
» tisdag
19 feb 2013 20:38
» livet
6 feb 2013 15:14
» Söndag
20 jan 2013 13:04
» söndag
6 jan 2013 14:04
» torsdag
27 dec 2012 14:55

Dagens namn: Otto, Ottilia
:: reklam ::