vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

lejonhjärta

uppdrag kärleksgranskning

15 jul 2012 17:21
Känslan av att inte veta vad jag ska svara när en av mina vänner tycker att jag och Hjärtat flyttar ihop för snabbt. Den något chockade känslan när samma vän säger att hon kritiskt ska granska honom när hon får träffa honom.

Hjärtat och hon har inte hunnit träffats under den tiden vi har varit tillsammans på grund av mycket jobb, studier, att hon och jag bor i olika städer samt det faktum att inte ens jag och Hjärtat bor på samma plats. Nu funderar jag på om jag ens vill att de ska träffas, om de ens kommer att träffas.

Jag visste inte ens om att det fanns regler för när det var okej respektive inte okej att flytta ihop? Jag trodde att kärleken och respekten till varandra skulle vara det avgörande, inte ett visst antal dagar. Inte heller visste jag att det var ett beslut som någon annan än jag och Hjärtat skulle ha någonting att säga till om. Jag måste ha missat mycket när det gäller relationer för jag trodde att det skulle räcka med att jag godkände mitt Hjärta, att jag träffat någon som fyller hela mig med glädje. Men efter att jag träffade en missbrukare förra året så verkar det som om mina känslor inte kan tas på allvar, som att jag aldrig någonsin kan ta ett bra beslut efter att ha tagit ett dåligt beslut i en relation. För det har jag också fått höra.

Jahopp. Så eftersom jag har träffat en missbrukare ska jag vända ryggen till någon som får mitt hjärta att slå dubbelslag bara för att, ja, bara för att det passar någon annan? Bara för att någon annan tycker att jag ska leva ensam i tre, fyra år och hitta mig själv innan jag ger mig ut med ljus och lykta?

Jag blir så ledsen. Och förundrad. Vänner som har känt mig i så många år, som vet vad jag har varit med om de senaste åren säger någonting sådant. Tycker någonting sådant. Jag är lyckligare, lugnare, säkrare än vad jag någonsin har varit. Jag har hittat hem, jag har hittat min människa. Äntligen har jag hittat någon som är bra, på alla sätt, jag har hittat någonting som är bra och då kan man inte vara glad för min skull? Glad för att efter alla år med regn så kommer regnbågen, solen, lugnet?

Min människa ska inte välkomnas utan kritiskt granskas. Jag förutsätter inte att alla skulle älska Hjärtat så som jag gör, absolut inte, men varför ska han mötas av fördomar och granskas? Ordet granskas ger mig obehag, bara det. Dessutom vet jag att ovan nämnda vän inte skulle godkänna honom av olika anledningar. Och det gör så fruktansvärt ont. Ja, jag har träffat någon som på ytan skiljer sig från hur jag verkar vid första ögonkastet. Men jag har hittat en människa som kompletterar mig, som stärker upp mina styrkor och har en oanad förmåga att lappa ihop mina svagheter. Men det verkar vara en omöjlighet att se förbi ytan, oviljan att göra det gör att man aldrig någonsin skulle se Hjärtat för den han är.

Från min familj får jag också svala reaktioner om att vi ska flytta ihop, ett "jaha" och sedan prat om vädret. Som vanligt, detta väder och aldrig kunna visa några känslor. Det gör mig också ledsen. 

Jag vill ordna världens firande när vi flyttar ihop, fira det största, fira kärleken och om det bara är jag och Hjärtat som firar så är jag glad för då vet jag att glädjen är uppriktig, inte granskande och fördomsfull.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Mini: (15 jul 2012 17:55)
Men åh vad jag känner igen detta. Jag tycker att du ska ta tillvara på den kärleken du hittat och alla andra får bara gilla läget. Jag skulle förklara för dom som ska "granska" att det är inte ok, utan att dom får vara vänliga att ge ditt hjärta samma chans som alla andra utan några negativa förutfattade meningar annars behöver dom inte göra sig besväret att komma! Att din familj reagerar som dom gör är ju såklart tråkigt, men dom lär nog tina upp när dom ser att ni menar allvar och har gjort ett bättre val denna gången. Jag håller alla tummar för er. Det finns ingen tidtabell i sånt här utom din tidtabell! Vet det! Kram!

Althea: (15 jul 2012 18:59)
Haha jadu, folk har alltid kommentarer. Vi har pratat lite löst om att flytta ihop och tro mig, alla vänner jag nämnt det för har blivit nästan skogstokiga. VÄNTA! Skriker de. Nu har jag barn i bilden vilket komplicerar saker. Men samtidigt är det som du säger, det handlar väl o, kärlek och respekt, inte tid? PLus att varför ska HEN granska ditt hjärta när du redan har gjort det? Vad har hon för rättighet att göra det? Hon får väl lita på att du har gjort rätt val. Kör hårt säger jag och strunta i vad alla andra säger.

Althea: (15 jul 2012 19:00)
Men bra Althea, menade hon inte hen :) Finerslint

PetG: (16 jul 2012 08:21)
Kanske mer handlar om vännen, som faktiskt inte träffat Hjärtat än?? Tänker spontant att min första tanke kanske skulle vara att det gick snabbt att flytta ihop om jag inte ens hunnit träffa min väns kärlek, och att det då mer har med det faktum att JAG inte fått träffa personen min vän ska dela sitt liv med, mer än att vännens relation inte är redo för det.. (och nu är inte jag en person som historiskt väntat med händelser i mina relationer, såsom lya och barn). Så kanske har det med att göra att en vän flyttar in med någon som vännen inte ens hunnit träffa,,,,kanske känner sig lite "utanför" om det är en nära vän... ?? Så tänker jag spontant...(Nu skulle jag iofs inte säga till min vän att De flyttar ihop för tidigt vilket är onödigt då vännen borde förstå att det inte är ett beslut för en vän att fatta...).

lejonhjärta(?): (16 jul 2012 09:51)
Mini & Althea: Tack för stöd <3 Tänk om det kunde räcka med att de såg mitt leende och mitt lugn?

lejonhjärta(?): (16 jul 2012 09:54)
PetG: Det är flera händelser / kommentarer som gör att det inte känns som att det spelat någon roll ifall hon hade träffat Hjärtat eller inte. Hon har inte ställt några frågor om honom eller hur det är mellan oss eller vad jag känner (trots att jag tagit upp ämnet). En gång när hon var hemma hos mig och såg Hjärtats skor och jackor i hallen kommenterade hon det endast med "det där kan ju inte vara dina skor så stora som de är." När vi senare sitter och fikar i köket pratar hon och hennes sambo om hur svårt det måste vara att vara i min ålder (for the record - ett par år kvar till 30) och inte hittat någon än. Sedan börjar hennes sambo berätta om någon på hans jobb som lever ensam och hur svårt det är, med hänvisning till mig. Hon / de har ignorerat mitt förhållande i princip. Så därför tror inte jag att det hade spelat någon roll om hon hade träffat Hjärtat innan jag berättade att vi skulle flytta ihop, reaktionen skulle bli densamma. Hon har tidigare pratat om hur många ÅR det tar innan hon kan lita på någon (och flytta ihop osv.)

Ledsen, som sagt. Och smått oförstående samt förvirrad inför hur jag ska hantera situationen.

PetG: (16 jul 2012 10:08)
Åh va tråkigt! Låter som en vän som i din situation tar med energi än ger dig.. Tänker att man som vän bör stötta i beslutet eftersom man oftast i den positionen inte har mycket mandat att besluta något i annans kärleksrelation.. Tror du att det hjälper om du lättar ditt hjärta för vännen och förklarar hur hon får dig att må när hon säger saker som om Hjärtat ditt inte fanns..?? Kan bara beklaga att din vän beter sig så.. Tycker du ska fira er kärlek så mycket att din vän tappar hakan av avundsjuka!

EvaP: (16 jul 2012 18:19)
Det kommer alltid att vara människor som kommenterar dumt, antingen nära vänner, kollegor eller bekanta. Min kollega sa om en man "han kan inte vara singel för han är så trevlig" och då var (och är) jag singel. Min mamma sa "undra vad det är för fel på honom, han har ju varit singel i flera år" och då har jag varit singel i tio år.

Om du vill så läs boken "Att välja glädje", där står tydligt om projektion, det din väninna säger är hennes reaktion av vad som händer dig, det har egentligen inte med dig att göra. Det är hennes syn på livet som lyser igenom när hon kommenterar, det är hennes liv hon kommenterar - låt det rinna av dig (fast då är risken att hon reagerar på annat sätt, det är antagligen din reaktion hon är ute efter).

I övrigt - ja, det kanske är hur tidigt som helst att flytta ihop, vem vet? Min åsikt är att så länge du inte skadar någon annan kan du göra precis som du vill och eftersom jag inte skymtar några barn i dina ord så är det fritt fram enligt min åsikt.

Varmt lycka till!

lejonhjärta: (17 jul 2012 06:29)
PetG: Ja, det är tråkigt. Det är en vän som alltid har sagt rakt ut att hon alltid kommer att vara helt ärlig även om det sårar så jag vet inte vad det skulle ge om jag sa hur ledsen det här gör mig. Just nu gör jag ingenting, vilket inte heller känns bra eftersom jag vill stå upp för mig själv (och Hjärtat). Vi ska fira inflytten, oavsett!

lejonhjärta: (17 jul 2012 06:38)
EvaP: Tack för kloka ord! Visst får man vara beredd på att alla alltid har åsikter och att de kanske inte stämmer överens med sina egna men när det är en nära vän som uttrycker och känner på detta viset blir jag förvånad. Det får mig att tänka på hur väl jag känner henne?

Tråkigt att det verkar saknas lite förståelse i din omgivning också. När din kollega och mamma uttryckte sig så; svarade du eller lät du det passera? Jag tycker som sagt att situationen är svår att hantera.

Jag kan ute förstå varför hon känner så - varit tillsammans med samma person sedan gymnasiet (över 10 år) - så hon behöver inte känna något avund att jag har något som inte hon har.

Jag undrar vad genomsnittet är att flytta ihop? Av ren nyfikenhet för det är som sagt ingenting som hindrar mig eller Hjärtat att flytta ihop efter 7 månader tillsammans (även om vi känt varandra innan vi blev tillsammans-tillsammans). Nej, inga barn (förutom sådana med svans och de har "godkänt" mitt Hjärta) och då skulle man tänka utifrån barnens perspektiv, givetvis. Nu behöver vi bara tänka på vad vi vill och mår bra av - och vi har bestämt oss!

Tack för stödet!

lejonhjärta: (17 jul 2012 06:38)
ute = inte

Monchichi: (17 jul 2012 11:11)
Jag brukar tänka att jag inte har redovisningsplikt och har andra nåt att invända så säger jag att det får stå för dem (om det är negativa kommentarer) och sen tänker jag som du och blir ledsen och låter det ledsna gå över och vilar i mitt beslut. Åh vad det där lät enkelt men som du förstår, jag är helt på din sida i detta fina lejonhjärta

lejonhjärta: (17 jul 2012 17:44)
Monch: Tack, fina du <3 Jag tror att jag måste jobba på att bli mer oberörd och stå upp för mig själv. Det känns som att jag alltid går undan för att undvika konflikt - men till vilket pris? Kram <3

eMissen: (17 jul 2012 20:09)
först tänkte jag att vännen bara vill väl, det kan vara fett jobbigt att vara vän till nån som har ett kasst förhållande, och det sitter i. men när jag sen läser din kommentar till petg så inser jag att du har en fittig vän. att dessutom dennes sambo är med på ett hörn och har åsikter om din "ensamhet" (!!!!!!), det är nåt fel på de här två. mindervärdeskomplex eller nåt. jag föreslår ett falskt leende samtidigt som du sakta men säkert backar ifrån henne. låt "vänskapen" rinna ur sanden, och lägg mer energi på de relationer som du kanske faktiskt kan resonera med. jag reagerade också på att det verkade tidigt, men det är å andra sidan ofta så "sann" kärlek visar sig! snabbt och våldsamt liksom. därför är det ju så svårt att skilja sann och falsk kärlek... men låt dina vänner vara oroliga för dig i viss mån, och prata mycket med dom. låt dom träffa blivande sambon kanske innan ni flyttar ihop, skapa ett tillfälle där ni kan träffas allihop och de kan "granska" honom (på ett schyst sätt!). jag sa ifrån till en kompis i destr förhållande och hon höll jag på att tappa för hon blev så arg på mig, tills det tog slut... nu har hon nytt förhållande och första gången jag träffade honom fick jag veta att de skulle flyta ihop. jag känner verkligen på ett sätt igen mig i dina vänner som ifrågasätter snabbheten, för jag kände mig också tveksam. men då hade jag förmånen att träffa killen just där och då, så jag hann inte oroa mig så länge! det fanns en gnista och omtanke mellan dom som jag inte hade sett i hennes tidigare förhållande, och den synen gjorde mig väldigt lugn. det är sånt vänner vill se! och det hörs inte när man pratar om nån, man måste se det med egna ögon.

Kit: (18 jul 2012 21:48)
Alltså. Det här. Jag vet inte vad jag ska säga, riktigt. *kramar*

Det känns som att den där attityden är helt befängd - en sorts överlägsenhet som att SJÄLVKLART är inte det du har hittat lika bra som det VI har, för vi har gjort det ORDENTLIGT. Tillsammans med en överbeskyddande attityd som skulle kunna vara omtänksamhet om den inte gjorde dig så illa.

Det är helt tokigt att folk ska ha så mycket för sig om andras förhållanden! Förhållanden där de inblandade är *lyckliga*! Det vore ju en annan grej om du brast ut i gråt när de nämnde hans namn, eller kom hem med blåtiror eller nåt. Men i det här fallet? Det är tamejfan löjligt.

Om det hjälper så flyttade jag ihop med Käresta efter att vi tillbringat totalt noll dagar tillsammans som "riktigt" par. Totalt hade vi, i "verkligheten" tillbringat sammanlagt kanske en vecka i varandras sällskap. Men jag tog ändå allt jag ägde och hade med mig över Stilla Havet och hade de bästa tre månaderna någonsin med henne. Och efter det har vi haft... eh. Tre veckor av "riktig" tid tillsammans, och vi är *registrerade partners*. Så det så.

Du och Hjärtat. Ni passar. Så enkelt är det, och jag tycker så himla synd om de som tror att man måste följa någon slags allmängiltigt regelverk för att ha ett förhållande. (Um. Är det DET deras förhållande bygger på? Att de följt alla regler?) Fel! Det är känslorna som räknas. Har man kärlek och trygghet och lycka ska man hålla i det med allt man har - och det är ju det du gör. Jag är så glad för din skull, och hoppas att du kan stänga av de kritiska rösterna som bara inte verkar förstå. *kramar*

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

244 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge lejonhjärta en ros

lejonhjärta har skrivit om

Hunden förändringen irritation Relationer Familjelycka? tankerensning Herr Ätstörning

lejonhjärtas senaste Ord

» onsdag
21 aug 2013 21:56
» semester
5 aug 2013 12:26
» snart augusti
23 jul 2013 22:26
» Renoveringskaos
10 jul 2013 18:12
» fredag
14 jun 2013 22:45
» nödord
26 maj 2013 22:58
» Kära bullen, pt 2
15 maj 2013 14:11
» Kära bullen
14 maj 2013 20:25
» finfredag
3 maj 2013 19:38
» livet, alltså
5 apr 2013 14:08
» tisdag
19 feb 2013 20:38
» livet
6 feb 2013 15:14
» Söndag
20 jan 2013 13:04
» söndag
6 jan 2013 14:04
» torsdag
27 dec 2012 14:55

Dagens namn: Lucia
:: reklam ::