vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

lejonhjärta

tisdagsfunderingar

19 jun 2012 18:02
Nu är det sådär mycket igen. Sådär mycket att det flimrar framför ögonen hela tiden och jag måste luta mig mot någonting när jag ställer mig upp för hastigt. Just nu verkar kroppen tycka att allt är för hastigt om jag inte imiterar en sköldpadda när jag ställer mig upp. Jag tycker inte om att inte fungera, att inte hålla ihop.

Alldeles för mycket arbete.
Alldeles för lite sömn, om ens någon vissa nätter.
Alldeles för lite mat.

Och på tok för lite kramar för att vi måste vara på varsitt håll och pyssla ihop det sista innan vi kan flytta ihop. Knyta ihop trådarna här, binda ihop säcken där. Sedan, när allt är klart, då är vi redo. Men nu, nu när Hjärtat är för långt borta och inte alldeles bredvid hela tiden är det extra svårt att försöka rå om sig själv. Då är det enklare att stanna kvar på jobbet och försöka jobba ifatt (som aldrig går, det kommer bara mer och mer, nytt på nytt) eller ta en kiwi (i bästa fall) innan jag ramlar ihop i sängen. Och i sängen ligger jag. Vrider mig fram och tillbaka, försöker stoppa blixthuvudvärken, skruvar ner allt ljus, tar bort allt ljud och försöker bara koncetrera mig på att låta minut efter minut försvinna. Ibland kvider jag för att magen knyter ihop sig och blir som en stor boll, ryggen värker och allt känns så tungt, så tungt. Och så hopplöst att förändra.

Det ÄR roliga saker som sker på mitt jobb även om det är tungt innehåll. Det är precis de saker som jag vill jobba med och jag är tacksam att jag är en av få som faktiskt har möjlighet att jobba med just exakt det. Men jag hinner aldrig någonsin stanna upp och vara i stunden, jag hinner aldrig ge den där kramen som behövs eller lyssna lite extra. Jag måste hela tiden springa vidare, springa runt nästa hörn, sätta mig på tåget till en annan plats i Sverige och prataprataprata innan jag sätter mig på tåget och åker hem igen. Och när jag kommer tillbaka har högarna på skrivbordet växt, mailen pling-pling-plingar konstant och jobbmobilen kan ringa dygnet runt om jag inte stänger av den.

Ibland så funderar jag på varför jag jobbar. Är det för att jag måste? För att det är så otroligt roligt? Är det för att kunna ge människorna något? Är det för att ge mig själv något? Jag tror främst att det är för att försöka ge andra någonting men även mig själv, annars skulle jag tappa drivkraften. Men när jag tvingas jobba på det här sättet så försvinner fokuset på alla andra och på mig själv. Fokuset blir bara att överleva dagen, ta mig igenom högarna, och drivkraften blir ingenting.

Och lönen, den jobbar jag inte för. Andra på mitt jobb är inte heller nöjda med sin lön men de har runt 5000:- mer än vad jag har i månaden. Och det anses som mycket inom min bransch. Samtidigt så jämför jag mig själv med dem och undrar hur det kan vara möjligt att jag tjänar så otroligt dåligt? Visst, lågavlönad kommun men ändå. Könsskillnaden, åh, jag dunkar huvudet i väggen och vet inte riktigt vart jag ska ta vägen när jag hör om mina manliga kollegors lönebesked eller deras spännande utflykter varenda helg.

Jag får det inte ens att gå ihop. Den har månaden har jag ungefär 700:- över efter att jag har betalat alla räkningar. 700:- som ska räcka till midsommarmat, vardagsmat, tamponger, schampo, you know. Jag går runt i trasiga skor och slitna strumpbyxor och försöker hålla någonting uppe, för mig själv, för andra. Jag tycker det är så svårt att höra andra prata om pengar, uteluncher, shoppingturer för jag skäms. Det ligger så långt bort från min ekonomi just nu. Och då är ändå 700:- mer än vad många har när räkningarna är betalda. För att inte tala om de som inte ens har pengar att betala räkningarna med.

Men, 700:- ger mig ont i magen och ännu fler sömnlösa nätter. Två jobbluncher inbokade för att fira sommaren och jag kan inte säga nej, jag har inte råd. Så jag kommer att gå och få det ännu svårare efteråt.

Åh, jag vill bara kunna köpa en isglass här och där utan att behöva tänka på det. Eller ännu hellre: känna att jag har råd att överraska Hjärtat med någonting fint när han fyller år i augusti. Det behöver inte vara fint-fint som i dyrt-dyrt men jag vet vad jag vill ge: en upplevelse. Och sådant kostar också. Jag vill så gärna, för att fira honom, fira oss, fira samboskapet, fira allt. Fira kärleken, helt enkelt, rakt upp och ner. Och det svider i mig att jag kanske inte kommer att ha råd med det.

Nu,
åter till jobbet.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Kit: (20 jun 2012 21:28)
Herregud, lejonhjärta, det låter inte mänskligt att jobba som du gör! *kramar* Absolut inte, inte i det tempot dygnet runt till en lön som du uppenbarligen inte ens kan leva ordentligt på! Och andra får *5000* mer än du? Det är så jävla orättvist att det sticker i mig när jag tänker på det. Det är inte småpengar; du är värd mer än småpengar.

Men. Juli. Snart, snart så är det juli!

När det kommer till födelsedagar och pengar... jag vet att det är en kliché, men jag vet också att andra gåvor än de köpta är väldigt uppskattade. Särskilt som Hjärtat ju vet hur du har det. Har du funderat på något du kan göra till i augusti? Kärleksbrev, hemmagjorda bilder, ett presenkort för en upplevelse? En dagbok du fyller med ord till honom varje dag, som han får då? Små papperslappar i varje skrymsle och vrå som han hittar när han kommer hem, som han kommer hitta varje dag i veckor och veta att det här har du förberett, det här är för att du tänker på honom och älskar honom? Jag vet att du har ont om tid också, och det är klart att du inte kan köpa material för att göra något avancerat, men... dina känslor är så stora, det behövs inga stora medel för att bevisa det. <3

Håll ut!

misan: (20 jun 2012 22:42)
Åh, lejonhjärta. <3

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

244 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge lejonhjärta en ros

lejonhjärta har skrivit om

tankerensning Familjelycka? Hunden Relationer irritation Herr Ätstörning förändringen

lejonhjärtas senaste Ord

» onsdag
21 aug 2013 21:56
» semester
5 aug 2013 12:26
» snart augusti
23 jul 2013 22:26
» Renoveringskaos
10 jul 2013 18:12
» fredag
14 jun 2013 22:45
» nödord
26 maj 2013 22:58
» Kära bullen, pt 2
15 maj 2013 14:11
» Kära bullen
14 maj 2013 20:25
» finfredag
3 maj 2013 19:38
» livet, alltså
5 apr 2013 14:08
» tisdag
19 feb 2013 20:38
» livet
6 feb 2013 15:14
» Söndag
20 jan 2013 13:04
» söndag
6 jan 2013 14:04
» torsdag
27 dec 2012 14:55

Dagens namn: Assar
:: reklam ::